Husztra Krisztián, a VDSZSZ kommunikációs referense elmondta, hogy még délután egy testületi ülést tartanak arról, hogy a munkabeszüntetés megkezdődjön-e már vasárnap este, az eredetileg tervezett hétfő reggel hat órás időpont helyett. Ezen az egyeztetésen derül ki az is, hogy ha még este megkezdődik a sztrájk, akkor a 10 órakor úton lévő szerelvények egészen a végállomásig elvigyék-e az utasokat, vagy csak a következő állomásig.

Annyi biztos - mondta a kommunikációs referens - hogy akár este, akár hétfő reggel kezdődik is meg a sztrájk, a vonatok leállnak az országban.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) munkabeszüntetése lesz az, amelyet várhatóan az emberek leginkább meg fognak érezni. A sztrájkot határozatlan időre hirdették meg, azaz nem lehet tudni, hogy mikor lesz vége. Bár a munkabeszüntetés alatt lesznek majd vonatok, amelyek elindulnak, a közlekedés teljesen kiszámíthatatlan lesz - mondta Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek és egyben a VDSZSZ elnöke is. Véleménye szerint emiatt a felelősség a MÁV vezetését terheli, hiszen eddig sem sikerült megállapodni az úgynevezett még elégséges szolgáltatásról.

Az érdekképviseletek úgy gondolják, hogy a kormányzat adta ki az „ukázt” a vasúttársaság vezetésének arra, hogy nem egyezhetnek meg, ezért a kiszámíthatatlan vonatközlekedésért „kormányzati tényezőket” is terhel felelősség.

Gaskó István elmondta azt is, hogy számítások szerint a vasutasok munkabeszüntetése naponta 5-600 millió forintos kárt okoz majd.

forrás: hirtv.hu

Azt hiszem beszélhetünk nagy összegű szándékos károkozásról, melyet legalizálnak a sztrájktörvénnyel. Gaskó Úr, ideje lenne lemondani minden szakszervezeti és mávos tisztségről és áttérni a politikára!

Ez már felelőtlenség. Ha ésszel gondolkozna Gaskó és nem úgy viselkedne mint a hisztis gyerek, akkor nem kockáztatná meg a mai sztrájkot! Tegyük fel, hogy egy egyetemistákkal zsúfolásig telt vonat leáll a célállomástól 1-2 állomással. Szerintetek mi fog történni, ha holnap vizsgáznak?

Nem idéztem a teljes cikket, de Gaskó megsértődsött Gyurcsányra. Az a Gaskó hisztizik a bocsánatkérésért, akinek a szakszervezete folyamatosan sértegette a MÁV vezetőket, akinek a honlapján ez áll:

A VDSzSz Szolidaritás adventi kalendáriuma sajátos módon számol vissza a szeretet, a béke ünnepéig. Ebben a rovatunkban azon kiválóságok neveit tesszük közzé, akik békétlenséget szítottak a vasutasok soraiban a sztrájkok során. Naponta újabb „ablakot" nyitunk, hogy dicső tetteik napvilágra kerülhessenek. Íme:
Szórád Róbert, a MÁV Start ZRt. technológiai üzemeltetési főosztályvezetője. Nevéhez fűződik, hogy nem jöhetett létre megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról a november 7-i és a 21-i sztrájkok idejére. Közreműködése eredményeképp több mint egy napig tartott a MÁV-nak a munkabeszüntetések után a vasúti forgalom helyreállítása. Ő az, akinél a még elégséges szolgáltatás fogalma egyet jelent minden vonat menetrendszerinti közlekedtetésével, a tárgyalásokon rendre erre tett javaslatot. Kompromisszum-készség: nulla.

Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha jól emlékszem és szerintem mindenki emlékszik, hogy a 21-i sztrájk előestéjén a kormány tett engedményt, de Gaskónak ez nem volt elég. Nem Ő nem volt kész a kompromisszumokra.

Nem gondoljátok, hogy bagoly mondja verébnek?

Nos akit zavarna a sztrájk íme a vdszsz kontakt listája:
http://www.vdszsz.hu/document/telefonlista1.doc

Mi utasok követeljük, hogy Gaskó úr velünk utasokkal ülljön le egy asztalhoz és hallgassa meg azokat, akiktől a fizetését kapja!!!!! Amennyiben a mai akció miatt valakinek (amennyiben egy órán belül sztrájk lesz.) kára származik jelentkezzen. Összefogunk és minden jogi lépést megteszünk érdekeinek védelmében, és az elszenvedett kárának megtérítéséért eljárunk, akár bírósági úton is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr46266188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mackie 2007.12.16. 21:01:37

22-én közlekednek a vonatok??

fromdtod 2007.12.16. 21:23:10

annyira utálom, hogy mindig csak 90%-ig tudok Veled egyetérteni. Tehát amivel igen, hogy ez már politika, ahogy mondod, és "Le Gasko-val"
Amivel nem értek egyet: Az egyetemisták meg oldják meg. Szegények. Menjenek ma.

cowkie 2007.12.16. 21:29:16

en nem utazok vonattal, de van egyerroristaganvelemenyem, miszerint az uj kirakat terroristacsoportunknak nem a csintalant kene megverni, hanem a gaskot, meghozza felholtra!

1116001 2007.12.16. 21:32:45

fromtod, egy egyetimista, aki bejáró, az hogy oldja meg a szállást? Fizeted? mert akkor nem szóltam:)

tmelinda04 2007.12.16. 21:36:03

Én csak annyit szedretnék (akarok), hogy Gaskó bácsi fizesse ki a bérletem árának a sztrájk napjaira eső részét. A saját másfél millás fizetéséből. És az én kiesett munkaóráimat is, mert kénytelen vagyok mással menni dolgozni, akihez igazodnom kell munkarend szempontjából.
Vagy remélem erre is megvan a sztrájkalapja, hogy az utasokat kártalanítsa...
És aztis szeretném nagyon hogy legyen rákényszerülve arra hogy vonattal közlekedjen munkába, mindenhova!!!!

msc 2007.12.16. 21:55:05

Milyen hisztis jobboldalozol, ember? Te talán komcsi vagy? Mert a cikkeidből nagyon ez jön le...

1116001 2007.12.16. 22:18:38

És ha komcsi akkor mi van? Miért baj az ha valaki nem osztja a jobb oldali nézeteket?

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.16. 22:26:07

bocsi a politikai jellegu beszolasert, de most besokkaltam! a parlamentben az ellenzek szokta mondani jajj a maszopos kepviselo megsertett...
msc: komcsi a bubanat

SoulAssassino 2007.12.16. 22:28:33

1:maximálisan támogatom a le gaskoval akciót...én például be fogok menni a mávhoz, és addig nem tágítok, amíg ki nem fizetik a +pénzt, amibe nekem a buszozás kerül......és szerintem mindenki tegyen ugyanígy! Részemről bármilyne jobi kezdeményezést támogatok, ami végre az utasok érdekeit is védi az önjelölt, szolgálatiautós szakszervezeti-politikusokkal szemben...
U.I.:Sose értettem, aki nem osztja a jobb oldali nézeteket az mért kommunista? Ennyi erővel minden jobbos náci:P Tanuljuk már meg tisztelni a többi embert függetlenül attól hogy milyen politikai nézeteket vall...mert amíg ez így megy ahogy megy, nem leszünk civilizált ország!

csorogi 2007.12.16. 23:48:39

A VDSZSZ-el kell megfizettetni a buszjegyet/benzinpénzt, főképp Gaskóval, most kivételesen nem a MÁV-val!

Ebben a sztrájkban Gaskó az utasok faszával veri a csalánt...

a sors iróniája lenne, ha Gaskó a nagy izgalomban szívrohamot kapna, és egy sztrájkoló kórházba vinné a mentő :P
...és csak lassan érnének be, mert a gazdák lezárták a fél útpályát.... :)
...és a kórházba nem ért be időben a személyzet, mert ugye nem járnak a vonatok :P

Nudli80 2007.12.17. 00:01:33

Ez mind szép és jó, de milyen jogai vannak ilyen esetben a kárt szenvedőknek, akik nem tudnak munkába menni, mert a mávon kívül nincs más lehetőségük, és ezért elesnek az aznapi bérüktől?
A máv-hoz hiába megy el dörömbölni az ajtón az ember, hiszen rajta kívül álló ok miatt nem tud a szerződésben szereplő a-ból b-be juttatni. Sztrájkolni is alkotmányos joga van a vdszsz-nek. Nos, az ő jogaikat tudjuk.
És a mi jogaink????

oolajtoo 2007.12.17. 08:01:31

nincsenek jogaid a Magyar Vasúti Királyságban, te ott bizony paraszt vagy ... ahogy én is. egy felesleges tényező, amit elöbb utóbb sikerül kiiktatni ....

Manyizga (törölt) 2007.12.17. 08:38:42

Nekem ma autóval kellett jönnöm, mert a vasutasok kegyeskednek - az én bérletem árából és adómból fizetve - sztrájkolni.
Gaskót már régen ki kellett volna rúgni. Bizonyára lenne rá indok. Egy szakszervezeti vezetőt ne a munkáltatója tartson el! :)

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 08:43:20

Húúú, de igazatok van. Senki soha ne sztrájkoljon ebben a rohadt országban! Mert épp neked szegénykém valami roszabb lesz akkor. Önző disznók vagytok. Soha nam hittem volna, hogy ezt mondom, de felnézek a franciákra. Ott még tudják mi az a demokrácia. Nem úgy ,mint itt az ilyen szerencsétlenek.
Minden sztrájk károkozás ilyen alapon! Tudjátok hol ez az alap szöveg!? A legnagyobb diktatúrákban, meg a féldemokráciákban!
Egyébként as taxisaztrájk alatt is ekkora volt a szátok? űott is követeltétek a pénzeteket? Mert akkor tényleg megbénult a város!

hattyú 2007.12.17. 08:43:29

szerintem nekünk utasoknak lassan el kéne gondolkodnunk azon, hogy a MÁV-ot miképpen lehet a legkevesebb fájdalommal és önszivatással kiiktatni az életünkből, mert, ahogyan olajtoo is írja: szükséges rosszak vagyunk csak, parasztok, állatok és kizárólag a pénzünk kell. nekünk is sztrájkolnunk kéne és tiltakoznunk az ellen, hogy egy rohadt garast is kapjanak abból a pénzből amit akármilyen adó formájában befizettünk az államnak! elegem van a MÁV nevű szarhegyből!

hattyú 2007.12.17. 08:46:53

MuadDib: de igen, sztrájkoljanak! joguk van hozzá, de ne politikai célocskák miatt és nem a sztrájkkal van a baj, hanem azzal, hogy egy pénznyelő szörny a MÁV, ami zéró közeli szinvonalon szolgáltat. nekem azzal semmi bajom nincs ha sztrájkolnak, sőt támogatom is őket, legyen nekik jó! csak ne úgy, hogy közben az utasok állatnak vannak nézve.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 08:51:22

hattyú 2007.12.17. 08:46:53

Ezt én értem is, amit írsz. De az, hogy a Máv-nál sok utolsó paraszt van, még egy sztrájk egészét nézve nem befolyásol semmit. Mindenhol vannak idióták, pláne egy ekkora szervezetnél, mint a MÁV

tmelinda04 2007.12.17. 08:55:35

Meg tudná valaki mondani azt az email címet, ahol a bérletem árát visszakövetelhetem?

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 08:57:23

Manyizga 2007.12.17. 08:38:42
Csak közlöm, hogy a szakszervezeti törvény szerint egész EU-ban a munkáltatónak kell eltartania a szakszervezeti vezetőket. Pont ezen megy mindenhol a vita a Japán meg Dél-Kóreai cégekkel, hogy ők ezt nagyon nem akarják.

Fedup Sári 2007.12.17. 09:23:11

A mávstart fizet a bérleteseknek, ha más tömegközl. eszközzel mennek:
www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=14762ab7c957d9
tessék gyűjteni a jegyeket!

flimo13 2007.12.17. 09:26:28

Pont a franciákra, lol. Náluk nemzeti sport a sztájk meg a forradalom. Meg mintha kicsit jobb lenne a vasútjuk, ha nem ezt a szart kapnám hetente kétszer, én is együttérzőbb lennék. A nyugdíjat se kellett volna belekeverni a tb-reformba, az elöbbi nem lenne jó, ha meghiúsulna. Majd a drága franciákon is jót röhögök, mikor belefulladnak a szociális kiadásokba 20 év múlva, gondolom majd nekiállnak sztrájkolni, hogy nyomtassanak több pénzt.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 09:33:22

flimo13 2007.12.17. 09:26:28
Ezen jót röhögtem. Majd belefulladnak a franciák...ROTFLMAO
Ez olyan, mint "oda fgogunk felakasztani, majd,ha egyszer lesz szögünk..."
A franciák a bevándorlók ingyenélésébe fulladnak bele, de ebbe most nem menjünk bele...
De ott még normálisan vesznek tudomásul egy sztrájkot, mert tudják, hogy az egyik legalapvetőbb alapjog a demokráciában. Pont ,mint a népszavazás, amit nálunk Abszurdisztánban szintén divat fikázni

Baaah 2007.12.17. 09:48:29

Hat igen akkor kell sztrajkolni, mikor van miert, most azert sirsz mert penzt veszitesz.
Ezek a kocsogok meg azert sztrajkolnak, hogy jovore legyen mibol penzt veszitened, igaz csak akkor ha orvosi ellatast akarsz ha megbetegednel.(nem jobbat mint most, akarhogy is errol megy a parasztvakitas, mert plusz penzt nem kell belerakni a rendszerbe a befektetonek a jelenlegi tervek szerint!). Ha nem akarsz, hanem szep csondben elhalalozol otthon szukseg eseten, akkor persze marad penzed es sirhatsz, hogy nem tudod igenybe venni a mav magas szintu szolgaltatasait.

passenger 2007.12.17. 09:56:44

Muad'Dib,speciel a franciáknál is a legutóbbi sztrájkot eleinte az emberek 40, később már mindössze 32%-a támogatta.Szóval ott még az itteninél is alacsonyabb a az utasokat szivató vasutas sztrájkolgatók támogatása.Én pl. erre a hónapra csak félhavi bérletet vettem, és lehet jövő hónaptól már egyáltalán nem veszem igénybe a MÁV szolgáltatását, már ha ezt annak lehet egyáltalán nevezni.Aztán ha mindenki így tenne, akkor sztrájkolgathatnának a vonalbezárások ellen, de minek, a kutyát sem érdekelné.

flimo13 2007.12.17. 09:59:44

Muad, mondd el nagy eszeddel, a bevándorlókkal kapcsolatos költségek mik, ha nem szociális kiadások?

UI: te nem galacticáztál réges rég?

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 10:02:01

passenger 2007.12.17. 09:56:44
Nem is azzal van a baj, hogy nem támogatjátok itt a sztrájkot. Az a gond, hogy a legtöbb ember szerint nem kéne hagyni őket sztrájkolni!
Ez óriási különbség. A franciák, lehet, hogy nem támogatják a sztrájk céljait, de eszükbe sincs megkérdőjelezni a legitimitását...

passenger 2007.12.17. 10:13:13

Muad'Dib, nem látom, hogy azt mondanák tömegesen, hogy nincs joguk sztrájkolni, csak azt emlegetik inkább, hogy érteleme nincs, mert sokat nem érnek vele, csak a "kisembereket" szivatják.

2007.12.17. 10:23:04

nem sztrájk ez hanem kicseszés... pedig én nem szavaztam se az egészségügyről, se a mávról csak munkába akarok menni...
de lehet így jobban járt, mert ha én szavaznék, gyaorsan leépíteném azokat, akik a mellékvonalakon terepasztalos vasutast játszanak az én adómból

a "sztrájk" valódi tétje, hogy gaskó úr megszerzi-e fix képviselői helyét a fideszben .. remélem ehhez is pancser lesz-

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 10:36:05

wowww 2007.12.17. 10:23:04
Na látod ez az a bizonyos szolidaritás hiánya.
Te leszarod a mellékvonalakat, meg leépítenél ott mindenkit, azt is aki pechére ott él. Ezek után ők jogosan szarják le ,hogy te mivel mész dolgozni...

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.12.17. 10:38:22

Történetesen kint voltam Párizsban a vasúti sztrájk ideje alatt és volt szerencsém belebotlani egy hatalams tüntetésbe.
Azt hittem, hogy ők a vasutasok, erre a franciául tudó ismerősöm közölte, hogy az X-edik napja sztrájkoló vasutasok ellen tüntetnek, mert tele van velük a tökük. Ennyit a hős franciákról.

Egyébként tegnap azt számolgattam, hogy mi lenne, ha bezárnánk a MÁV-ot. Ingatlanokat eladnánk, az kb. fedezné a végkielégítéseket és azt a pénzt, amit évente kap a MÁV, azt közútfejlesztésbe fektetnénk és buszozna mindenki.

Én úgy szoktam le a MÁV-ról, hogy télen csak hébe-hóba találkoztam fűtött szerelvénnyel, nyáron pedig az árnyékolók és a lehúzható ablakokból volt hiány.
Ehhez képest a távolsági buszközlekedésben már az a ritka, ha egy busz nem légkondis.

No comment.

iStark 2007.12.17. 10:48:21

Teljes mértékben egyetértek az előtte szólókkal, akik elítélik a sztájkot. A vizsgaidőszak első napjára időzíteni a lehető legellenszenvesebb lépés, ezek után még akkor sem lennék a legkevésbé is toleráns a sztrájkolókkal szemben, ha amúgy egyetértenék céljaikkal. Ilyen hozzáálással ne várjanak szolidaritást az emverektől!
Egyébként pedig ha például a nap végéig nem hagyják abba a kis performanszukat, akkor azonnal be kellene őket hívni katonának, és úgy odaállítani a sínek mellé/a mozdony vezetőfülkéjébe, aztán ha még mindig nekik áll feljebb és csakazért sem dolgoznak irány a hadbíróság!

2007.12.17. 11:05:55

Muad nagyon tévedsz: nem az ott élőket építeném le, hanem a terepasztalon játszókat. Nemrég jártam egy mellékvonalon, épp azért írtam terepasztalt, mert utas, az gyakorlatilag 0. Elmondom a bűvös megoldást: BUSZ. A többiek már most azzal járnak. Előnye még, hogy nem a falu szélén áll meg, hanem több helyen és gyorsabb és olcsóbb. Bár amennyien azon a kis piros bűzös vánszorgó motorkocsin voltak, annyian egy személykocsiban is elférnek...
Igazából tojik Gaskó bandája az ott élőkre, a napi pár szerelvénnyek vasutast játszókat féltik...

states 2007.12.17. 11:08:02

Tehát a Gaskóval van a baj, nem ezzel a tehetségtelen, dilettás, tolvaj bandával, amelyik kormánynak nevezi magát és amelyik 5 év alatt padlóra vitte az országot, nem, nem velük van a baj, hanem a Gaskóval. Ércsük...

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 11:23:06

iSethy 2007.12.17. 10:48:21
Egyébként meg majd biztos megtanulod azt is mi a demokrácia. Szerintem meg, ha például majd legközelebb te állsz ki valmi mellett akkor lőjenek le géppuskával, mert mondjuk nekem nem tetszik, hogy rosszkor van a tiltakozás.Ti hol szocializálódtatok? Kínában, vagy Észak-Kóreában?
Persze tudom te nyilván tipikusan az az ember vagy, akivel ez nem fordulhat elő, mert nem érti, hogy ilyen is van, hogy valaki tiltakozik.
Másrészt nem ide kell kommentezni, hanem hogy megint a franciákkal jöjjek, feljebb írták is, ki tart vissza benneteket attól, hogy kimenjetek tüntetni sztrájk ellen?
Ti hol szocializálódtatok? Kínában, vagy Észak-Kóreában?

andreasue (törölt) 2007.12.17. 11:23:55

Gratulálok! Ezt a cikket maga Gyurcsány Ferenc se tudta volna szebben megírni!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.12.17. 11:27:58

Ha lenne tüntetés a Gaskóék ellen, akkor én elmennék! Jó ötlet! Pedig nem vagyok az a tüntetgetős jobber fajta.

Az a szar, hogy előttem szólóknak nem az elnéptelenedett mellékvonalak bezárásával van bajuk, hanem azzal, hogy nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. Ha a Nagy Vezér mondaná, hogy fel kell számolni ezeket, akkor mennének és saját kezükkel szednék fel a síneket, miközben a székely himnuszt énekelnék.

Dr Kangörény 2007.12.17. 11:29:09

1. Azért kíváncsi vagyok, hogy a mellékvonalakon most mivel közlekednek a népek. Ha megoldják busszal, akkor felmerül a kérdés: mi a lófaszért kell megtartani őket?
2. Gaskó egy hájas vasutas szakszervezeti vezető. Miért kéne azt gondolnom, hogy halvány fingja van az egészségügyről, vagy tágabban a társadalombiztosításról?
3. Gaskó úr, gratulálok a fidesz listán majdan betöltendő előkelő helyezéséhez!

nemo39 2007.12.17. 11:33:33

Tisztelt Gaskó Elvtárs!
Megkérdeztem a sztrájkoló vasútasokat, fogalmuk sincs, hogy miért sztrájkolnak!
Valószínüleg Ön sem, csak a Fidesz felbujtotta. Ki fizeti a sztrájkolókat, csak nem Júdás-pénzt kapott? Azokon ütnek, akik a politikában teljesen vétlenek! Jobb lett volna sztrájk előtt egy kicsit gondolkodni, ha van mivel.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 11:37:30

hüjehalyó 2007.12.17. 11:27:58
Nem az a bajom. Az a bajom, hogy egyesek nem értik, hogy a sztrájk a legalapvetőbb dolog a demokráciában. Tetszik neked vagy sem ,ez tény. Tök mindegy, hogy mi ellen sztrájkolnak...
Az Orbán kormány idején is volt jópár sztrájk, és nem mondtam, hogy milyen jogon sztrájkolnak, mégha nem is értettem egyet a céljaikkal. De úgy látszik Görcsöny elvtárs ellen sztrájkolni nem lenne szabad...

artanis 2007.12.17. 11:44:14

igen. alapvető joga. mert még egy monopol, de ennek ellenére veszteséges állami cégben dolgozik. alig várom hogy megnyissák mások előtt a vasuti utasszállítást. akkor lesz majd pofára esés.

a rendőr, a tűzoltó, a mentős mért nem sztrájkol? jah.. hogy neki nemlehet.

iStark 2007.12.17. 11:49:30

Maud!
Nem-nem, sem Kína, sem Észak-Korea... Sokkal inkább Magyarország! Színtiszta történelem. 1904-ben is volt vasutas pihengetős sörözős party, jajj akarom mondani sztájk. Akkor azonban Őfelsége Frenc József megtalálta az általam fent említett megoldást...

NoMojito 2007.12.17. 11:52:04

Ha röviden kell összefoglalni a véleményem: Szakadjatok meg sztrájkolók!
Nem is tudtam hogy ennyi gazdaságtudós dolgozik a vasútnál. Ha nem ismerném a céljaikat még szimpik is lehetnének, de itt egész egyszerű önző kis célokat öltöztettek jelmezbe.
Picit sem érdekli Őket hogy mekkora cumival jár a követelésük.
Persze értem Én hogy öröm ha emelik a fizetésüket, nem vesztik el páran közülük a munkájukat, vakarják a fülük tövét stb. De! Veszteségesek vagytok! Tiltakoztok mikor hatékonyabbá akarják tenni a működést, mikor kiderül hogy többet, jobban kell dolgozni, fizuemelést akartok, ennek érdekében hatalmas anyagi károkat okoztok, és nem utolsó sorban szívatjátok a népet. Tudjátok, azokat akik fizetik a munkátokat jegy, a veszteségeteket meg adó formájában. Mindezt csak azért mert megtehetitek, nem pedig azért mert igazatok van.
Kellően nagy galibát tudtok okozni. A pedikűrösöknek pl nem lehet olyan piti és igazságos követelésük, amit sztrájkkal el tudnának érni., mert kit érdekelnek.

nemo39 2007.12.17. 11:54:13

Ha van reális célja a sztrájknak, azt támogatni kell, az nem cél, hogy Orbán, vagy Gyurcsány ellen sztrájkolnak, ennél jobban kell a célt megválasztani! Nem véletlen, hogy a Borsik vezette mozdonyvezetők nem sztrájkolnak! Nem elég legörcsönyözni a miniszterelnököt, valami ésszerű érv kellene, ha van ilyen!

xszolixxx 2007.12.17. 11:59:45

Kedves Muad\\\'Dib nem a sztrájkkal van itt a baj. Hanem a vasutasok sztrájkjával.
Bocs most látom már Hattyú leirta amit én is irni akartam.

A MÁV-ot csődeljárás keretében fel kellene számolni és 0-ról újra kezdeni.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 12:01:03

iSethy 2007.12.17. 11:49:30
óó, igen a boldog békeidők. Amikor pár ilyen libsi megnyilvánulásért ,ami mostanában oly sok embert jellemez már kardlapozták is az illetőt.. Hm.. tudod mit, ha lehetne megint olyan rendszer, mint akkor lemondanék szívesen a vasutassztrájkról...

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 12:04:22

nemo39 2007.12.17. 11:54:13
Ti még mindig nem értitek. Persze, hogy a MÁV egy nagy szar.Ebben teljesen egyetértünk.
De sztrájkjog nem azért van, hogy mindenki számára értelmes dologért sztrájkoljanak, hanem, hogy megkapják a lehetőséget arra az emberek, hogy tiltakozzanak. Ki ezért ki azért...
És rendes helyen úgy nézne ki, hogy a mentősök, tűzoltók stb. helyett is a vasutasok sztrájkolnak a sokszor emlegetett szolidaritás miatt.

xszolixxx 2007.12.17. 12:27:05

Ok Muad\\\Dib csak a te kedvedért a sztrájk definiciója:

strike
Definition

A work stoppage undertaken in support of a bargaining position or in protest of some aspect of a previous agreement or proposed agreement between labor and management.
(lusta vagyok lefordítani)

De itt a vasutas sztrájknál szó nincs erről. Ez nem Sztrájk.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.12.17. 12:31:23

Ha szarul működne a cég, ahol dolgozom és leépítéseket tervezne a vezetés, akkor én megpróbálnék jobban dolgozni, udvariasabb lenni az ügyfelekkel. A saját eszközeimmel próbálnék javítani a cég helyzetén és így próbálnám elérni azt is, hogy adott esetben ne engem vágjanak ki a leépítéskor.
A vasútasok ezt úgy menedzselik, hogy sztrájkolnak. Hát istenem...

Úgy tűnik a versenyszférában edződött agyammal soha nem fogom megérteni a tökvakarászós állami alkalmazottakat.

Egyébként, ha azt mondanák, hogy magasabb fizut akarnak, akkor - bár 100%-ig azzal sem értenék egyet - de azt mondanám, hogy ok, csináljátok.
De most az eü. reform ellen sztrájkolnak. Remek. Ennyi erővel mindig találhatnának valami sztrájkolnivalót. Leépít egy békéscsabai cég. Majd ők sztrájkolnak, hogy ne építsen le.
Vízum kell Amerikába? Sztrájkoljon a vasút! Szar az MTV műsora? Azért is sztrájkoljanak.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 12:35:34

xszolixxx 2007.12.17. 12:27:05
Oké, ez nem újdonság. De, ha szószerint akarod érteni ,még akkor is sztrájkolhatnak pl. az egészségbiztosítás átalakítása ellen. Ugyanis azzal, hogy pl. én vagy a vasutasok tb-t fizetünk szerződés jön létre melyben a befizetett összeg ellenében vállalják az egyenlő ellátást. Ezt most megszegni készülnek..
Persze ez így túlzottan játék a szavakkal, de így is van jogalapja...

xszolixxx 2007.12.17. 12:48:55

Muad\\\'Dib

Ok de hol itt a bargaining?

xszolixxx 2007.12.17. 12:52:49

Ja és én nem akarok egyenlő szar ellátsát.
Én inkáb kötnék extra biztosítást a job ellátásért.
A mostani tb szar. Ezt mindenki belátja. És ehhez a szarhoz ragaszkodnak.
Az egészségügy átalakítása nem szerződés szegés, max módosítás.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 13:03:49

xszolixxx 2007.12.17. 12:52:49
Oké, csak éppen mi van azokkal akik nem tehetik meg, hogy jobb ellátást kapjanak? Azok forduljanak fel, like in the USA? Nem biztos ,hogy arra kéne mennünk...
Erről egyébként már írtam máshol, végül is nem ide tartozik.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.12.17. 13:50:19

Miért most mi van azokkal akik nem tehetik meg, hogy extra hálapénzért jobb ellátást kapjanak?
Nem kapnak.

Muad\\\'Dib 2007.12.17. 14:09:47

A hálapénz illegális alapból és attól,h ogy van még nem kell legalizálni államilag, csak más néven. És vannak olyan orvosok ,akik hálapénz nélkül is kiváló munkát végeznek.

flimo13 2007.12.17. 14:13:37

A sztrájk tb elleni részével még egyet is értek, de arra is lett volna legalább fél év, mióta mennek a koalíciós egyeztetések. (No meg nem kellett volna leszavazni a kórházprivatizációt sem.) De a nyugdíjrendszeren alakítani kell, mert mire munkába állnuk (gyk mostani egyetemisták) már a raktó-gyerekek is nyugdíjba mennek, aztán lehet különadót kivetni. A vonalbezárások meg többnyire tényleg szükségesek lennének, a dízelzabáló évtizedes piroskáknál még egy ikarus is kevesebbet pöfékel, a sok kamumunkahelyről nem is beszélve.

efi 2007.12.17. 17:08:01

Muad\\\Dib
"De sztrájkjog nem azért van, hogy mindenki számára értelmes dologért sztrájkoljanak, ..."
Na látod, ez a baj. És ennek még te örülsz is, gratula.
A csak őket érintő és csak szakmai v. munkaügyi kérdésekben szabadna sztrájkolni. Az ilyen nem tetszik a kormány terve című dolgokat, hagyjuk meg a választásokra, meg a Molotov-koktélos békés tüntetők részére.
Én egyébként eléggé hiányolom pl a vonalbezárások kapcsán az érintett "tömegek" (?) tiltakozását. Lehet, hogy ez az érintett 100 ezres régióban ez mégsem érint többet tényleg, mint 500 embert...?

efi 2007.12.17. 20:31:57

Na G. úr, most mi lesz? Átment az eü-törvény.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.17. 22:10:33

efi

ugyan a G-mozdony dobott elsőre egy satut a meglepetéstől, de hamarosan teljes gőzzel és haraggal üzemel tovább...

amúgy meg picit sajnálom azért G. urat.
Ő egy igazi polihisztor, korunk nagy lángelméje. Lángoló elméjét igazán kamatoztathatná a MÁV vezérigazgatójaként. Hiszen annyira tudja mit nem szabad csinálni. Akkor azt is tudja nyilván, hogy mit kéne.

Ha meg tévednék, még mindig mehet a páros láb taktika, amit már el kellett volna követni egy ideje.

Továbbá :

1. ha valaki úgy véli, ironizálok, igaza van.

2. mint már több helyen is leírtam, a vasutasoknak illendő lenne a sztrájkmentes napjaikon legalább valami Szolgáltatás-félét nyújtani (tudom, sok minden szar, és nem lehet mondjuk a DB viszonyait visszaadni, de legalább a kultúráltság, illem, és ehhez hasonló, pénztől független és pénzben nem is mérhető dolgokat azért igen), és akkor talán le lehetne nyelni azt is amikor éppen ezért-azért-amazért sztrájkolnak.

3. az egészségügyi reform ellen való sztrájk sérti a sztrájktörvényt, sőt a definíciót is. gyk. a management itt nem a magyar állam, hanem a MÁV-Start Zrt. vezetése.
süti beállítások módosítása