"Soha nem voltunk még ennyire közel a megállapodáshoz" Ezzel a szöveggel hangoztatja a vdszsz csak így kisbetűvel, hogy mennyire közel vannak a sikerhez. (mellesleg a harmadik birodalomban is ez járta, pedig az oroszok már a spejzban voltak anno)

Igaz nyar van, sokan nyaralnak, vonattal mennek nyaralni miegymás. De GI Joe továbbra is egy egész ország zsarolásával, próbálja kicsikarni a 250 nettót. Csak egy bibi van. Találtak valami gikszert és lehet az a 100 milliárd csak 30-60 milliárd lesz. Jó van Pistukám, ügyesek vótatok. Hát bazd meg. Ha nem megy át az EU-n, ha csak ennyi lóvé jön be, mire van pofája 250 nettót követelni, annak az embernek, aki liftes, jakuzzis villájában tesped, amíg az igazi vasutasok a 40 fokban izzadnak?

Ha lesz sztrájk, kíváncsi vagyok hány ember lesz rosszul a tömött buszokon, hány kismamát, időst fog ez megviselni? Ja bocs, csak engem érdekel.

Kedves Vasutasok,

Kánikula van. A vonatokon is meleg van, de rengeteg idős, kismama, gyermek utazik vonattal. Sokan nyaralni mennek. Ha esetleg busszal kell menniük, mert Gaskó felfűtötte a kedélyeket, hányan lesznek rosszul? Mi lenne ha a Te édesanyád, édesapád, feleséged lenne rosszul? Csak gondolkozzatok el ezen. És jusson eszetekbe mindez, amikor elhangzik a sztrájk időpontja. Ez csak egy észrevétel volt. Ennél még több kárt fogtok okozni, magatoknak, barátaitoknak, szomszédaitoknak.

 

Ha sztrájk lesz, akkor azt mondhatom:

"Soha nem voltunk még ennyire közel, hogy a fél ország pofánrúgja Gaskót és bandáját!"

Még egy mondatot idéznék a kedves vdszsz.hu-ról:

 

"Felvetettük, hogy a cég által elismert 714 millió forint nyereséget, amit a sztrájkok okoztak a Start részére azzal, hogy nem kellett pályahasználati díjat fizetnie a vállalatnak, ideje lenne a követelések teljesítésére fordítani."

Kedves vdszsz javaslom az összeadás-kivonást megtanulni:

Az eddigi sztrájkok összesen 1 milliárd 115 millió forint veszteséget okoztak.

No akkor csak a kezem tessék figyelni:

-1 115 000 000

+  714 000 000
______________

 -401  000 000

Vagyis kedves rendkívül okosak ez még mindig 401 millió veszteség. Na nem fűzök hozzá semmit. Várom az újabbnál újabb cirkuszi mutatványokat!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr100566055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.07.13. 14:23:23

Szerintem a sztrajk maximum delig fog tartani utana elfogy a penz a sztrajkalapbol.

A VDSzSznek meg kulon koszonjuk meg, hogy ujra feleslegesen ugraltatjak a fel orszagot.

petya.bacsi 2008.07.13. 15:31:07

A vasutas-szappanopera már-már a mexikói telenovellák szánalmas színvonalát idézi (hol van már Esmeralda...), remélem kinyílik a szemük a vasutasoknak: a számlák nekik is érkeznek, a kiadások nekik is megvannak, sőt, csak nőnek, fél év alatt a követelések nagyrésze nem teljesült, így a sztrájkolgatással maguknak sem tesznek jót, érdemes volna visszavonulót fújni, mert úgy tudom, hogy az új miniszter sem ad semmit sem (forrás: stop.hu), tehát lehet asztalt csapkodni, csak értelme nincs. És a FIZETŐ (nem ingyenjeggyel közlekedő!!) utasok is egyre nehezebben tolerálják ezt, hogy belerondítanak a nyaralásba, a munkábajárásba.

Mellesleg, olvastam egy érdekeset a Liga Szakszervezet honlapján, a célok között:

"a munkavállalók jövedelmi helyzetének javítása "

Na, ezzel pont ezt érik el, a több ezer bejáró vehet ki szabit, vagy fizetés nélküli távollétet és ahelyett, hogy a családjával töltené az éves szabadságból egy részt mondjuk egy közös nyaraláson, ahelyett a sztrájkoló vasutasokra kell feleslegesen elszórni a megérdemelt szabadságot.

És megint nem 24 órával előtte jelentették be. Bezzeg a BKV hetekkel, napokkal előtte bejelentette...

Az említett cikk: www.stop.hu/articles/article.php?id=349559&lstparts=0

Kacagogerlice 2008.07.13. 16:11:05

Nem, nem csak téged érdekel, hidd el! Őszintén kíváncsi lennék, hogy hány szakszervezetis tag gondolja még ezt komolyan - a Gaskón kívül...

"Július 14-én 00:00 órától folytatjuk a sztrájkot (ld. mellékelt fájl), amennyiben a MÁV Csoport cégeivel nem sikerül követeléseinkről megegyezni a kezdeményezésünkre július 13-án 19 órára összehívott tárgyaláson se." --> addig strandolnak, vagy mi?

"Annak ellenére, hogy gyakorlatilag minden megoldási javaslatra nyitottak vagyunk, a munkáltatók továbbra sem kívánnak alkut kötni." --> pl. leállni ezzel a faszoskodással?

"Egyelőre úgy tűnik, a még elégséges szolgáltatásokról se, ami újfent káoszhoz vezet majd a vasúti hálózaton." --> ez a hétköznapokban sem nagy kunszt lassan...

"Szakszervezetünk elfogadhatónak tartja a még elégséges szolgáltatásra a MÁV-val 1995-ben megkötött egyezséget. Ez gyakorlatilag minden vonalon reggel és este egy-egy vonatpár, a főváros elővárosában pedig további 20 vonat közlekedtetését jelentené. (További információk később.)" --> update-elni kéne ezt a 13 éves egyezséget.

petya.bacsi 2008.07.13. 16:11:36

Ja, még valami.
www.vdszsz.hu/drupal/files/sztrajkplakat.jpg

A BKV sztrájkkal ne vonjunk párhuzamot, mert
- az utasokért - és nem fizetésemelésért - sztrájkoltak (meg azért, hogy dolgozhassanak),
- napokkal, hetekkel korábban bejelentették,
- az utasok nagyobb arányban támogatták, mint a vasutasokat - ez saját felmerés, tehát nem reprezentatív adat.

petya.bacsi 2008.07.13. 16:13:56

"Kacagogerlice 2008.07.13. 16:11:05
"Egyelőre úgy tűnik, a még elégséges szolgáltatásokról se, ami újfent káoszhoz vezet majd a vasúti hálózaton." --> ez a hétköznapokban sem nagy kunszt lassan..."

hogy ez mennyire igaz. hétköznap is össze-vissza közlekedenek a vonatok, az utasok is sztrájkolhatnának ennyi erővel...

bgirl 2008.07.13. 16:16:19

Hát igen ez a sztrájk az utasok érdekét kicsit sem szolgálja!
UNDORÍTÓ!
Gaskó mókust felraknám a tömött buszra, persze várjon meg 3 buszt,mert a 4.-re általában fel is lehet férni!És utaztanám a levegő nélküki buszon a tömegbe!És akkor még a szerencsés emberek helyzetébe tettem! Ki lehetne vele azt is probálni, hogy onnan jusson munkába, ahol csak a vonat jár és nincs busz!
Persze rohasztanám a 40 fokos napon!!!

kenshikun 2008.07.13. 16:23:13

Eberünk ismét szivat egy egész országot akkor, amikor már mindenki a megérdemelt pihenését töltené, lehetőleg gondok nélkül. Kevés ennél undorítóbb dolog jut eszembe. Remélem VDSzSz munkatársai már lesz@rják nagy ívben drága vezetőjüket és dolgoznak, hogy nekik is legyen miből élni!

n-n-n (törölt) 2008.07.13. 17:26:57

amilyen korrekt vagy a másik blogban, itt épp annyira vagy demagóg, uszító neoliberális

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.07.13. 18:59:14

n-n-n 2008.07.13. 17:26:57
ezt mindig megkapom, amikor a sztrajk elleny emelem fel a szavam, de nem erdekel. gondolom Te nem vonatozol, vagy nem kellett fizetesnelkuli szabadsagot kivenned,vagy nem ert semmi hatrany emiatt.

tra lala 2008.07.13. 19:48:55

Szomorú, hogy még mindig van pofájuk sztrájkolni...
Ha én lennék a döntéshozó, akkor megadnám nekik amit kérnek. Leszarom, vigyék a pénzt. Cserébe összeírnám, hogy mi az amit nem csinálnak rendesen, és azt mind levonnám a fizetésükből. Nem utazok olyan sűrűn vonaton, de még így is lenne, aki fizetés nélkül menne haza.. (És itt most nem olyan apróságokra gondolok, hogy nem köszön a kaller.) Hamar visszajönne az a sztrájk miatt kidobott pénz..

Kicsit nem ide tartozik: mire való a vagonokban az a takarítást mutató matricázós papír? Nekem annyi jön le belőle, hogy valakinek fizettek érte, hogy legyártsa..
Felmatricázzák naponta egyszer, hogy kiürítették a kukákat? 2-3 havonta meg rányomnak még egy máv által ellenőrizve matricát is? Mi értelme van? Eleve annak mi értelme van, hogy naponta csak egy matricát kell rárakni, mikor _elvileg_ minden végállomáson ürítik a kukákat és eltakarítják a szemetet?

nemszolidaris 2008.07.13. 19:54:59

Kíváncsi vagyok, hogy fog-e még valaki sztrájkolni, hiszen úgysem jön be. Végre a Kormány a sarkára állt, dolgozni kell, nem követelőzni. Sajnos, ha egy forgalmista is sztrájkol, a vonatok állnak. A vasútnál is az kéne, mint a köztisztviselőknél, vagy az egészségügybe: ott bizonyos munkakörökben egyszerűen tilos a sztrájk. Egyébként a vasutasok megnézhetnék, hogy Gaskóék, meg a többi szemétláda operett szakszervezet mennyit markol fel, asszem többet nem fizetnének tagdíjat.

tra lala 2008.07.13. 20:03:21

Előbb persze feltételeztem, hogy a sztrájknak semmi köze a politikához és Gaskó a vasutasokért sztrájkol, nem pedig a kormány ellen.

kenshikun 2008.07.13. 20:13:45

Nekem valószínűleg a nagynehezen megszerzett munkámat kell lemondanom, mivel egyszerűen képtelenség lesz beérnem időben, mert busszal lehetetlen a megbeszélt időpontra odaérnem (ami vonattal egyébként kb 10 perces út és 10 perc gyaloglás lenne busszal kb 40perc+30 átszállás miatt) így marad a kerékpár és az útvonalengedély, és kb egy jó órás út hajnalban, sötétben, főúton... nyami... és ez nekem százezres tétel mínuszba, ha egyáltalán kapok útvonalengedélyt...

petya.bacsi 2008.07.13. 20:33:47

Én meg ezen gondolkodnék el még pluszban:

www.borsonline.hu/news.php?op&hid=10632

csak erős idegzetűeknek, magas vérnyomás garantált!

nemszolidaris 2008.07.13. 21:51:15

Bár nem kell a sztrájk, szerintem nem jár rosszul, aki a volánt választja. A volán költ fejlesztésre és a múltkori sztrájkok alatt is több járatot küldött. Jól látható, hogy bizonyos helyeken nem kell vasút, a busz elég .
Föl lehetne használni erre a Gaskó sztrájkot, kiderülne, hogy hol lehet ésszerűsíteni.
Lenne még egy ötletem: valahányszor sztrájkba fognak, csökkenteni kéne a béren kívüli juttatásokat minden vasutasnál, asszem, egyből elmenne a kedvük a sztrájkolgatástól.

nemszolidaris 2008.07.13. 21:54:55

Viszont van egy jó hír! A vdszsz honlapján lehet regisztrálni és kommentelni a híreket. Meg lehet köszönni Gaskónak az újabb bulit!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.07.14. 04:25:06

Annyira lehet regisztralni, hogy csak a sajat kutyajuk kolkenek engedik a hozzaszolast.
Valos nev, TELEFONSZAM!
Magyarul csak drukkolni lehet neki, hogy:
"Hajra, hajra! Kemenyek vagyok, mint a vidia!"

Szanalmas.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.07.14. 10:19:40

Gaskó Úrnak lehet üzenni? Amíg a 19.50-kor induló vonatra 20.26-kor teszik rá a mozdonyt, és amíg a 20.20-as vonat 20.36-kor indul a Déliből addig inkább kussoljon, és ne akarjon béremelést senkinek. Majd ha megdolgozott érte.

alte trottel 2008.07.14. 10:50:14

"Szakszervezetünk elfogadhatónak tartja a még elégséges szolgáltatásra a MÁV-val 1995-ben megkötött egyezséget. Ez gyakorlatilag minden vonalon reggel és este egy-egy vonatpár, a főváros elővárosában pedig további 20 vonat közlekedtetését jelentené."

Hmmm...
És esetleg a fenti logika alapján a BÉREKET is az 1995-ös megállapodás szerint?

petya.bacsi 2008.07.14. 13:39:21

Felfüggesztették a sztrájkot. Miért nem lep meg... rossz lehet úgy sztrájkolni, hogy a legtöbb vonalon járnak a vonatok.

www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=1487b039dadf3e

Már csak 2%-nyi vasutas sztrájkolt.

Greg36 2008.07.14. 15:30:52

Komolyan nem értem Gaskót, luxuskocsija, villája megvan, akkor mire veri máséval?
Kallernek, meg akit sztrájkra buzdít, úgysem lesz sem limuzinja, sem villája, bármeddig sztrájkol.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.07.14. 21:07:16

Kaptam hozzaszolasi jogot a VDSzSz forumaba.

Remelem megtudom orizni a hidegverem.

4321 2008.07.16. 08:54:46

A TV2 teletextjén azt lehet olvasni, h Gaskó minisztrájkokra készül, ha holnap négykor sem tud megegyezni (és miért tudna), ami azt jelenti, h időről időre megállít egy-egy vonalat, járatot. Holnap este indulnék a nyaralásomra a keletiből. Fél éve erre a nagy pillanatra vártam... Ehelyett mehetek autóval Bécsbe, fizethetem a benzint plusz az autópálya matricáját, és... kétzer annyit kell fizetnem a jegyért, mint négy hete... Pedg a táv is rövidült. Remélem lesz még ülőhelyem így az utolsó pillanatban... Gratulálok Gaskó Úrnak...!

petya.bacsi 2008.07.16. 14:11:01

4321: nem lesz nagy változás, a vonatok mindig késnek... mellesleg, ha megállít egy vonatot, nem lennék a sztrájkoló kalauz / mozdonyvezető / állomásfőnök helyében. Persze, nyilván ő nem találkozik az utasokkal...

www.stop.hu/articles/article.php?id=352131

Mesteri Margarita 2008.08.02. 18:05:59

Pont ez az! GI-ék nem találkoznak az utasokkal, azokkal, akikből élnek. Ha találkoznának, már lilábbak (kékebbek, véresebbek :) ) lennének az biztos!

A tavaszi sztrájkok óta nem veszek retúrjegyet, ki tudja, lesz-e vonat, amivel hazajöhetek :)
süti beállítások módosítása