Békés megyében nem volt eredményes a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének a munkabeszüntetése.

 

– A sztrájkolókat leváltották, így Békésben mindenhol járnak a vonatok – tájékoztatott Veréb Olga, a szervezet területi vezetője. A hét órai váltás előtt Békéscsabán a kocsivizsgálók szüntették be a munkát, azonban érdemi fennakadás nem történt.

A megyeszékhelyen több vonat késik, de a szolgálatban lévő műszak sztrájkoló tagjait leváltották, így ők sem értek el eredményt. Veréb Olga elmondta, információi szerint megyénkben csak Békéscsabán történt komolyabb munkabeszüntetési kísérlet, és Szegeden is csak késleltetni tudták a vonatok indulását.

„Ez a sztrájk is kifulladni látszik”

A MÁV Zrt. adatai szerint a forgalom területén az éjszakai műszakban 1683 vasutas közül 1648 fő dolgozott. A nappalos műszak ennél is kedvezőbb: 2549 forgalomirányításban részt vevő munkatárs közül 2502 fő vette fel a munkát, így 98 százalékuk döntött a munka mellett – áll a MÁV 10 órakor kiadott közleményében. A vasúttársaság szerint ez a sztrájk is kifulladni látszik, az előzetes jelek erről árulkodnak.

Budapesten valamennyi főpályaudvar fogad és indít vonatokat, de a távolsági és IC-járatok egyelőre még nem teljes körűen közlekednek. A nemzetközi vonatok többségét is fogadja a MÁV.

forrás: beol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr23567260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2008.07.14. 15:56:56

Ehhez képest délelőtt arról szóltak a hírek, hogy Békéscsabán teljesen leállt a vasút. :))

A témához:
www.stop.hu/articles/article.php?id=352131

Hermánnka 2008.07.22. 20:53:32

Mi a sztrájk napján jöttünk haza Balatonfenyvesről Nagykanizsára. Kanizsa felől a gyors 7-8 perccel korábban jött mint a menetrend szerint, míg a Pest felől jövő vonat csak 1-2 percet késett(a szokásos 10-20 helyett). Javaslom hogy folytassák a sztrájkotXDDDD
süti beállítások módosítása