Tisztelt Gaskó István,

 

Már többször is írtam Önnek, illetve a VDSZSZ vezetőségének, de választ a mai napig sem adtak.

Online petíciót szerveztem, melyben az alábbi pontokat követeltük mi utasok:

 

1. Haladéktalanul álljanak el a közlekedést akadályozó sztrájkoktól.

 

2. Határolódjanak el a politikai megnyilvánulásoktól, a sztrájkot mint szakszervezeti fegyvert ne alkalmazzák politikai célokra, legyen az pártcél vagy törvénymódosítás.

 

3. Vegyék figyelembe azon embereket, akiket a leginkább érint a sztrájk: az átlag dolgozó embereket, diákokat.

 

4. Hozzák nyilvánosságra a Gaskó István által megrendelt közvéleménykutatásban résztvevők lakóhely, munkahely szerinti megoszlását.

 

5. Hozzák nyilvánosságra a szakszervezeti vezetők juttatásait.

 

6. Állítsanak a szakszervezetek mellé civil kontrollt, amely ellenőrzi a szakszervezetek munkáját. Ugyanis többször lehet hallani olyan esetről, amikor fegyelmi vétséget elkövető embert véd meg a szakszervezet (pl. lopás).

 

7. Tegyék kötelezővé és átláthatóvá a szakszervezeti pénzek megoszlását. (Na ez így konkrétan értelmetlen, nem lehet kötelezővé tenni a pénzek "megoszlását", esetleg tegyék kötelezővé a szakszervezeti pénzek átlátható megosztását, vagy ilyesmi... De a szakszervezetet nem az állam működteti, szóval ez nem megy.)

 

8. Gaskó István vonja vissza a 4 milliós korrupt ajánlatát, a pénzt pedig fizessék ki a tagoknak.

 

9. Határolódjon el a VDSzSZ a sértegető hangvételű sztrájkbeszámolóktól.

 

10. Azon utasoknak, akiknek a sztrájk bizonyíthatóan anyagi hátrányt okozott, térítsék meg az elszenvedett kárt.

 

11. Azon szakszervezeti vezetők, akik a MÁV-nál, illetve a MÁV bármely leányvállalatánál dolgoznak, nyilatkozzanak arról, hogy felveszik-e a bért a sztrájk idején, illetve mondjanak le a sztrájkalapból számukra kifizetendő bérpótlásról.

 

A petíciót 397 ember írta alá.

Megtekinthető az alábbi címen:

http://www.megintallunkvazze.hu/peticio/index.php

 

 

Erre reakció Önöktől nem érkezett, az utasokat nem hallgatták meg. Kérem a VDSZSZ vezetőségét illetve Gaskó Istvánt, hogy nyilatkozzon az utasok felé, tegyen eleget a követeléseinknek.

 

Az, hogy ezen petícióra nem reagáltak kiválóan megmutatja, hogy a VDSZSZ-nek nem érdeke az utasokkal kommunikálni, az utas Önök számára is másodrangú tényező.

 

Gaskó urat szeretettel várjuk egy egyeztetett megbeszélésre, amennyiben mégis úgy gondolják szeretnének az utasok érdekeivel, az utasokkal is foglalkozni.

 

Üdvözlettel:

 

Zsibrita György

MÁV Blogger

http:/megintallunkvazze.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr42266694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.12.17. 11:16:27

a szolidaritás szót kár volt beleírni a nevükbe... épphogy a bejáró dolgozókkal, a saját ügyfeleikkel nem szolidárisak
persze akiben van valódi szolidaritás, annak magától érthetődő és nem írkálja ki

2007.12.17. 11:18:27

vagy csak azért nem reagálnak az utasoknak, mert ezt szokták meg, nem reagáltak soha. régi a mondás: süsü vasutas...

Manyizga (törölt) 2007.12.17. 12:02:40

Az a baj, hogy őket csak a saját ügyük érdekli. Az, hogy akikből élnek, (az utasok) milyen szenvedéssel jutnak munkába miattuk, nem érdekli őket. Sőt, ELVÁRJÁK, hogy szolidáris legyél velük, merthogy ÉRTED IS sztrájkolnak. Hát persze! Orvosi esetek.
Nem elég, hogy jegyet/bérletet fizetek nekik, még az adómból is őket tartom fenn államilag. Pusztuljon a férgese!! :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.17. 12:28:28

Érdemes lenni belevenni 12. pontnak, hogy a vasúti alkalmazottak körében készítsenek egy felmérést, hogy vajon hányan vannak azzal tisztában, hogy mi ellen is tiltakoznak, és hányan vannak azok, akik csak sztrájkolnak, mert a Gaskó azt mondta.

andreasue (törölt) 2007.12.17. 12:33:10

Írd csak alá fakofferes! Mert a bérleted fontosabb, mint az, hogy hova fogsz menni, ha beteg leszel. Mert az, hogy időben érjél a munkahelyedre fontosabb, mint az, hogy mi lesz a családoddal.
Írd csak alá furkó! Gyurcsány és a többi tolvaj meg fog dícsérni. És a TV2-ben is te leszel a jófiu.

lkjpoi 2007.12.17. 12:34:26

Huncut kis gyurcsányista vagy te, Zsibrita!
Petíciót mindig a kisebbségek írnak, a többség szavazni szokott. Itt viszont nem látom, hogy hol tudják jelezni azok a szándékukat, akik nem értenek egyet a marhaságaiddal.
Ugyanis igen, az utas végre vegye tudomásul, hogy a közös érdek sokkal fontosabb, mint az ő önző egyéni érdeke, végre van komoly ellenállás a birka tolvaj kormánnyal szemben, cselesen próbálod ezt is elnyomni.

azAttis 2007.12.17. 12:40:03

Tisztelt Zsibrita György,

neked is szükséged lesz egészségügyi ellátásra még ebben az országban. A bátor mávos szakszervezetisek érted is sztájkolnak. Hasznosabb lenne ha te is támogatnád őket alkotmányadta jogaik gyakorlásásban.

Például utánajárhatnál hány zsírós máv "vezér" rendel el a kényelmes irodájából 16-24 órás túlmunkákat és milyen listákat készítenek a sztrájkoló vasutas hősökről akik ki mertek állni!

Vérszegény: minden vasutas tisztában van azzal, hogy miért sztrájkolnak. El lehet olvasni a követeléseiket elég világosak.

üdv

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.17. 12:40:56

lkjpoi 2007.12.17. 12:34:26
Ahogy gondolod, voltam én már lendvai ildikó is, meg minden. Nem érdekel ki minek tart. Én csak az utasok érdekeiért próbálok kiállni, tessék megkövezni:)
legyen kissebbség az a több százezer utas... kívánom beszélgess el azokkal az emberekkel, akik nem tudnak vizsgázni, dolgozni stb...

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.17. 12:43:56

Tisztelt Attisan,

A tiszta követelésekről ennyit:
"Tisztelt Tagtársak, vasutas munkavállalók!
A VDSzSz Szolidaritás 2007. október 11-én a MÁV Zrt-nél, a MÁV-START Zrt-nél és a MÁV Cargo Zrt-nél kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett.
Figyelemmel arra, hogy érdemben a kollektív munkaügyi vitában megfogalmazott követelések egyike sem teljesült, 2007. november 30-án szakszervezetünk Országos Választmánya úgy döntött, hogy ismételten sztrájkot hirdet.
A döntésének megfelelően szakszervezetünk kibocsátja a sztrájkfelhívást.
A meghirdetett sztrájk 2007. december 17-én 6,00 órakor kezdődik, és határozatlan ideig tart.
A sztrájkfelhívás nyomán ismét megnyílik a lehetőség minden vasutas számára, hogy az Alkotmányban biztosított jogával éljen, tehát a szakszervezetünk által benyújtott kollektív munkaügyi vitában megfogalmazott követelések teljesüléséért sztrájkoljon!"
forrás:www.vdszsz.hu/index02.php

média: egészségügy üzleti célú magánosítása

Most akkor mi van?

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.17. 12:45:27

Gondolom a kollektív szerződés nem tér ki törvénytervezet visszavonására....

dArKhAlF 2007.12.17. 12:45:52

lkjpoi: Ezt Orbán egyik beszédéből tanultad?
A vasút milyen alapon foglalkozik politikával? Ha nem elég a fizetésük sztrájkoljanak..., ha a MÁV-val vannak gondjaik akkor is nyugodtan. De az, hogy a politikát is a vasutasok irányítsák az egy röhej...ez is csak ilyen balkáni sámánturulista többségű országban lehettséges, hogy vannak olyanok akik ezzel egyetértenek.... pfff

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.17. 12:46:07

Attisan!

Szerintem, aki azt követeli, hogy vonják vissza az eü-, és a nyugdíjreform tervezetet, az nincs tisztában azzal, hogy miért sztrájkol.
Lehetne sztrájkolni az eü reform kapcsán azért is, hogy építsenek be az embereket védő biztosítékokat a törvénybe. De ez a jelenlegi sztrájk azt üzeni, hogy minden rendben van, nem a ház ég, csak lejjebb kéne venni a fűtést, hogy ne legyen ilyen meleg.
Aztán pár év múlva majd itt ülünk a füstölgő romok közt, hogy nahát, mégis a ház égett...

andreasue (törölt) 2007.12.17. 12:56:50

dArKhAlF:
Hát kinek a javára, vagy kárára politizálnak a Parlamentben? Hát ki tiltakozzon a politika ellen, ha nem azok, akiknek a kárára van?
Visszasírod a Kádár-rendszert ugye! Amikor mindent "fent" döntöttel el, a maradék meg bólogathatott hozzá, aki nem azt felakasztották.
Ó, nincs is fontosabb dolog a világon, mint az hogy valaki időben beérjen a munkahelyére, vagy hogy odaérjen a vizsgájára. :)))

Steff74 2007.12.17. 12:57:22

Kedves Zsibrita György!

Véleményem szerint a MÁV érdekeit képviseli, nem az utasokét. Gondolom ezt ön is tudja. Persze nem fogja beismerni.
Az utasok érdeklik a legkevésbé.
A Mávnak ez pénzkiesés. Ha erre hivatkozna hihetőbb lenne a ,,kis,, petíciója .

Üdv: Egy utas

lkjpoi 2007.12.17. 12:58:12

Valóban, srácok, a demokrácia az a rendszer, ahol 4 éven át szembe lehet menni a többség akaratával, érdekével, ha egyébként a választáson sikerült rossz helyre x-elni, és olyanokat megválasztani, akik ezt megteszik.
Jelentkezzen, aki olyan hülye, hogy a kedves miniszterelnökünkek még egyetlen szavát is elhiszi!

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.17. 13:06:34

Steff74 2007.12.17. 12:57:22

Igen biztosan a MÁV érdekeit képviselem, azzal, hogy kommunikálok a MÁV-val és megpróbálom elindítani a kommunikációt a MÁV és az utasok között. Próbálom a MÁV figyelmét felhívni a hibákra, megteszek mindent, hogy a jogtalan büntetések, attrocitások megfelelő nyilvánosságot kapjanak. Utoljára mondom el. Én nem a sztrájk céljaival nem értek egyet, hanem a sztrájk időpontjával és a sztrájk politikai töltetével, azzal, hogy nem tiszták a célok stb. de legyen én egy máv bérenc vagyok:)

Girhes macska 2007.12.17. 13:20:54

Kedves georgejr! Kár, hogy későn (12.16.este) találtam meg a petíciódat, szívesen aláírtam volna.

andreasue (törölt) 2007.12.17. 13:26:30

georgejr:
Mi az a "politikai töltet"?

Benyő 2007.12.17. 13:30:19

Ha már így belelendültünk, további pontok:

+1. A LIGA és társai HALADÉKTALANUL álljanak be a sorba a többi "normális" szakszervezet/szövettség mellé és nyalják szorgalmasan a megfelelő s*ggeket!

+2. AZONNAL követeljék a MÁV bezárását, sínek felszedését, helyüknek sóval történő behintését! / Esetleg autópálya építését.

+3. Feltétlenül könyörögjék ki drága pártunktól és államunktól a magánbiztosítók piacralépésének biztosítását! Természetesen elég, ha csak a 20-35 év közötti, napi 3* sportoló, örökletes betegségtől mentes fiatalembereket kelljen beszervezni és lehetőleg max. egy algópirint kelljen finanszírozni neki. De a biztosító profitja garantáltan min. 30 % legyen!

Kedves György!

A véleményed lényege: mindenki kussoljon, fő a békesség, de jó az szdsz!, éljen a párt!.

De szegény...

tapirkapitany 2007.12.17. 14:20:38

Kedves fórumozók!
Lehet vitatkozni arról, jó-e ha a szakszervezet politizál vagy sem. Az én személyes véleményem szerint a szakszervezet dolga a dolgozók érdekeinek képviselése, a dolgozóké pedig, hogy bemenjenek dolgozni és tegyék a munkájukat. Ha ez nem így van, akkor valamit alapvetően nem csinál jól a szakszervezet. Én politikáról nem kívánok beszélni, mert alapvetően lesújtó véleménnyel vagyok róla pártállástól függetlenül, de semmiképp nem tudok egyetérteni azzal, hogy egy munkavállaló a sztrájkjával mások életét keserítse meg.
Egyrészt én néhány hónapja Ausztriában végzek kutatómunkát (bocs ha ez kissé off), nem azért mert "hungarofób" lennék, hanem mert itt messze sokkal jobb körülmények között, sokkal eredményesebben lehet dolgozni. Remélem, hamarosan hazatérhetek, és az itt szerzett tapasztalataimat hazám felemelkedése érdekében hasznosíthatom. Mindazonáltal nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a határozatlan idejű sztrájk okán nem tudom, hogy képes leszek-e holnap hazajutni, hogy családommal tölthessem a karácsonyt.
Másrészről a magánbiztosítóktól való paranoiát egy kissé furcsának tartom. Ausztriában magánbiztosítók vannak. Otthon mindkét szülőm kórházban dolgozik, tehát van némi belátásom az egészségügybe. Itt 3 hetet töltöttem kórházban egy elég csúnya gerinctöréssel, szinte semmibe nem került, mert a biztosító fitetett a helikopteres mentésen kívül mindent, olyan ellátást kaptam, amiről otthon ma álmodni sem nagyon mernék, arról nem is beszélve, hogy kétlem, hogy valaha is lábra tudtam volna állni, ha bármely magyar kórházban kapok ellátást.
Igen is szükség van a változtatásra. Az embereknek pedig dolgozniuk kell, akkor fogunk valaha is előrébb jutni, nem pedig a sztrájkoktól, hídfoglalástól, utcán hőbörgéstől.
Bocs ha kicsit hosszú lett, és köszönöm annak aki elolvasta véleményem.
Marci

andreasue (törölt) 2007.12.17. 14:28:32

Utcán hőbörgés helyett mindeki költözzön Ausztriába! :)
A Szakszervezet (így, nagy Sz-szel, mert abból természetesen csak egy lehet) a Párt (dettó) transzmissziós szíja a tömegek felé. Már Lenin elvtárs megmondta, hogy mi a dolga a Szakszervezetnek. Ne politizáljon, hanem Gyurcsány elvtárs bölcs döntéseit magyarázza el a dolgozó népnek, Szabad Nép félóra keretében, ami a munkaidőbe nem számít bele.
"Ne törődj semmivel, dolgozz és zabálj!"
A többit majd mi, okosok elintézzük. Mert mi a politika? Az nem politika, ha valaki ellenzi a sztrájkot, csak az, ha támogatja. :) LOL

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.17. 21:17:13

Elnézést, de érdeklődnék jó helyen vagyok-e. Én úgy emlékszem, hogy ez nem egy politikai fórum...

Ahogy nézem a vasutassztrájk megtette hatását, és egyre több vasutas ír ide...
de hogy minek, ha az olvasás csak szelektíven megy...

Tisztelt Vasutasok!

Fogjátok már fel végre, hogy ez az "értetek is sztrájkolunk" szöveg nem teszi azt szolidárissá, aki a sztrájkotok miatt elveszíti a munkahelyét! Annak nagyon magasan lényegtelen hogy 2 hónap múlva azért nem látják el mert nem tejel a magánbiztosítónak vagy azért mert a TB-t nem fizeti, és igen TB nélkül csak az életmentő beavatkozásokat lehet manapság is elvégeztetni...

Jó lenne ha felfognátok, hogy mindazok akiket most itt leszóltok, azok a ti általatok Szolgáltatásnak nevezett valamit veszik igénybe, és ezért fizetnek, nem is keveset! És igen, a fizetésetek ebből (meg az állam által belétek ölt milliárdokból) kapjátok!

Lehet hogy ti vagytok a mindenttudók, de talán némi tiszteletet kéne adnotok az utasnak, aki a Vevő is egyben!

"Think customer"

efi 2007.12.17. 21:29:58

tapirkapitany
A helyzet az, hogy a változásokat ellnzőknek egyáltalán semmi fogalmuk nincs az egész törvényről. Nekik elég, hogy megmondja OV, Gaskó, Mikola, hogy nem jó, önállóan nem szoktak gondolkodni. Észérvek feleslegesek. Beragadt Shift-tel tolvajbandázni, ez az egy, ami megy.
Egyébként G. úrék bedobták a törölközőt. Érdemes volt a feszkót kelteni...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.17. 21:45:13

efi

attól hogy Monsieur G. most épp jópofizik, és esetleg tényleg be is dobja a törölközőt, még simán önjáróvá válhat a sztrájk sajna :(

Csak abba gondolj bele, hogy egy ekkora embertömegnek azért igen jelentős a mentális tehetetlensége (stílszerűen : ha összekapcsolsz 35 vagont az elejére egy G-mozdonnyal, hiába tol satuféket a G-mozdony, a fékút nem 2 centi lesz...),
úgyhogy még minimum reggelig "élvezhetjük" a sztrájk örömeit, és ugyebár legyünk közben kurvára szolidárisak is :)

Még mindig fenntartom, hogy amíg a MÁV-Start/Stop Zrt. és annak alkalmazottai nem képesek SZOLGÁLTATÁS nyújtására, addig a velük való szolidaritás gondolatát is egy viccnek tartom.

Ha nem jutok el valahova vonattal (Volánnal, BKV-val, egyéb tömegközlekedéssel ízlés szerint), akkor megoldom máshogy. De akkor is inkább máshogy oldom meg amikor már lehetne ismét vonattal (Volánnal, BKV-val, egyéb tömegközlekedéssel ízlés szerint). Az autó kurvára kényelmes tud lenni, főleg ha rá is vagy szorulva mert egyes magukat politikusnak gondoló egyének miatt esetleg nincs más (szvsz a jelenlegi helyzetben felelős a teljes politikai elit és a vasutasok egyaránt).

Ezen lehet el kéne gondolkodjanak a vasutasok, és tényleg a saját érdekükben.

Breitkopf 2007.12.18. 10:47:58

Szakszervezetek mellé civil kontroll, milyen ország ez? :o))))))))))))
süti beállítások módosítása