Egy 10. osztályos tanuló véleménye! Hát ha eltanácsolják, az gáz, bár szerintem kicsi az esélye a dolognak.

Sziasztok!

Jelenleg 10.-es középiskolás tanuló vagyok Budapesten, naponta járok be Bicskéről.
Eddig valahogy mindig elnéztem a szinte folyamatos (hetente 2-szer biztosan) késéseket,  nem idegesített a +5 perc a Déli pályaudvaron, hogy papírfecni-igazolást kérjek, nem zavart annyira az állomáshelyek lepusztultsága, a csövesek az aluljáróban - Kelenföld, hogy mást ne mondjak.

Fel sem tudnám sorolni, hányszor maradtam le órákról, hány késésem, hány igazolatlanom van. Persze ez jól jött néha dolgozatíráskor :), de meglátszik a tanulmányi eredményeimben is a késés. Tavaly igazgatóval is sikerült személyesen beszélgetnem, hogy mi ez a sok késés, viszont másoknak meg nem sok kellett ahoz, hogy eltanácsolják az iskolából.
Mindig védtem a vasutas dolgozókat, hogy nem buták ők, hiába néz ki úgy, mint egy hajléktalan vagy egy verőember, vagy hiába beszél úgy velünk, mint egy kutyával (tisztelet a kivételnek, nagyon ügyes, jól dolgozók is vannak!).
De ez a Gaskó István... süt le róla, hogy "kádárista rendszerben nevelkedett", fittyet hány arra, hogy kapitalizmus van... (sőt, régen ezért simán kirúgták volna a többi hasonló vasutassal). Már a követelések is nevetségesek, a lebonyolításról nem szólva. (Csináljunk holnap sztrájkot? Csináljunk!)

Osztályból 8-an vagyunk vonattal bejárósak (11-en voltunk, ők már a múltkori sztrájk óta busszal járnak), de megbeszéltük azt, hogy ezentúl busszal fogunk utazni. Szeretem a vasutat, kényelmes is, nem hangos, DE! Mindennek van egy határa azért, kedves VDSZSZ.

Remélem a MÁV-nál gondolkozik egy valaki és kirúgják az alkalmatlan embereket. Mi csak egy normális szolgáltatást szeretnénk.

Tisztelettel: Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr59329110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása