Nem idéznék mindent, hiszen ott van, és az az írás nem érdemli, hogy a biteket pazaroljam. De a lényeges dolgokat szeretném idézni.

http://www.nepszava.hu/PrintArticle.asp?ArticleID=1018025


Ez persze a kisebbik baj. Hiszen ha Bárány Balázs történetesen kevésbé lett volna ambiciózus, és teszem azt, beérte volna a harmincéves háborúval, ami viszont percre pontosan harminc évig tartott, akkor azért lett volna a Nap embere a Népszava február 28-i számában. Sokkal nagyobb gond – és ennek Bárány viccelődése előtt hetekkel voltak jelei –, hogy a Népszava VDSzSz-ellenes publicista-kommandója teljességgel komolytalanná vált, bohózatba fulladt. Sajnos, ezzel a folyamattal párhuzamosan a lap N. Sz. monogramú publicistája kezd felzárkózni főnökéhez.
A helyzet az, hogy a Népszava számára teljesen érdektelen, hogy Bárány Balázs mit tud a 100 éves háborúról, vagy akár a harmincévesről, vagy úgy általában mit mond, ha a szerkesztőségi számítógép archívumát kurkászó latens jobboldali újságíró a másol-beilleszt billentyűzet-kombinációt használva így fejezheti be írását: „az elérhetetlen célokért, a háttérben viszont nem kis részben politikai okokból és egyéni ambíciók építgetésére hirdetett munkabeszüntető akciót ideig-óráig, akár március 9-ig is fenn lehet tartani a komolyság látszatával, de ha már a látszat is elenyészik, az a közelgő kudarcot vetíti előre.” Egy körülménnyel azonban valószínűleg nincs tisztában, ez pedig a wikipedián olvasható újságjáról: „az államosításokat követően 1948-tól a Népszava a szakszervezetek lapja lett”. Ezt ilyen történelmi messzeségből aztán főképp illene tudni.


Bennem felmerül a kérdés: Miért nem Bárány Balázs reagált? Miért az a Huszta Krisztián, akit még a novemberi sztrájk után sikerült a "békés" tüntetésen elérnem, és aki szerint az orkozás vállalható kommunikáció. És a munkaadó orkká nyilvánítása sem sérthet senkit...

Érdekes a beteg kislányra, a nyílt levelekre, már nem sikerült reagálni. Miért? A beteg kislány érdektelen számukra, a nyílt levelekre meg már csak azért sem válaszolnak, mert nem akarnak, hogy miért? Mert fájó pontokra tapintottunk... fáj az igazság...
No de haladjunk tovább mit olvashatunk még aktuális humorlapunkon?

Nem. Itt politikai erőfitogtatás a cél, nem törődve a dolgozókkal, az országgal, de még a sztrájkjoggal sem.
Akkor ez derüljön ki! Nem kell úgy tenni, mintha a felelősség megosztható lenne a második félidőben, a másik térfélen.
Nézzünk ezzel szembe!

Istenem. Végre elismertétek.

Nem kell úgy tenni, mintha a felelősség megosztható lenne a második félidőben, a másik térfélen.

Akkor idéznék egy pár gondolatot, amit hőn szeretett vezíretek G. I. Joe mondott, vagy ami az oldalaitokon megjelent:

"A sztrájk idején kialakuló káosz miatt a cégek vezetését terheli a felelősség."

"Információink szerint a munkáltató parancskönyvben és körözvényben terjeszti alávaló hazugságait, ezekből egy betű sem igaz, ne higgyétek el. Sem a MÁV, sem a MÁV Start vezetése nem volt hajlandó érdemben tárgyalni velünk. Ehelyett a MÁV Start inkább a Volán társaságoknak fizet vonatpótló buszokért, csak nehogy a munkavállalóknak kelljen adni akár egy forintot is.
Ez pofátlanság, ahogy az is, hogy Szórád Robi két tárgyalási fordulóval korábbi ajánlatához tért vissza a még elégséges tárgyalások során. Ebből kifolyólag nem jött létre megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról, amiért a felelősség a munkáltatót terheli. "

Ti szerencsétlenek a MÁV Start azért fizet a volánnak, hogy amíg Ti a kisded játékaitokat játszátok, addig az a hülye utas, aki még fizetni is mer el tudjon jutni A-ból B-be. Tudjátok ez lenne a Ti feladattok is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr47375735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winston01 2008.03.11. 12:31:31

A Népszava, mint látens jobboldali lap. Szép. A Magyar Nemzet meg a kommunizmus zászlóvivője.

petya.bacsi 2008.03.11. 15:51:51

Georgejr: őszintén... sztrájkolgatni (kávéfőzés, póker, szónokolgatás) könnyebb, mint dolgozni, abba bele lehet izzadni. Az ilyen hozzáállású emberek miatt áll itt a MÁV, ahol áll. De persze nem merik meglépni a cég részéről azt, hogy néhány sztrájkhuszártól megszabaduljanak (kit érdekel, hogy végkielégítést kell fizetni - így is megérné a kártékony, naplopó emberektől megszabadulni...).

Azt hiszem a fizupapír kézbevétele után sok büszke sztrájkolgató harapott citromba - hiszen a naplopás nem kifizetődő (vagyis ha nemes célért sztrájkolnak, akkor van értelme, de egytől-egyig a Gaskó-team követelése felháborító és nevetséges). Csodálom, hogy a vasutasok nem háborodtak fel még ezen és nem távolították el Pista bácsit a szakszervezet éléről... mert lejáratja őket, a sztrájkjogot, meg úgy az egész vasutat - emellett egyre inkább gyűlöli az utas a MÁV-ot, nem véletlenül. Ha nincs sztrájk, akkor másmiatt akadozik a közlekedés.

A VDSzSz sokadjára járatja le a sztrájkjogot - ideje lenne már módosítani a sztrájktörvényt, mert ezzel a joggal folyamatosan VISSZAÉLnek a drága vasutasok.

Mellesleg szánalmas, hogy lesz*rják azt, hogy több tízezer embernek kárt okoznak, nem is beszélve a cégekről, aminek az alkalmazottjai nem tudnak dolgozni.

A munkaügyi bíróság mit csinál? Hozott már döntést? Az ilyen, több embert érintő ügyben miért nem csipkedik magukat?

Jamy000751 2008.03.14. 15:17:31

Emberek!
mindenki belegondolt abba, hogy mit is beszél, ír?!
Nem a vasutasok védelmében, pusztán a tények kedvéért;
egy svéd miniszter csak azért mondott le, mert a tv-díjat elfelejtette átutalni. Ehhez képest a mi kis országunkban elég nagy a baj, de a lényeg, amit ki akarok hozni belőle: jelen pillanatban a vasutasok azok a munkavállalók, akik a legtöbben dolgoznak "egy" cégnél. Törekvéseik bizonyos társadalmi célokat vetnek fel. Ha a vasutasok elbuknak, akkor kérhetünk mi kis munkavállalói csoportok bármit, újjal fognak mutogatni a vasutasok eredménytelen törekvéseire, hiszen ők a legnagyobb tömörülés voltak, mégsem értek el semmit.
Eddig is kihasználták a magyar munkavállalók birka türelmét! Lehet, hogy a célhoz vezető útjuk nem helyes, de legalább küzdenek valamiért.
Olvastam a Sztrájktörvényt, elég rövid és rugalmas, az időközben megszünt, majd átalakult Privatizációs törvényt, amely nem tiltja az eladott privatizációs bevétel bizonyos hányadának ilyetén célra történő fordítását (ld: MALÉV és Villamosipar privatizációja, ahol minden munkavállaló részesült e bevételekből).
Ha valaki demonstrál változtassuk meg a gyülekezés szabadságáról szóló tv-t, ha valakik sztrájkolnak változtassuk meg a sztrájk tv-t! Az felmerült valakiben, hogy miért ne maradhatna minden így, azt nézzük meg ki miért teszi!
A vasutasok tavaly novemberében kezdődő munkabeszüntetésük óta 2000-ben sztrájkoltak utoljára. Ennyit a rendszerességről.
Ha figyelmesen olvassuk a napilapokat, honlapokat, nem azért nem tudunk A-ból B-be jutni, mert sztrájkolnak, hanem azért mert a MÁV Start Zrt. nem tudott megállapodni az elégséges szolgáltatásokról!
Mivel én is sokat utazom, hát beszélgetek; az igaz -mint ahogy a törvény is előírja- a munkabeszüntetés idejére jövedelem nem illeti meg munkavállalókat, ezt nem is kapják meg, viszont a kieső munkabért a szakszervezet egy sztrájkalapból pótolja. Mielőtt bárki megjegyezné, ezt a tagok tagdíjbefizetéséből különítik el!
Nos egy szónak is száz a vége! A politika egymásnak uszítja az embereket, így ezzel foglalatoskodva, szinte bármit megtehetnek. Legyen ez bármely oldal!

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.03.14. 15:33:17

Jamy000751 2008.03.14. 15:17:31
Annyi a gond, hogy itt a vdszsz nem akar engedni. nem kepes belatni, hogy az elovarosi vonalakon nem annyi ember utazik mint 1995-ben, hanem kb 3szor annyi. de szerintuk eleg 2-2 vonatpar reggel es este. sztrajkmentes idoben sem eleg ami van, miert gondolja a szakszervezet, akiknek a vezetoje kijelentette, hogy neki ehhez nem kell ertenie, es nem tudja megallapitani mennyi a tenyleges elegseges. ezekutan meg o razza a rongyot, hogy a 95-os megallapodas elegseges. ja persze meg aranybulla nem kene?

Jamy000751 2008.03.16. 05:25:42

georgejr · megintallunkvazze.blog.hu 2008.03.14. 15:33:17

Ebben majdnem teljesen igazad van! Egy Szórád nevű úriember ült le a start részéről tárgyalni és -bár nem voltam ott- azt követelte, hogy elégségesként minden elővárosi vonat menjen! Szóval egyik fél sem enged, azért nincs megegyezés szerintem. Olvastam a neten olyan sztrájkról, ahol angol magánvasutasok úgy sztrájkoltak, hogy minden vonat közlekedett, de nem szedtek az utasoktól és a fuvaroztatóktól be pénzt. :-) Ha megtalálom még egyszer az oldalt, Gaskó figyelmébe ajánlom! :-)

petya.bacsi 2008.03.16. 16:01:12

Érdemes elolvasni az update-elt VDSzSz.hu oldalt. Már bánom, hogy nekem kiskoromban Grimm testvérektől és Andrestentől, valamint Benedek Elektől olvastak mesét, VDSzSz.hu oldalról kellett volna mesélniük. :) Csekkoljátok le, mert hajmeresztő dolgokat írnak.

Sztrájkoljatok csak, úgysem kaptok semmit sem, mivel nem érdemlitek meg (vegyétek be a sztrájktémák közé azt, hogy minden nap legyen napfogyatkozás, meg a BKV-sokért is sztrájkolhattok, meg az óraátállítás miatt is), és Ti kaptok kevesebb fizetést. Az utasok nem fognak észrevenni semmit, mert ha nincs sztrájk, ugyanúgy megy a vonat, mintha lenne...

Jamy000751 2008.03.16. 19:13:25

Nem jó módszert választanak a vasutasok, de akkor miért nem sírt senki, mikor az egészségügyi törvény ellen demonstráltak?!

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.03.16. 19:47:35

De mi akkor sem értettünk egyet a dologgal. Akkor is azt mondtuk, hogy egy törvény ellen nem sztrájkkal, hanem népszavazással kell fellépni. Most mit csinálnak? aláírásgyűjtenek hozzá...

Jamy000751 2008.03.17. 19:50:10

Ahogy én látom, tavaly megvezették a vasutasokat és már nem tehetik meg, hogy leállnak a fentebb említettek miatt.
Sajnálom őket, ezért próbálom követni a dolgokat és szóvá tenni, ha valaki nem veszi a fáradtságot az infók beszerzéséhez és csak vagdalkozik!
süti beállítások módosítása