Nem szeretnék közvetíteni, csak ollózni az online médiában megjelent híradásokból.

"Azért szimpatizálnak a sztrájkunkkal az emberek, mert tudják, hogy értük is tesszük. Nem béremelést követelünk, ott még nem tartunk"- mondja a hvg.hu-nak Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke a Keleti pályaudvaron, kevéssel a 6 órás sztrájk előtt. Meleg az egyik szervezője a szerda délig tartó vasutassztrájknak.

Pár perccel a sztrájk kezdete előtt tömegével hagyják el az utasok a Keletit. Aki úgy dönt, marad, fűtött kocsikban várhatja ki a delet. Ilyen utast azonban csak a nemzetközi szerelvényeken látni: a Bukarestből Bécsbe tartó vonaton legalább húszan várakoznak. "Aludni fogunk" - felelte egyikük arra a kérdésre, mit csinálnak a sztrájk alatt. Két fiatallal is összefutunk, akik a sztrájk közvetlen "haszonélvezői": tanulmányi kirándulást terveztek, ami a munkabeszüntetés miatt elmarad, így most suliba sem kell menniük.

A hangosbeszélőben folyamatosan tájékoztatják az embereket a sztrájkról. „Mi lesz azzal az utassal, aki 6-kor leragad egy állomáson?” – kérdezzük az egyik szakszervezetist. „Az délig várhat. De nem hiszem, hogy van ilyen ember. Legfeljebb az, aki az elmúlt napokban becsukta a fülét, nem hallgatott rádiót, nem nézett tévét, nem olvasott újságot és egy barlangban él. De az ilyen ember szerintem meg is érdemli” – mondja nevetve a szolidaritás napján.

Tovább

Ehhes képest: http://megintallunkvazze.blog.hu/2007/11/15/via_vdszsz_hu
Most akkor mi van?

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr71236673

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2007.11.21. 10:35:12

Most az van, hogy tipikus máv mutyi van. Ezzel a hatórással jól megmutatják, hogy mire is képes a szagszervezet, aztán majd a kormány elé tárják a korábban bemutatott igényeket, hogy ha nem teljesítitek vazze, akkor megint kaptok egy ilyet! Egyébként jó taktika, kár, hogy én nem tudok ilyet megvalósítani.

Bit Rot 2007.11.21. 10:43:29

Mintha valaki olyat mondott volna, hogy "ha nem tetszik, el lehet menni Szlovákiába!"
süti beállítások módosítása