A hóbelevancon találta petya.bácsi. naon jó!

Van az országban egy ember, aki módszeresen megalapozta az utóbbi időben a hírességét, vagy mondhatnánk hírhedtségét, ő Gaskó István. Olyan, mint az egyszeri rossz gyerek az iskolában, akinek nincs olyan balhé, amiben benne ne lenne. A népszavazással kapcsolatos kampányolás mellett jelentős szerepe van abban, hogy az ország közlekedésében megfelelő káoszt okozzon, eljátszogatva a maga milliárdos villanyvasút készletével. Most is szeretné tovább élvezni, hogy szavára megálljanak a vonatok, ezért fenntartja sztrájkfenyegetését.

Igen, valójában ő az, aki fenyeget. A legutóbb sztrájk alkalmával ugyan kisebb-nagyobb sikerrel sikerült megakadályozni a működést, hiszen a vasút olyan, mint a ház, minden téglára szükség van. A munkabeszüntetésbe viszont a dolgozók már kezdenek igen belefáradni, mutatják ezt a sztrájkon történő részvételi számok, amik már jóval alacsonyabbak voltak, mint korábban. Az emberek rájöttek, hogy csak magukkal tolnak ki, mert nem kapnak fizetést, az irreálisan eszement követelésekből meg nem lesz semmi. Még jó, hogy nem lesz semmi, mert annak egy részét csak úgy lehetne teljesíteni, ha borulna a jogállamiság. Ebben a helyzetben viszont a Gaskó nevű kiskakas tovább kukorékol, és újabb munkabeszüntetésre hívja azokat, akik még hisznek neki. A népnek pedig kezd elege lenni.

Reggel még bizonytalan volt a holnapi sztrájk, mert nálunk már csak így megy ez. Az oktatási intézmények levélben kérték Gaskót, hogy kicsit gondolkozzon, és ne tegye lehetetlenné sok diáknak azt, hogy az év végén normálisan tudjon iskolába járni, ráadásul közeledik a nagy számadások ideje is. Nem hiányzik ilyenkor senkinek, hogy tanár és diák egyszerre hiányozzon. A reakció az volt, hogy figyelembe veszik a kérést, de a teljes időtartamra nem mondanak le a sztrájkról. Mai későbbi híradásokban már az volt, hogy holnap biztosan nem lesz sztrájk, mert Gaskó szerint a közlekedési kormányzat „béna kacsa, képtelen arra, hogy a konfliktusban megoldást keressen”. A közlemény szerint a döntésnél figyelembe vették az oktatók kérését is, de sokkal inkább azt érzem, hogy ezzel odavetették a koncot, de valójában holnap éppen nem volt kedve munkabeszüntetni a kiskirálynak.

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr16430547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása