"A VDSzSz Országos Választmánya határozatlan idejű sztrájkról döntött november 30-án, a munkabeszüntetés december 17-én reggel 6 órakor kezdődik. Követeléseink nem változtak, csak csekély előrelépés történt a sztrájkok óta."

Az utasok követelései a szakszervetekkel szemben

1. Haladéktalanul álljanak el a közlekedést akadályozó sztrájkoktól.

2. Határolódjanak el a politikai megnyilvánulásoktól, a sztrájkot mint szakszervezeti fegyvert ne alkalmazzák politikai célokra, legyen az pártcél vagy törvénymódosítás.

3. Vegyék figyelembe azon embereket, akiket a leginkább érint a sztrájk: az átlag dolgozó embereket, diákokat.

4. Hozzák nyilvánosságra a Gaskó István által megrendelt közvéleménykutatásban résztvevők lakóhely, munkahely szerinti megoszlását.

5. Hozzák nyilvánosságra a szakszervezeti vezetők juttatásait.

6. Állítsanak a szakszervezetek mellé civil kontrollt, amely ellenőrzi a szakszervezetek munkáját. Ugyanis többször lehet hallani olyan esetről, amikor fegyelmi vétséget elkövető embert véd meg a szakszervezet (pl. lopás).

7. Tegyék kötelezővé és átláthatóvá a szakszervezeti pénzek megoszlását. (Na ez így konkrétan értelmetlen, nem lehet kötelezővé tenni a pénzek "megoszlását", esetleg tegyék kötelezővé a szakszervezeti pénzek átlátható megosztását, vagy ilyesmi... De a szakszervezetet nem az állam működteti, szóval ez nem megy.)

8. Gaskó István vonja vissza a 4 milliós korrupt ajánlatát, a pénzt pedig fizessék ki a tagoknak.

9. Határolódjon el a VDSzSZ a sértegető hangvételű sztrájkbeszámolóktól.

10. Azon utasoknak, akiknek a sztrájk bizonyíthatóan anyagi hátrányt okozott, térítsék meg az elszenvedett kárt.

11. Azon szakszervezeti vezetők, akik a MÁV-nál, illetve a MÁV bármely leányvállalatánál dolgoznak, nyilatkozzanak arról, hogy felveszik-e a bért a sztrájk idején, illetve mondjanak le a sztrájkalapból számukra kifizetendő bérpótlásról.


Amennyiben nem értesz egyet a sztrájkkal, úgy érzed, a sztrájk akadályoz a napi életviteledben, munkádban, vagy úgy érzed, a sztrájkkal csak romlik a vasút, a vasutasok megítélése, egyetértesz követeléseinkkel, akkor kérlek írd alá ezt a petíciót. Az aláírásgyűjtés 2007. december 15-ig tart. Az összegyűlt aláírásokat eljuttatom a megfelelő helyekre. Az adatokat bizalmasan kezelem. Az email címeket csak a @ előtti szakaszig teszem nyilvánossá. Az így szerzett adatokat 3. félnek nem adom ki, azokra levelet nem küldök. Az aláírások a benyújtást (2007. 12. 16.) követő 21. napon megsemmisítésre kerülnek.

Georgejr

 

A petíciót itt tudjátok aláírni: www.megintallunkvazze.hu


 

Ui: köszi a helpet javítottam:)

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr79254236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Siendor_ (törölt) 2007.12.06. 12:13:56

Nevetséges. Ez a baj ezzel az országgal...

"1. Haladéktalanul álljanak el a közlekedést akadályozó sztrájkoktól" - Rossz felfogás. Nem a közlekedést akadályozza, hanem megmenteni kívánja. Párizsban majd egy hónapig volt, ennél sokkal durvább. És ott egyetértett vele az emberek nagy része! Ne mindig a saját érdekeinket nézzük már, ezért tartunk ott, ahol!!!!

2. Van politikai ok amiért érdemes. Ez csak részben az.

3. Nekik is szar lenne ha felső utasításra hirtelen bezárnák a munkahelyük felét és elbocsátanák őket tömegseen, mert CSAK. Ráadásul pont az ő érdekükben megy a dolog. (Legyen vasút!) Az eü. reform is szar lesz mindenkinek. Ami eddig megvalósult, azzal egyetértek (vizitdíj, napidíj, stb.), ami ezután fog (magánbiztosító) azért főbelövés járna mindenkinek aki ezt kiagyalta. (Ahol van, ott iszonyat drága minden, vagy még ennél is szarabb)

5, 6, 7, 8. Egyetértek.

10. Na még csak az kéne! Te megtéríted a káromat ha te sztrájkolsz vagy szarul csinálsz valamit? Nem. Jön a vízszerelő, elront valamit, elöntöm az alattam lakót. Megtéríti? Hát nem. Csak megcsinálja rendesen. Elveszíti a word a könyvemet, amiért 1 milliót kapnék. Megtéríti a MS? Nem. Jó ez így.

Éljen a sztrájk! (És nem vagyok MÁVos!)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2007.12.06. 12:33:58

1. pontot kiegészíteném: a politikai sztrájkoktól. Ha bajuk van a munkáltatójukkal, sztrájkoljanak, de most ugye nem a munkáltatójukat zsarolják.

2-8. Egyetértek.

9. Ezzel nagyon egyetértek. Szolidaritás várnak azoktól az utasoktól, akiknek normál üzemben kárt okoznak, vacak szolgáltatást nyújtanak, sztrájk idején meg kiröhögik őket? Ostobák.

10. Ennek elejét vettem, decemberre félhavi bérletet vettem, 20-ig érvényes.

11. Egyetértek.

Héttörpe (törölt) 2007.12.06. 12:34:39

Az aláírás hiányzik! Lehetne mondjuk ez: Lendvai Ildikó
Hülye bolsi...

petya.bacsi 2007.12.06. 12:36:24

Siendor_: a Word-ös példát röhejesen rossz, tudod, automatikus mentés vagy UPS vásárlás... a vízvezetékszerelős hasonlatod is nagyon rossz, ugyanis "csak" Neked okoz kárt, a sztrájk viszont jóval több embernek, nagyon sokan vannak, akik nem tudnak másképp tanulni/dolgozni menni. Ha valakit kirúgnak, vagy nem kap fizetést, mert nem tud munkába menni, akkor az nem kár? Ez majd januárban fog meglátszani, a december havi fizetés utalásakor. Tehát a példáid iszonyat rosszak.

De menjünk szépen sorjában:
1. és 3. pont: Igazából a sztrájk céljai fel vannak sorolva a VDSzSz honlapján, de márciusban mikor bezártak pár vonalat, akkor miért nem emelték fel a szavukat a vonalbezárások ellen? Vagy ott "kevésbé fontos" kollégák dolgoztak? A vasúti mellékvonalak én úgy hallottam, hogy megmaradnak.

Az egészségügyi reformról nekem is van véleményem, de nem politizálok.

Azáltal, hogy megbénítják az országot, "csak" a hétköznapi emberekkel szúrnak ki - de nagyon, akik közül nagyon sokan támogatnák a sztrájk témáját, ha éppen nem lennének megszívatva. Tegnap hallottam, hogy kihátrált egy nagy szakszervezet...

6. A blogon olvastam pár esetet, tehát ez sem lenne rossz.

9. "A stílus maga az ember". Bölcs mondás, és itt is igaz.

10. Hát igen, ezzel is egyetértek, de azt hiszem, hogy erre 0 az esély.

A vasutasok megitélése mindenképpen romlik ettől (ez is szóba került, mikor beszéltem vasutas-dolgozóval), a színvonal, a logikátlan menetrend miatt is hőbörögnek az utasok. A vonatok meg nincsenek kihasználva (erről tudnék mesélni...)

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.06. 12:42:24

Héttörpe 2007.12.06. 12:34:39
no comment.

cap 2007.12.06. 12:44:10

1. támogatom. A gyakori utazón kívül szerencsére ezt is a MÁV is megszívja, éppen ezért nem vettem bérletet => bevételkiesés. Ez a sztrájk nem a MÁV érdekeit szolgálja.

2. támogatom. Keverik a dolgokat ...

3. támogatom. A bár ez simán MÁVos hozzáállás, az utasok vannak a MÁVért .. .szerintük.

4. passz nem vagyok képben

5. támogatom - maximálisan. Mondjuk ennyi pénzért valószínűleg én is sok hülyeséget tudnék beszélni.

6. támogatom - maximálisan. A MÁVval pont az a baj, hogy nincs felette kontroll, nincs cél, nincs ellenőrzés, nincs segberugás, nincs fejlődés, nincs kirugás, nincs semmi, csak egy nagy ... van-

7. támogatom. átláthatóság, megbízhatóság

8. támogatom. Korrupció, s a politikusoknak pénzt adni ...

9. támogatom.

10. támogatom. Eddig 2 szabadnapot kellett kivennem, mert időben nem tudtam volna munkábaérni.

11. támogatom. Egyértelmű.

Aláírásgyűjtés: Támogatom, odaírhatod az enyémet is.

RE: Siendor_

1. rossz az eszköz ... nem a hatékonyság növelésért, vagy azért mert sok minden nincs (lásd 6. pontom)

2. a magas zöldségárakért nem kéne leállítani a BKV-t is ?

3. nem mert csak, hanem mert fele ennyi embert 3x ennyit tudna megcsinálni (tegnap Gödtől Nyugatitig nem jött egyetlen kalauz sem, előtte nem volt nyitva a pénztár, és nem voltak verőemberek a rácsoknál sem ... plusz egy ingyenút)

10. ha velem szerződsz nem lesz hiba, ha mégis megtéritem a károdat, de az elesett nyereséget is ... s jogos. az MS az tolvaj banda, és szar szoftvert gyárt. Jogos a felvetés, de erről kivételesen nem gaskó és a máv tehet, bár ha jobban belegondolok .... pl felvehetnék a kivánságlistára.

paráznabillegető 2007.12.06. 12:49:09

12 ÚNIÓT ERDÉLLYEL!!! :)))

Héttörpe (törölt) 2007.12.06. 12:49:52

nem is kell a kommented Ildikó!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.12.06. 12:51:32

egyetértek. mindegyik ponttal.

sőt ha az állam helyében lennék, a legnagyobb sztrájkolókat ki is rugatnám a vasúttól. hogy miért?
mert nem dolgozik, nem azt csinálja ami a munkája lenne.
egyből nem is kéne elbocsátáson gondolkodni.

ha a versenyszférában dolgozót egyből kirúgják ha nem dolgozik, vagy rosszul dolgozik, ugyanezt egy állami cégnél miért nem lehet megoldani? pláne ha az ország közlekedésének nagy részét megbénítják?

az állam egy teszetosza "zsarolással" kompromisszumra késztetető intézmény.


ps: itt balra a címkék alatt elfogyott a háttér :) vagy töröljetek pár címkét vagy a háttérképet kicsit fotosoppoljátok meg, és tegyetek rá még vagy 1000 px-elnyi csíkozást, úgy elég lesz még egy darabig.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2007.12.06. 12:53:27

Siendor_: hülye példákat bárki fel tud hozni. A word hibájából nem veszik el doksi, csak a user hibájából. szünetmentes, autosave, backup stb. Ráadásul a word politikamentesen sztrájkol, ha azt teszi :)

A vízvezetékszerelő által okozott kárt megtérítheti a lakásbiztosító, beperelheti az elázott lakó kártérítésért.
Egy utasnak milyen biztosítási vagy jogi rendezési lehetőségei vannak a sztrájkból származó káraira? Ja, hogy semmilyen? Ezért lesz egyre kevesebb utas. Majd egyre kevesebb vasút.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.06. 12:54:39

Héttörpe 2007.12.06. 12:49:52
:) aranyos vagy, látom sokat tudsz a blogról és rólam... de semmi baj nem veszem fel.

Ariadne12 2007.12.06. 12:55:31

Nem ártana előbb kijavítani azt a rengeteg helyesírási és elütési hibát a szövegben, ráadásul értelmetlen is több helyen...

Héttörpe (törölt) 2007.12.06. 13:00:08

Ne is vedd fel Ildikó! Mindenki tudja rólad, hogy provokátor vagy.

Big-B 2007.12.06. 13:00:49

Én inkább ezt követelném:

1. ne herdálják el az állami pénzeket (2007-ben 300milliárd állami támogatást kaptak, így is veszteséges)

2. szolgáltatás minősége legyen arányos a jegyárral

pagonylako 2007.12.06. 13:01:49

Héttörpe! Ha valaki nem ért egyet olyan dologgal ami neki nem jó akkor már bolsi? Ennyi erővel te meg fasiszta vagy nem?
Hagyjuk is, fegyvertelen emberre nem vívok szellemi párpajt.

Big-B 2007.12.06. 13:03:42

missparker: "Ezért lesz egyre kevesebb utas. Majd egyre kevesebb vasút."

Nameúgyvanaz. Az utasok kevesebben lesznek, a vasút pedig marad akkora, amekkora. Az ugyanis "szent tehén".

Istennő · http://www.veledutaztam.hu 2007.12.06. 13:04:01

Én ebben az esetben a sztrájk mellett foglalok állást. Ne haragudjatok. Keveset utazom vasúton, de ez egy törvényadta joguk. Nálunk fejlettebb társadalmakban is elfogadott érdekérvényesítési forma.

hottentotta 2007.12.06. 13:09:41

egyetemista koromban 5 évig vonatoztam, mára hála a nagyon jó istennek, elkerülöm.

követeléseim : tiszta vonatok. nem összeszart, összehúgyozott, összehányt wck. működő vagonok ( ajtó, világítás, fűtés ). felhasználóbarát MÁvutasszolgálat. kommunikációra képes és hajlandó kallerok. tisztább pályaudvarok. utasbarát mentalitás.

jelzem, én már NEM utazom MÁVon. inkább benzinre és szerelőre költöm :D

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2007.12.06. 13:10:23

Törvény adta joguk, igen. De a követeléseik teljesültek, nem lesznek vonalbezárások. Ezután közölték, hogy jó, akkor nem azért sztrájkolnak, hanem a kormánynak egy tervezett intézkedése ellen, amelynek a vasúthoz semmi köze nincs. Ez már nem normális dolog.

Ariadne12 2007.12.06. 13:17:32

Georgejr, alább kijavítottam a legtöbb helyesírási és elütési hibát, remélem nem így akartad benyújtani... Tartalmilag nem nagyon kommentálom, mert több ponton a sztrájkra meg a szakszervezetekre vonatkozó jogszabályi előírások alapján abszurdak a kérések. Szerintem elég lenne, ha normális áron, tiszta és pontos vonatok közlekednének. :)

2007. december 17-én (december kis kezdőbetű, ez általános iskolai tananyag...)

1. Haladéktalanul álljanak el a közlekedést akadályozó sztrájkoktól.

2. Határolódjanak el a politikai megnyilvánulásoktól, a sztrájkot mint szakszervezeti fegyvert ne alkalmazzák politikai célokra, legyen az pártcél vagy törvénymódosítás.

3. Vegyék figyelembe azon embereket, akiket a leginkább érint a sztrájk: az átlag dolgozó embereket, diákokat.

4. Hozzák nyilvánosságra a Gaskó István által megrendelt közvéleménykutatásban résztvevők lakóhely, munkahely szerinti megoszlását.

5. Hozzák nyilvánosságra a szakszervezeti vezetők juttatásait.

6. Állítsanak a szakszervezetek mellé civil kontrollt, amely ellenőrzi a szakszervezetek munkáját. Ugyanis többször lehet hallani olyan esetről, amikor fegyelmi vétséget elkövető embert véd meg a szakszervezet (pl. lopás).

7. Tegyék kötelezővé és átláthatóvá a szakszervezeti pénzek megoszlását. (Na ez így konkrétan értelmetlen, nem lehet kötelezővé tenni a pénzek "megoszlását", esetleg tegyék kötelezővé a szakszervezeti pénzek átlátható megosztását, vagy ilyesmi... De a szakszervezetet nem az állam működteti, szóval ez nem megy.)

8. Gaskó István vonja vissza a 4 milliós korrupt ajánlatát, a pénzt pedig fizessék ki a tagoknak.

9. Határolódjon el a VDSzSZ a sértegető hangvételű sztrájkbeszámolóktól.

10. Azon utasoknak, akiknek a sztrájk bizonyíthatóan anyagi hátrányt okozott, térítsék meg az elszenvedett kárt.

11. Azon szakszervezeti vezetők, akik a MÁV-nál, illetve a MÁV bármely leányvállalatánál dolgoznak, nyilatkozzanak arról, hogy felveszik-e a bért a sztrájk idején, illetve mondjanak le a sztrájkalapból számukra kifizetendő bérpótlásról.

Amennyiben nem értesz egyet a sztrájkkal, úgy érzed, a sztrájk akadályoz a napi életviteledben, munkádban, vagy úgy érzed, a sztrájkkal csak romlik a vasút, a vasutasok megítélése, egyetértesz követeléseinkkel, akkor kérlek írd alá ezt a petíciót. (Ez a mondat így túl sokszorosan összetett és érthetetlen, struktúrálni kellene kicsit...) Az aláírásgyűjtés 2007. december 15-ig tart. Az összegyűlt aláírásokat eljuttatom a megfelelő helyekre. Az adatokat bizalmasan kezelem. Az email címeket csak a @ előtti szakaszig teszem nyilvánossá. Az így szerzett adatokat 3. félnek nem adom ki, azokra levelet nem küldök. Az aláírások a benyújtást (2007. 12. 16.) követő 21. napon megsemmisítésre kerülnek.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.06. 13:17:38

Ha van rajta sapka azért, ha nincs azért...
jó öreg vicc

scsaba1 2007.12.06. 13:20:46

A "zorbán" alatt is volt egy nagy sztrájk, 2000 februárjában.
Érdekes, akkoriban Nagy Sándoron kersztül az MSZP támogatta a sztrájkot, míg a zorbán pedig mindenféle antidemokrata volt, mert nem akart megegyezni a szakszervezetekkel, pedig csak egyszerű bérkövetelésük volt a sztrájkolóknak.

Az a baj, hogy a kommentelők jó része még mindíg a Kádár-rendszerben él, ahol "rend volt, kéremszépen", és nem voltak sztrájkok meg tüntetések.

Perillustris 2007.12.06. 13:22:21

Itt mar csak az segitene, ha alulrol ujra felepitenek a MAV-ot. Az egesz egy roncs, egy doglodo mamut.

Amig ennyi penzt ki lehet lopni belole (partfuggetlenul), addig nem fog valtozni semmi.

Manyizga (törölt) 2007.12.06. 13:28:49

homokiszolesz, "az a baj, hogy a kommentelők jó része még mindig a Kádár-rendszerben él..."

LOL.
Az a baj, hogy a most sztrájkolni kívánók élnek még mindig a Kádár-rendszerben.

Legalábbis CSAK állami alkalmazásban levők fognak sztrájkolni... ;)

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2007.12.06. 13:28:53

A levél szerintem sem lett kellően átgondolva. Az alapgondolattal viszont teljesen egyetértek. A sztrájk intézményét arra találták ki, hogy a munkavállaló a munkáltatóval szemben tudja érvényesíteni követeléseit. Addig OK, hogy valaki sztrájkol, mert több fizetést akar. Az is OK, hogy (állami cég: volán, tűzoltók, francia vasutak) védi a saját nyugdíjkedvezményeit. Az viszont rohadtul nem OK, hogy valami össztársadalmi kérdésben egy cég szagszervezete a "nép akaratára" hivatkozva nekiáll zsarolni a teljes társadalmat, hogy így majd nyomást gyakorol a kormányra. Könyörgöm, a közvetett demokrácia arról szól, hogy a választott parlament döntsön. Ezen túl a népnek közvetlen döntési lehetőségei is vannak. A szakszervezet meg foglalkozzon a tagjaival.

Fapuma (törölt) 2007.12.06. 13:40:40

seggfej vagy barátom vagy csak provokátor?
2007. december (kisbetűvel!!) 07

egyébként mindennap vonatozom, nem tudom hogy fogok bejutni a munkahelyemre és haza, de I g a z u k v a n! Sztrájkoljanak, értünk is teszik!
A magyar munkavállaló sztrájkol a legkevesebbet.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.06. 13:46:20

Héttörpe 2007.12.06. 13:33:49
fapuma 2007.12.06. 13:40:40
Kultúráltan! Már javítottam, de se nem vagyok seggfej, se provokátor, de köszi:)
Összegezve az elmúlt két nap titulusait:
georgejr=pszichologiai eset, provokator, seggfej, szanalmas,bolsi, lenvai ildikó:)

pagonylako 2007.12.06. 13:49:59

fapumpa: ha tegyük fel kirugnának a munkahelyedről mert nem tudsz bemenni, akkor is érted tették?
A sztrájk intézményével semmi gond, sőt!!!, de ebben a formában nekem nem tetszik. Ennyi.

szvsz 2007.12.06. 13:50:22

Fapuma, a magyar munkavállaló sztrájkol a legtöbbet! Nem veri nagydobra, csak épp nem veszi fel a munkát. Lásd vasutas, nővér, stb. De még te is. Mennyit töltesz a munkaidődből kommentezéssel és olvasással? Höhö.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2007.12.06. 13:50:54

Istennő: törvényadta joguk, hogy sztrájkoljanak, ha a munkáltatójukkal szemben támasztott követeléseiknek akarnak érvényt szerezni. Ennek a sztrájknak ilyen célja nincs, tehát törvénytelen. Kérdés, hogy a MÁV Start beperli-e a szakszervezetet ezután?

Dr Kangörény 2007.12.06. 13:56:46

Törvényadta joguk van sztrájkolni, igaz. De nekem meg jogom van utálni őket azért, mert szar munkáért fizetik őket, mert egy veszteséges cégnél az én adómból akarnak fizetésemelést, stb. Ők nem csinálnak mást, mint ragaszkodnak mindenhez, amiben vegetálnak, csak semmi ne változzon! Na ez az igazi faszság!

Dr Kangörény 2007.12.06. 13:59:10

Mellesleg én el bírnám viselni, ha mondjuk 1 hónapig sztrájkolnának. Ennyi idő alatt teljesen becsődölne a MÁV és legalább nyugodt szívvel fel lehetne számolni.

dArKhAlF 2007.12.06. 14:03:56

Nahh...a pontokkal egyetértek. Alá is irom, ha kell.
Én inkább Héttörpére kívánnék reflektálni: Hogy jön ide Lendvai? Ez a blog a MÁV-ról szól (ami úgy .... ahogy van...), ha még nem tűnt volna fel! Nem egy ősmagyar-szittyahun-sámánturulista vitafórum, ahol agyament összeesküvéseket gyártunk. Tehát itt nincsenek provokátorok (hacsak te nem vagy az), mivel hogy itt TÉNYEK szerepelnek. Tények arrók, hogy miért is rossz a MÁV, mi hiányzik, mi kéne stb.. De nyugodtan elolvashatod a töméntelen archívot és akkor talán fény gyúl az agyadban.
És még egy kiegészítést tennék: Ti jobbosok nagyon bolsevikoztok, de az nem ellentmondásos nektek amikor Viktor visszaállamosításról beszél? Hmmm?

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.06. 14:11:06

ezt én teljességgel kikérem magamnak. Utas vagyok, de én ezeket nem követelem!

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.06. 14:12:25

bocsesz, félreolvastam, storno...hol kell aláírni?

dArKhAlF 2007.12.06. 14:17:30

Bástya...link a post alján :D

Carnivora (törölt) 2007.12.06. 14:36:27

Ki írta ezeket a pontokat a miniszterelnöki hivatal? vagy Lendvai Ildi a Köztársaság téren?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.12.06. 14:49:45

"egyébként mindennap vonatozom, nem tudom hogy fogok bejutni a munkahelyemre és haza, de I g a z u k v a n! Sztrájkoljanak, értünk is teszik!"

hát igen ebbe nem kéne belefolyni. nem a konrét ügyről szól a felhívás, csak az ihlette.

miért is nem kéne belefolyni? mert ha a máv most értünk sztrájkol akkor a kormányunk ellenünk dolgozik...

és amint ezt kimondtam már nem a máv lesz a téma. de tekintsük az előbbi mondatomat eszetlen nagy OFF-nak.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2007.12.06. 15:00:05

homokiszolesz 2007.12.06. 13:20:46
Azt írod, hogy csak bérkövetelésük volt. Hát épp ez az!!! Azért lehet sztrájkolni. Arra van kitalálva. De azért, mert a vezetőjüknek nem tetszik egy politikai lépés, nem lehet.

Carnivora (törölt) 2007.12.06. 15:03:42

bm613 2007.12.06. 15:00:05

Pontosabban szerinted nem lehet jó öreg ex. elvtársak meg a büdös kölkei szerint nem , akik a politikai befolyásukat forintosították, és most nem tetszik nekik, ha nem a kényük-kedvük szerint fütyól mindenki ...

Nyugaton ugyani lyen dolgokért szoktak tüntetni a vasutasok, amiért most is tüntetnek VÉGRE nálunk már régen kellene , és mindenkinek ...

2007.12.06. 15:06:16

Carni,

És a vasutas jobban tudja, hogy mi a jó nekem, mint mondjuk én, aki az Ő sztrájkja miatt nem jutok be a munkahelymre, ergo nem termelek, ergo hallgatólagosan támoghatom a sztrájkját?
Nanehogymáne.
Azt tudom, hogy politikabuzi vagy, de ez a fórum TÉNYLEG nem erről szól.
Még ha fáj is.

sh4d0w 2007.12.06. 15:17:31

"Az a baj, hogy a kommentelők jó része még mindíg a Kádár-rendszerben él, ahol "rend volt, kéremszépen", és nem voltak sztrájkok meg tüntetések."

Ahha, mint ahogy a Kádár-rendszerben volt az is, hogy bármilyen rosszul is megy egy vállalkozás, támogatjuk állami pénzből... nem baj, hogy a beletöltött milliárdoknak jobb helye is lenne.

Carnivora (törölt) 2007.12.06. 15:17:54

bogyi amit írsz az érthető, de ez ettől a ponttól kezdve:

2. Határolódjanak el a politikai megnyilvánulásoktól, a sztrájkot mint szakszervezeti fegyvert ne alkalmazzák politikai célokra, legyen az pártcél vagy törvénymódosítás.

Nem több, mint köztársaság téri ócska pr szöveg ergo politika.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.06. 15:40:47

Héttörpe 2007.12.06. 15:39:17
A stílus maga az ember.
Szóltam már a stílus miatt. Úgy látszik nem használt. Bann.

Bit Rot 2007.12.06. 15:47:29

Nem értem, hogy mit érdekli az utasokat a szakszervezet?

Az egyetlen követelés a MÁVval szemben van: tiszta, rendes, pontos vonatok, adófizetők pénzének pazarlásának megszüntetése.

Ja és még: internetes, bankkártyás jegyrendelési lehetőség.

Bit Rot 2007.12.06. 15:49:41

@missparker:
"Istennő: törvényadta joguk, hogy sztrájkoljanak, ha a munkáltatójukkal szemben támasztott követeléseiknek akarnak érvényt szerezni."

A munkáltatójuk az állam (áttételesen a kormány)!
(Ez a jelenlegi "állam" miatt baj is.)

scsaba1 2007.12.06. 16:30:27

A Kádár-rendszert az attitűdre értem, és nem a MÁV-ra, ill az egyéb nagy állami mammutokra.
Nem ez az első blog, ahol demokratikus alapjogokat kérdőjeleznek meg, úgymint: sztrájk-jog, szólás- és gyülekezési szabadság stb. Akkor sem kérdőjelezem meg őket, ha a céljaikkal nem értek egyet. Hiába, no...van még mit tanulnunk...

Ronga 2007.12.06. 16:30:40

Privatizálják már végre a MÁV-ot, és akkor a Gaskó-félék is elkusshadnak!!! Ezek csak állami pénzből tudják b**tatni a szájukat.
Mint vasúton utazó, csak az emberi utazási feltételekhez ragaszkodom. Szakszervezetek, politikusok kerüljenek el jó messzire.

Lendvai ildikózó pajtásnak: nem te vagy a komcsi provokátor, öcsém?? Nem a szittyamagyar szemináriumon vagy, szólj a nővérnek, hogy kicsúszott az infúziód.

scsaba1 2007.12.06. 16:40:39

Egyébként:

Hetekkel előre lehetett tudni, hogy sztrájk lesz. Meg lehet oldani, hogy az ember alternatív megoldásokkal (busz és/vagy autó - akár többen összefogva, ottalvás pesti rokonnál/barátnál stb.)
mégis be tudjon jutni a munkahelyére, ha a munkahely a végletekig rugalamtlan.
Én is meg tudtam oldani annak idején, pedig 2000 január-februárjában pont vizsgaidőszakban kavarta be, nem is kicsit.

Carnivora (törölt) 2007.12.06. 16:47:10

Ronga 2007.12.06. 16:30:40

gaskónak mi köze a MÁV szinvonalához te debil? és miből gondolod bárki is megvenné a személyszállítást gyökérke ...

A vasút meg ilyen ágazat állami kézben van mindenfelé, és a kommunista kínán kívül sztrájkolgatnak itt a fejlett világban. Költözhettek, ha nem tetszik a sztrájkjog sokfelé nem lehet a világon.

Bit Rot 2007.12.06. 17:54:35

"2000 január-februárjában pont vizsgaidőszakban kavarta be, nem is kicsit."

Amúgy 2000 január-februárban miért sztrájkoltak a vasútnál? Emlékszik erre valaki?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.06. 23:31:54

Hamár a sztrájkhoz való jog... ha jól emlékszem ezúttal nem a munkaszerződésük ügyében kívánnak kicsikarni eredményt (mert a bérkövetelés, a munkafeltételek javításának követelése, sőt akár még a szárnyvonalak bezárásának visszavonási követelése is erről szólt), innentől kezdve azért már lehet vitatni a jogosságát... másrészt :

előre megtervezhető... aha, persze.
egyrészt nem mindenkinek van rokona szerte az országban. kellemetlen neki ugyebár.

a munkáltató a világon mindenhol RUGALMATLAN, a munkaszerződés súlyos megsértése (nem mész be dolgozni) jó esetben rendes felmondással, rosszabb (gyakoribb) esetben 2-3 nap után RENDKÍVÜLI felmondással jár.

Ha meg a rugalmatlanság ellenére ott akarsz maradni a helyeden (mondjuk nincs azonnal de rögtön más, helyben, hogy a MÁV-ot, Volánt megkerülhesd) akkor ugye a szállásdíjadat a VDSZSZ fizeti? mert az lényeges közvetlen kár, és lehet hogy némiképp többe kerül mint a bérlet.

És akkor legyünk még szolidárisak is, mert értünk is sztrájkolnak az ország megbénításával.

Ezt a gyomrom nem veszi be.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.06. 23:33:14

de végülis vicces lesz, amint a VDSZSZ sztrájkol életfogytig, és pont ezzel szűnik meg a munkahelyük (csődbe megy miattuk a MÁV).

petya.bacsi 2007.12.07. 01:47:23

Ylion: nem megy csődbe a MÁV, hiszen az adófizetők tartják fent, legfeljebb elvonnak egy kicsit innen, meg egy kicsit onnan (én eleve az összes MÁV-nak adott pénzt az egészségügybe nyomnám, mert ott kell a segítség. A MÁV meg oldja meg, mint a többi nyereséges állami cég). Egy cégnek nem saját magát kellene életben tartania, még akkor is, ha pl. állami tulajdon? Ha jól tudom van nyereséges (!) állami cég is, ők nem fenyegetőznek, hanem dolgoznak.

Amiről Te beszélsz (munkaszerződésük ügyében történő sztrájk), az a következő felvonás lesz, valamikor január-február magasságában. Én úgy elhajtanám őket, hogy csak úgy zengene. Januártól felhívnám a munkaügyi központok figyelmét, hogy legyen pár vasutas tanfolyam. Sokan ennyiért plusz az ingyenjegyért vígan dolgoznának...

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2007.12.07. 09:11:17

John42: a munkáltatójuk a MÁV, aminek semmi köze a törvényhozáshoz. Ergo, hiába is sztrájkolnak egy törvény elfogadásáért vagy el nem fogadásáért. Mert az törvényileg nem sztrájk. Tüntetés sem, mert azt meg másképp kell szervezni.

scsaba1 2007.12.07. 10:17:44

ylion:

Szimpla félremagyarázás. A legutóbbi sztrájkot hetekkel, napokkal előre lehetett tudni. Tehát: szólsz a főnöködnek, hogy ezek a buzi vasutasok megint sztrájkolnak, nem tudod megoldani, kellene egy-két nap szabi. Ha rugalamas és jó főnök, akkor megoldja. Ha rugalmatlan, akkor elhajt a rákba, hogy őt nem érekli, ez a te problémád... Nekem ez annak idején mindíg bevált.

Az persze gáz, ha homokba dugod a fejed, és valami isteni csodában bízol, hogy a sztrájk mégsem lesz megtartva...

Minden esetre jól szórakozom a kommenteken...

pagonylako 2007.12.07. 11:27:26

homokiszolesz

Persze, mindent meg lehet oldani. Bejövök autóval, és utána pereljem be a szakszervezetet, hogy fizesse ki a benzinpénzemet?
Joga van sztárjkolni, nekem meg nemtetszésemet kinyilvánítani.
Egyébként meg örülök hogy jól szórakozol.

pagonylako 2007.12.07. 11:36:46

azt meg elfelejtettem, hogy a szabadságolásomat nem a vasutasok sztájkolásához szeretném igazítani.

Bit Rot 2007.12.07. 12:21:01

@missparker:
"a munkáltatójuk a MÁV, aminek semmi köze a törvényhozáshoz."

Tényleg? A MÁVnak nincsen tulajdonosa?
Szerintem van. Az állam. Aki a kormány által kinevezett vezetőkből áll, nyilván.

pagonylako 2007.12.07. 12:46:40

Nekem az szúrja inkább a szemem, hogy most kapott a MÁV 300 milliárdot a keserves adóforintjainkból, hogy kevesebb legyen az adóssága (Így már csak csekély 400 milliárd)
Elgondolkodtató, hogy jó-e ez így.
1. télleg vannak fölöslegesen fenntartott állások, vonalak stb.
2. van-e egyálltalán motiváció a MÁV-osok részéről, hogy nyereséges legyen a szolgáltatásuk, ha úgyis kifizetik a veszteséget. Itt jön képbe az, hogy állami tulajdonban kell-e feltétlen maradnia.
A piac megadná a választ a kérdésekre, de akkor azt hiszem az még kevésbé tetszene nekik.
Úgyis népszavazási cunami van. Kérdezzék meg az adófizetőket(minket), hogy akarnak-e az adójukból (amit nyilván el kell majd venni valahonnan)pénzt adni a vegetáló MÁV-ra.
Ugyanazt válaszolnák mint a vizitdíjra és társaira. Ugyanazt mint én. Lof@szt az állam seggébe, oldja meg másként.
A megoldásokra meg jön a sztájk...

irrelevant 2007.12.07. 12:58:52

Vártam már ezt a posztot.

Nem értek egyet a blog szerzőivel abban, hogy ne használják a sztrájkot politikai állásfoglalásra. Egyrészt, egy állami vállalat esetében, minden politika, még pl. a leépítések elleni tiltakozás is, hiszen költségvetési tételket érint. Másrészt nálunk jobb világokban (pl. NY-Európa) bevett szokás a sztrájkokat politikai célra felhasználni. Úgyhogy ez az érv nem állja meg a helyét.

Személy szerint még a sztrájk céljával is egyetértek, bár ezt mindenki döntse el maga.

DE KARÁCSONY ELŐTT PÁR NAPPAL??????? Amikor a fél ország vonatra száll?
És aztán azzal fenyegetőznek, hogy hetekig tarthat a sztrájk? Na menjen a jó büdös francba Gaskó is meg az összes vasutas aki képes ezzel tönkretenni sok-sok ember ünnepét.

Sztrájkoljanak januárban vagy amikor akarnak, de ne karácsonykor!

petya.bacsi 2007.12.07. 13:37:39

Kár a 300 milliárdért, mert semmi sem fog változni, maximum tovább romlik a színvonal (még több felsővezetékszakadás, még több késés, még lassabb közlekedés, még több ingerült és ideges utas...), és biztos emelkedni fog a botrányos szolgáltatás ára.

Egy fillért sem kellene a MÁV-nak adni, mert kár belé. Reform kell? El kell adni, vagy teljesen új alapra kellene az egészet helyezni, pl. teljes kontroll alá kellene tenni a MÁV-ot! Kell egy felügyeleti szerv, ami független a MÁV-tól, de a nyakára tud lépni. Mert most semmi kontroll nincs.

(Nem értem, hogy minek megtartani egy több tíz éve veszteség, megújulásra és fejlődésre képtelen céget?)

Van más nyereséges állami cég, érdekes, ők nem verik az asztalt, és okoznak több ezer embernek kellemetlenséget, és mégis működnek.

Walmer 2007.12.07. 13:51:15

Csak annak a pár észlénynek, akik jönnek itt francia meg német vasutassztrájkokkal. Azok a munkavállalók azért szüntetik be a munkát, mert több pénzt akarnak kapni a zsebükbe. A magyar megfelelőik, meg azért, mert nem tetszik nekik, amit a kormány csinál. Röhej!! Kár hogy nem vagyok szaxervezeti főmufti a gázműveknél, mert akkor szerveznék egy sztrájkot az eü reform mellett és basznék szolgáltatni. Kíváncsi vagyok Gaskó, meg a nagy egyetértők ezzel is egyetértenének-é? Merthogy sztrájkjog, meg demokrácia. Ja, addig míg be nem fagy a seggük. Ez nem demokrácia, hanem anarchia. Olyan meg nincs nyugaton, amire annyit hivatkoznak itt a hülyegyerekek. A munkavállalójogaiddal összefüggő kérdésekben lehet sztrájkolni és nem azért mert kikapott a REAC.

mickrobi 2007.12.07. 13:51:50

Emberek! Dobjuk össze a pénz és vegyük meg a Máv-ot! Én havi 30000Ft-ot hagyok nálluk. Miért van az, hogy a politikából kibukott emberkék vagy a Postához, vagy a Máv élére buknak? Ha egy cég veszteséges, akkor adjuk el, hátha más nyereséggel üzemelteti. Rugják ki a sok naplopó igazgatót, vagy küldjék váltótkenni. Az OTP-nél miért nincs sztrájk, vagy a MOL-nál? Miért nem fogok tudni hazautazni a családomhoz 17.-én? Miért engem büntet az a seggfej aki kitalálta a sztrájkot?
Fogadjunk, ő haza tud majd menni a családhoz.

Bit Rot 2007.12.07. 14:15:43

@balazs:
"Úgyis népszavazási cunami van. Kérdezzék meg az adófizetőket(minket), hogy akarnak-e az adójukból (amit nyilván el kell majd venni valahonnan)pénzt adni a vegetáló MÁV-ra."

Ez költségvetési kérdés. Arról pedig nem lehet népszavazást tartani!

petya.bacsi 2007.12.07. 15:01:20

John42: Kár, én akkora X-et tennék a NEM mellé, hogy lelógna a lapról. Vannak fontosabb dolgok is, amiknek szükségük lenne még támogatásra.

Az én adómból ne támogassák a MÁV-ot...

rp_bubu 2007.12.07. 15:02:44

Demagóg... nem kell Gaskót szeretni (én pl. rühellem), de a sztrájktörvényben biztosított jogokat már nem próbáljátok elvitatni. A kedvenc kérdésedre már ezerszer kaptál választ: NEM KAP FIZETÉST A SZTRÁJK IDEJÉRE AZ AKI SZTRÁJKOL. Honnan vetted ezt a baromságot, hogy kapna nem tudom. Akkor se kap, ha a munkája olyan, hogy monjuk az elégséges szolgáltatás biztosításához ugyanúgy végig gürizi a napot.

Ui.: az itt feltett nyilatkozat épp ugyanannyira politikai mint az övék, így épp annyira hiteltelen is.

rp_bubu 2007.12.07. 15:04:14

Ui.: ellenőrizd a kommenteket szerintem, és ne hozzászólás alapján ugráljon már a számláló ha megoldható, vagy rakj fel egy kis szavazó gépett mert megtévesztő.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.07. 15:16:51

raczpeter 2007.12.07. 15:04:14
Ha kattintottal volna jobb oldalon, akkor lathatnad, hogy nem hozzaszolas alapjan ugrik a szamlalo, hanem alairas alapjan, amely alairast egy teljesen mas szerveren lehet megtenni.

rp_bubu 2007.12.07. 15:17:04

Sorry, ez utóbbit benéztem, félre értettem a számlálási metódust.

Bari6 2007.12.07. 15:17:34

a legfrissebb hír: www.mno.hu/portal/531381
ez így aztán tényleg nagyon jó lesz :o(

rp_bubu 2007.12.07. 15:35:13

"ez így aztán tényleg nagyon jó lesz :o( "

Csak azok kívánsága teljesült akik (nem csak itt) azt hangoztatták: "miért nem a dzsuva, az elavult járművek, a korszerűsítések elmaradása miatt sztrájkolnak..." na most azt fogják, csak másik cégnél.

De mint mondtam talán már; a 12 órás vasutas sztrájk nagy támogatottsága mögött is inkább az előbbiek miatti elkeseredettség, mint sem Gaskó szava van. (A vasutas társadalom számára talán a valaha volt legelfogadhatatlanabb, unszimpatikusabb szakszervezeti vezető, hidd el így vélekednek róla még a vasutasok is.)

cucuboy 2007.12.07. 17:30:48

Azért szép azt követelni a sztrájkolóktól, hogy ne sztájkoljanak politikai alapon, majd az egész blogot belekeverni a politikába, miután értelmszerűen az erről a sztrájkról való állásfoglalás is politikai. :)

efi 2007.12.07. 18:59:41

otvospeter
Elég 2-színű megnyilatkozás ám ez, a sztrájk addig nem zavar, amíg neked nem kényelmetlen a helyzet (a többiek nyilván b...szák meg), de ha karácsony előtt te is utazgatni akarsz, akkor már persze igen ?

mildi 2007.12.07. 21:47:13

sorban:
1. ez nettó baromság, már bocs, a sztrájkhoz minden munkavállalónak joga van, a vasutasok (v bkv-sok, volánosok), munkájuk jellegéből kifolyólag, ha sztrájkolnak, akadályozzák a közlekedést. a céljait lehet vitatni, de egy alkotmányos jogról nem követelheted, hogy lemondjanak.
2. sajna, ehhez is joga van a sztrájkolónak, alkotmányos, sztrájkolhat politikai célokért. naívság azt hinni, hogy a szaksz civil kezdeményezés, kéretik a szakszok kialakulásának történetét tanulmányozni. ettől függetlenül egyetértek veled.
3. pipa
4. mégegy nettó baromság, kéretik megkérdezni az állampolgi jogok biztosát.
(másodban közvkutatok, képzeld, ha pl az összes fidesz-szavazó elérhetőségét, akit én kérdeztem le, felpakolnám a netre)
5. pipa
6. nem szabhatja meg senki, hogy kit véd meg a szakszerv, ha törvényes úton meg tudja védeni, tegye, azért kapja a szaksz a tagdíjat, hogy megvédjen, ha kell, és ha tud
7. pipa
8. pipa
9. pipa
10. pipa
11. pipa

irrelevant 2007.12.07. 22:09:16

efi

Nem erről van szó.
Egyszerűen rossz az időpont, és nem csak magam miatt mondom ezt. A legrosszabb, hogy az ostoba Gaskótól még azt sem lehet megtudni, lesz-e valamilyen elégséges szolgáltatás, ha elhúzódik a sztrájk. Nem hajlandó rá válaszolni, mert keménynek akarja mutatni magát - persze szerintem ez a keménység kontraproduktív. Az időpont miatt lesznek egy páran, akik ellenzik a sztrájkot még akkor is, ha a céljával egyetértenek.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.12.07. 22:24:24

mildi
"4. mégegy nettó baromság, kéretik megkérdezni az állampolgi jogok biztosát.
(másodban közvkutatok, képzeld, ha pl az összes fidesz-szavazó elérhetőségét, akit én kérdeztem le, felpakolnám a netre)"

Itt nem a nevekre vagyok kíváncsi, hanem a megoszlásra, vagyis a budapestieket kevésbé fogja zavarni a sztrájk mint a vidékieket. Én erre vagyok kíváncsi. Mert ha rendszeresen vasúton utazó emberektől kérdeznek, akkor reprezentatív, de félek nem ez volt a jellemző.

petya.bacsi 2007.12.08. 11:12:01

Az ilyen felmérésekben alapból nem hiszek, mert a statisztika elég képlékeny, és úgy olvasom, ahogy akarom.

Ha elmegyek egy ABBA koncerte, és megkérdezem őket, hogy "Szereti-e Ön az ABBA-t", akkor kijön, hogy mittomém 98% imádja az ABBÁ-t, 2% meg utálja. Ez nagyon pontos eredmény. Mindenki örül.

De ha ezt mondjuk egy Metallica koncert résztvevői között kérdezem meg, nem biztos, hogy ilyen fényes lesz az eredmény. A "mintavétel"-en nagyon sok múlik.

Lehet, hogy tényleg ennyien támogatják a sztrájkot, de nem Gaskó urat, hanem a sztrájk témáját (azt el tudom képzelni, hogy az egészségügyi reform ellenzői ilyen százalékban vannak)... a vasutasokból sokaknak elegük van.

petya.bacsi 2007.12.08. 11:13:41

GeorgeJr.: kérdezzük meg, hogy egy BKV sztrájkhoz mit szólnának a Pestiek.

Nyílván Mari nénit valahol a Mátrában nyilván nem érdekli, ellenben a Pestiekkel, vagy vidékiekkel, akik Pesten dolgoznak...

Joschka Fischer (törölt) 2007.12.08. 15:07:47

"3. Vegyék figyelembe azon embereket, akiket a leginkább érint a sztrájk: az átlag dolgozó embereket, diákokat."

A diákok maximálisan egyetértenek a sztrájkkal, már csak az egynapos igazolt hiányzás miatt is.

petya.bacsi 2007.12.08. 15:31:12

Martinbácsi: Igen, diákként én is örültem a sztrájknak. Annak már kevésbé, mikor szombatonként pótoltuk a dolgokat...

Adani 2007.12.08. 20:29:07

Petya.bacsi:

Nekünk anno párszor eröltették a szombatot sztrájk nélkül is, de én sose mentem be szombaton, sőt általában senki sem, mindenki akkor lett hírtelen beteg, és persze hétfőre meg is gyógyult. :D


Végül már nem is eröltették.

mildi 2007.12.08. 20:59:39

georgej,
akkor félre értettem, bocs
közvkutatásokat alapból úgy szokás közzétenni, hogy melyik réteg (pest, megyei jogú, város, falu; korosztály;iskolai végz; jövedelem; családos-e, nagycsalád-e) hogyan "szavaz", mi alapján állították össze, milyen célból készítik, milyen módszerű a mintavétel, és persze mekkora a minta (repri-e)
ha nem ilyen, az nem közvkut, max körkérdés :)

martinbá', tudok olyan sulit, ahol már egy nappal rövidebb a téliszünet...

petya.bacsi 2007.12.08. 21:09:46

Mildi: gondolom a suliban szeretik a vasutasokat (ez lesz, amennyi napot sztrájkolnak, azt szépen be kell pótolni...).

A statisztikai leírásodban teljesen igazad van, elvileg tényleg így szokás közzétenni. Nyilván a pestiek nem nagyon foglalkoznak a sztrájkkal, mert nem érinti őket. Ha a BKV-sztrájkról kérdeznéd, akkor valószínűleg lenne véleményük, míg a keleti országrészben lakó Marika nénit valószínűleg hidegen hagyná.
Azt viszont elhinném, hogy az emlegetett statisztika a eü-i reform támogatóinak/ellenzőinek megoszlását mutatja.

De azok, akik nem szeretnék az eü-i reformot, nem biztos, hogy 100%-ig támogatják a vasutas sztrájkot...

A vasutasokból nagyon sok embernek elege van az állandó asztalcsapkodásuk meg fenyegetőzésük miatt (0 teljesítmény mellett ne követeljenek semmit). Sebaj, január végén-február végén újra fenyegetőzni fognak, hiszen akkor lesz a bértárgyalásuk.

A következőt kellen csinálni: elsztrájkolták az emelésre szánt összeget, és mivel több lett a kár, ugrott az ingyenjegy (a családnak, a vasutas dolgozónak 8x %-ot fizetnek) és a benzinpénz is. Na, akkor mekkora sértődés lenne :D

efi 2007.12.08. 22:23:37

raczpeter
"NEM KAP FIZETÉST A SZTRÁJK IDEJÉRE AZ AKI SZTRÁJKOL"

Még.

G.Úrtól kitelik - különösen ha elhúzódik a sztrájk - hogy egy következő sztrájk témája ez legyen: 1.sztrájk alatt is járjon fizetés 2. Mindenkinek ingyen legyen a sör.

Ellenkező esetben sztrájk egészen addig, amíg nem teljesítik mindkét pontot...

ARK-9 (törölt) 2007.12.09. 11:33:04

Javasolnám továbbá a szakszervezeti tagok és vezetők nyilvános auto-de-fé -ját, a sztrájkban résztvevők családjánbak nyilvános kipellengérezését és a velük együttérzők, a sorsuk jobbításáért bármit is tenni akarók kivégzését!

Ugye így képzeled, KTM? (kis tetű mávos)

Kata23 2007.12.09. 16:36:21

A diákok támogatnák a sztrájkot? Aha. Maximum a középiskolások, akiknek még jó buli egy nap hiányzás. De kérdezz meg egy felsőoktatásban hallgatót... Én speciel 400 km-re tanulok az otthonomtól. Drágalátos vasutasaink persze lesz@rják, hogyan fogok HAZAjutni a CSALÁDOMHOZ az ünnepek előtt... Forduljon fel a szakszervezet vezetője!
süti beállítások módosítása