Most kaptam. Nem fűzök hozzás semmit...

Kedves georgejr!

A reggeli telefonos (belső) értesülésem biztosítékaként még megvártam, amíg egy hírportál is megerősíti az alábbiakat.
Ezek szerint újabb teljes sztrájkra készülhetünk, persze teljesen véletlenül.

Egy vasúti dolgozó, aki megint nem tud dolgozni....



Már biztos: pénteken újra megbénul a főváros
[Belföld]   2008.04.17 09:06      Nyomtatás...

A BKV-szakszervezetek már biztosan megtartják péntekre tervezett munkabeszüntetésüket, miután nem tudtak megegyezni a közlekedési társaság vezetőségével. Lapértesülések szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete csütörtök éjféltől csatlakozik a BKV sztrájkjához.

Nem született megállapodás a BKV és a szakszervezetek sztrájkbizottsága között a szerda esti tárgyalások során sem. Az érdekképviseletek korábban kijelentették, hogy amennyiben szerda éjfélig nem egyezenek meg, megtartják munkabeszüntetést. Elképzelhető, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is csatlakozik a BKV sztrájkjához, erről csütörtök délutánig megszületik a döntés.

A BKV járművezetői pénteken üzemkezdettől üzemzárásig sztrájkolnak, de az éjszakai járatok menetrend szerint közlekednek majd.

A szakszervezetek azért nem tudták elfogadni a BKV ajánlatát, mert abban nincs szó a paraméterkönyv visszavonásáról, és nem adtak garanciát arra sem, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a cég gazdasági probkémáinak megoldására.

A Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke korábban közölte, hogy a testület teljesítette a szakszervezetek mindkét feltételét, ezért okafogyottnak tartja a BKV-sztrájkot.

Lakos Imre az InfoRádióban azt mondta: a közlekedési vállalat vezetésének május 14-ig új paraméterkönyvet kell kidolgoznia, emellett felkérték Demszky Gábor főpolgármestert, hogy kezdje meg a BKV hosszú távú pénzügyi stratégiájának kidolgozását.

A Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass Budapest mozgalom arra kéri főváros lakóit, hogy ha tehetik, a sztrájk idején közlekedjenek kerékpárral. Ezzel mérsékelhető lenne ugyanis a legutóbbi sztrájk során kialakult közlekedési káosz.

   [Forrás: OrientPress]
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr31429593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winston01 2008.04.17. 11:15:54

Azért ne mossuk össze a BKV-dolgozók valóban az utasok hosszú távú érdekeit is szolgáló sztrájkját a Gaskóék (nem "a vasutasok") önző, rövidlátó és nevetséges sztrájkolgatásával!

winston01 2008.04.17. 11:16:37

Ja, nem vagyok BKV-s. ;-)

kiskicsicsiga 2008.04.17. 14:59:46

most hívtam fel e percben a Mávot, és azt mondták,hogy nem lesz sztrájk, tuti biztos.Megkérdeztem,hogy mennyivel előtte kötelesek bejelenteni,azt mondta,hogy elvileg 24órával előtte, de ezt nem szokták betartani,mert van,hogy előtte este jelentik be...ez szerintem nem így működik,hogy 'nem tartjuk be'...
amúgy meg mikor multkor azt mondták,hogy a BKV iránti szolidalitásból sztrájkoltak tovább, akkor az merült fel bennem,hogy 'ki a t*köm kérte őket rá?'??
mert én egyetlen helyen sem olvastam,hogy a bkv megkérte volna őket,vagy egyáltalán bármilyen közösséget is vállalna velük.
a mávos szakszervezet a fejenkénti 250e+zsíros béremelés+szárnyvonalbezárás ellen sztrájkol(bár ez utobbi csak újonnan merült fel)
a BKV a paraméteres könyv ellen.
a kettőnek szerinte nem sok köze van egymáshoz,maximum annyi,hogy mind2vel minket szivatnak.
akkormeg mi ez a rizsa????
süti beállítások módosítása