NO comment.


Szia Georgejr!

 
Csak egy rövid kérdésem lenne, ami igyzán nem is kérdés,hanem csak egy észrevétel....
Szerinted kiket kérdeztek meg megint a felméréshez és ehhez az eredményhez????
 
Kormánypártiak is támogatják a sztrájkot
2007. december 12. , 08:55     FigyelőNet-lapszemle
A magyarok 63 százaléka támogatja a Liga december 17-től meghirdetett sztrájkját: nagy valószínűséggel a kormánypártiak körében is jelentős a sztrájkolókat támogatók aránya – teszi közzé a Medián felmérését a Népszabadság
 
November végén a Liga kérésére, most a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készített közvélemény-kutatást a december közepére tervezett sztrájkról a Medián. A Liga rendelte felmérés kérdései különböztek a mostanitól, de az akció célját, megítélését tekintve nincs jelentős különbség. A kormánytól elsősorban a tárgyalások megkezdését várták a válaszadók, és a megkérdezettek 57 százaléka vélte úgy, hogy a munkabeszüntetés képes a kormányt döntéseinek megváltoztatására késztetni.

A megkérdezettek egyötöde állította, hogy a sztrájk jelentősen akadályozza a napi teendőiben, és az ország életében is jelentős fennakadást okoz. Minden negyedik ember úgy vélte, az ország számára komoly nehézségeket jelenthet, de a maga életében elhanyagolható problémákat okozhatnak a munkabeszüntetések. A Liga rendelte Medián-kutatás szerint a válaszadók 54 százaléka ítélte úgy, hogy a sztrájkkal járó kellemetlenségeket mindenkinek el kell viselnie. Azoknak az aránya, akik szerint a sztrájkolók csak saját érdekeiket védik, 39 százalék volt.

A MeH számára a napokban befejezett kutatás szerint a sztrájkolók társadalmi támogatottságát jelentősen csökkentheti, ha a sztrájk vezetői pénzt ígérnek szocialista politikusoknak. A december 17-ére meghirdetett sztrájkról tíz emberből kilencen hallottak, és a népesség fele arról is értesült, hogy a sztrájk főszervezője a sztrájkalapból kifizetné a pártfegyelmet megszegő MSZP-s honatyák frakcióbüntetését. Tízből hat ember elutasította a Liga-vezér javaslatát.
 

Azt gondolom,h nem a vonattal utazókat. Minden bizonnyal megint a belvárosban élőket, akik évente egyszer ülnek vonatra, vagy a MÁV-os rokonokat....stb.!
Ez nem az első felmérés, de sem engem,sem a környezetemben élőket, sem a vonatostársaimat senki nem kérdezte meg!
Könnyű így felmérést végezni ilyen eredménnyel,ha nem a célközönséget kérdezik meg (ez a cikkből ki is derül) :o(
 
Üdv.,
K.B.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr51262528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2007.12.13. 13:38:54

Bizony, bizony. Engem sem érdekelne, ha a Miskolci Közl Vállalat sztrájkol...

krtek24 2007.12.13. 15:32:29

Szerintem teljesen reális ez a felmérés, más közvéleménykutatók is hasonló adatot hoztak ki. Nyilván nem a vonaton utazókat fogják megkérdezni, márcsak azért sem, mert az ügy külön kit érdekel?...
Valószínűleg egyébként ténylegesen nem értene egyet ekkora tömeg a sztrájkkal, csak már akkor a "nép" feje attól, ami most folyik, hogy "mindegy mit, csak törjenek borsot ezeknek az állatoknak az orra" alá alapon a sztrájkot is támogatják. Persze azt ne feledjük, hogy ha a sztrájk eltartana a Karácsony előtti hétvégéig - ez persze kizárt, mert 4-5 napos sztrájk nem lesz -, akkor ez a jelenleg támogató 63% lámpavasra kötné az összes mávos dolgozót.

petya.bacsi 2007.12.13. 15:44:11

A sztrájk témájával nagyon sok ember egyetért. De ez nem jelenti azt, hogy egyetért a vasutasok állandó gáncsoskodásával...

krtek24 2007.12.13. 16:01:17

Persze ez igaz, de a vasutasok gáncsoskodása sajnos azért feltűnő, mert semmilyen más területen nem működik érdemi szakszervezet. Így nyilván feltűnik, ha a vasutasok sztrájkolnak. Nem hinném, hogy pl. a Suzukinál vagy méginkább a népnyuzó Hankooknál ne lenne ok - nem is sztrájkra, hanem egyenesen gépromboló mozgalomra.

efi 2007.12.13. 17:57:15

Vasutaséknál azért szokás sztrájkolni, mivel ők - helyzetüknél fogva - meg tudják bénítani az országot, nem pedig azért mert ők aztán milyen jól szervezett mozgalom, f.sza gyerekekkel. Ahhoz nem kell ész, hogy odaböffentek valamit, hogy ezentúl fizetés +10%, mert ha nem, csak újságot olvasni fogok. Nyilván az utcaseprők, de még a Hankook sztrájkja se okozna fennakadást úgy km 9,95 millió ember életében. Arról nem is beszélve, hogy utóbbiak a sztrájkkal a saját fizetésüket rövidítik, meg vakahol, míg a MÁV-osok az adófizetőét, ezért nekik semmi sem drága.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 22:24:11

Nézd, lehet hogy a sztrájk témájával még egyet is értenék (nekem se nagyon tetszik ez a verzió az eü-reformról), DE:

1. ilyenért nem sztrájkolok, hanem tiltakozok.

2. ha valaki nem viseli kultúráltan, az nem újságot olvas, hanem odamegy, szétveri a rendőröket, meg a politikusok fejét.

3. továbbá ilyen ügyben sztrájkolni kb. a "megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszéd is" elvet követi, mivel csak még jobban tönkrevágja az ország mindennapjait. Igazán okos...

4. mint már máshol is kifejtettem, egy ilyen sztrájk elhúzódása esetén a MÁV csődbe megy. Indokolnám is: ha megszavazzák a törvényt, nem fognak párszáz mozdonyvezetőtől megijedni (pártfüggetlenül). A MÁV vezetése nincs partiban a mindenkori kormánnyal szemben, mert ha azt mondják hogy akkor nincs vasút az állam ad pénzt a Volánnak, és a vasút mehet a levesbe.
Jelenleg ez azért is kiemelten elképzelhető, mivel az "életfogytig sztrájk" jeligét csak a VDSZSZ tartja, mindenki más elutasítja (az hogy lesz sztrájk mondjuk délelőtt a Volánnál, az nem azt jelenti hogy akkor most addig nincs busz amíg él az eü-reform törvénye...). Tehát akárhogy nézzük a VDSZSZ végső soron saját magát vérezteti ki, csak még rúg belénk, utasokba is egy jó nagyot.

petya.bacsi 2007.12.13. 22:32:37

Efi: "Arról nem is beszélve, hogy utóbbiak a sztrájkkal a saját fizetésüket rövidítik, meg vakahol, míg a MÁV-osok az adófizetőét, ezért nekik semmi sem drága."

Tévedés. Februárban ismét jön a sértődés, asztalverés, hogy nekik jár a fizetésemelés. A MÁV meg kicsengeti az adiófizetők pénzéből nekik. Olyan szépen nemet mondanék nekik... (elsztrájkolták a fizetésemelést, és ahogy többször írtam, goodbye ingyenjegy a családtagoktól).

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 22:34:39

petya bácsi: ha így megy februárra nem lesz már MÁV.

petya.bacsi 2007.12.13. 22:41:29

Ylion: De, az adófizetők szponzorálják ezt a céget. Sajnos.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 22:49:23

petya bácsi: ha az állam azt látja hogy a belepumpált 300 mrd ellenére már januárban (!) 60-80 mrd a veszteség (mert a VDSZSZ betesz és nincs bevétel, de rajtuk (párszáz, esetleg 1000 fő) kívül mindenki felveszi a munkát, ergo kiadás meg van dögivel), akkor szerinted nem fogja azt mondani, hogy akkor nesze Volán itt a MÁV pénzének fele, oldd meg? Mert szerintem ilyen simán lehetséges. És akkor Gaskó is mehet oda ahova gondolom.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 22:52:51

másrészt még egy ok van rá:

tudomásom szerint e hónap végén lejár a MÁV-Start/Stop Zrt. ideiglenes működési engedélye. A hiányosságok, ami miatt nem kaptak teljes 5 éves engedélyt - pl. nincs üzletszabályzat - tudomásom szerint mindmáig nem kerültek pótlásra.

Ha picit is gondolkodik a kormányzat, akkor simán megfojthatja a VDSZSZ-t azzal hogy nem nyúl át a MÁV érdekében, és nem segít be a működési engedély "megszerzésében". Vagy esetleg rosszul tudnám, és már minden hiányosságot pótoltak?

petya.bacsi 2007.12.13. 22:57:11

Ylion: Szerintem ez a veszély nem fenyegeti a MÁV-ot. Az elmúlt években is tömték bele a pénzt, és semmit sem javult... ellenkezőleg. Visszagondolva, hogy amióta vonatozom, azóta egy szinten van, de inkább rosszabb lett az egész, és ez már rég nem a pénz mennyiségétől függ. Eleve reménytelen az egész cég ilyen formában.

Üzletszabályzat az nincs, ellenben van késés, műszaki ok, meg forgalmi ok és egyéb kifogás, na meg magyarázat. Az utas nem tudja érvényesíteni a kárigényét, hiába késik minden nap a vonat, le van ejtve az utas, kap egy sablonlevelet, és örüljön, hogy késve, utasokkal tömve (utasszámlálásra utalva) de jön a vonat.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2007.12.13. 23:00:48

A felérésekkel kapcsán jegyezném meg ezt a két esetet:
1. Több éve mutatták azt, hogy a férfiakból mindig többen éltek a káros szenvedéllyel, mint a nők. Én ezen nevettem, hogy minden ábrán ugyanaz az arány volt, hogy a nők mennyire kevesebben élnek vele.
2. "Sziget vs. Újpest.". A Sziget fesztivál rendezője felmutatott egy sajtótájékoztatón azt, hogy Újpestiek java részét nem zavarja a "Sziget zaja". Ezzel csak az a bibi, hogy Újpestiek csak a sajtótájékoztatón értesült erről a felmérésről, vagyis nem kérdezték meg azokat, akiket érint.

Ezzel a két példával csak azt akarom mondani, hogy a felmérésekben nem igazán lehet hinni. Bár az is ott van, hogy 100%-ig megbízhatóat nem lehet készíteni, de azért lehetne rá törekedni. Ha ez megvan, csak akkor hadakozzanak a számokkal.

petya.bacsi 2007.12.13. 23:01:40

Ylion: MÁV-Start/Stop Zrt. LOL! :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 23:03:20

tudom... nem is ebből indultam ki.
hanem abból, hogy ha okos zsarnokként viselkedem, most a VDSZSZ adott egy magas labdát, hogy miért is lehet közfelháborodás nélkül megszűntetni a MÁV-ot. Ráadásul a működési engedély lejárása újabb adu, amivel szintén lehet zsarolni, csodálkozom is hogy eddig miért is nem tették meg...

És a beletömött pénz feléből ennél jobb Volán-szolgáltatást építeni közben, hogy mire a sok ember feleszmélne és őrjöngene, már legyen más.

Tudom én hogy ez aljas hozzáállás, ugyanakkor simán megléphető. Kevesebb beleölt pénz, és megszabadulnak egy kellemetlenkedő senkitől (Gaskótól) is.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 23:05:27

de azért nem csak MÁV-szinten dúl a hülyeség : www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=189340

most akkor a fenti hír alapján a szegedi reptérről trolibuszok fognak felszállni? :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.13. 23:09:42

jah igen, el is felejtettem mondani, az egyik kedvenc játékom a Tropico (igen, a diktátorszimulátor:)), ez lehet kihat kissé a gondolkodásmódomra is :)

sokszor nézem azt hogy mit lépnék ha én lehetnék a diktátor ;>
süti beállítások módosítása