Na hello!
Andi bnője vok, lenne egy - két hozzászólnivalóm. Az igazság az, hogy a kettévált MÁV ( MÁV és MÁV Start) most egymással háborúzik. A gond az, h vannak, akik ügyesen benyalták magukat a Starthoz, ők faszán megkapnak már most mindent, míg akik a régi céghez tartoznak, azok ott szopnak kb, ahol lehet. Lásd? nincs rendes tájékoztatás, az ügyintézések állnak, sőt, az éves, hozzátartozóknak és volt alkalmazottaknak járó kedvezményeket is be akarják vonni. Ez mind a rendes MÁV - osoknak. A még gusztustalanabb az, hogy a mérges, csak vonattal közlekedő tömegeket használják fel arra, hogy az abszolúte irreálisan magas fizuemelést, stb kikényszerítsék. Hát, ez is a MÁV. Én megértem őket, fenntebb leírtam, h vannak szar dolgok is, de azért lássuk be, annyira nem állnak szarul, hogy ilyeneket követeljenek.Ráadásul nem ilyen módszerekkel. Talán kicsit azon kéne alakítani, hogy a Startosoknak ne legyen meg minden luxus, míg őket leszarják. Asszem az arany középút eddig is bevált. Csak hát itt ugyanaz van, mint ami az egész országban: ha anyuci és apuci sztár, bármilyen szar vagy, belőled is lehet énekes. Ha a köznép átlagosan szürke gyermeke vagy, egy a tömegből, akkor, ha megdöglesz, sem éred el a célod. Hát kb ez van most a MÁV és  a MÁV Start között. Jogos a dolog valahol, de azért el is van szállva az az agyuk renedesen. Sztem sokan örülnének, ha annyit keresnének, mint amennyivel ezek elégedetlenkednek. És arról már inkább nem is szólok, hogy én is itt szopom a f*szt, miközben rohadtul suliban kellene lennem... asszem, a vizsgámon kurvára le fogják szarni, hogy miért nem tudom az anyagot...
Reika

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr45326207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2008.02.05. 21:41:45

Igazán nőies, ahogy káromkodsz, mint a kocsis. Kár, hogy sztrájk van, tényleg rádférne az iskola!

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.02.05. 21:45:36

Drága Reika!

Nagyon sok dologban mellébeszélsz, a jelenlegi sztrájk pl. pont a "Start"-osoknak akar kierőszakolni +10% fizut a szétválásig visszamenőleg. Felesleges hangulatkeltés a leveled nagyrészt.

Nem, nem vagyok vasutas, és én is szívok a sztrájk miatt rendesen. Nem is értek vele egyet. Az utálatraméltó humanoid sejtburjánzás neve GASKÓ! Ő most a rossz, nem a MÁV, illetve annak leányvállalatai.

rém 2008.02.06. 07:29:30

Én bevallom hogy START dolgozó vagyok. Nem tartom reálisnak a 250 ezer forintos követelést, viszont megkérdezném a vezetőséget hogy a CARGÓ eladása után ott FENNT valyon hány milliárd került szétosztásra? A 10% emelés jogos, ugyanis a START dolgozók tényleg 30-40 ezerrel kevesebbet keresnek mint más szakágaknál.
Hogy a mozdonyvezetők miért nem követelik? Hiszen őket is kiszervezték. Nagyon ritka az a mozdonyvezető akinek 200 ezer alatt van az alapja. Arra az alapra nekem is elég lenne a 6.9%. Nyilvánosságra kellene hozni egy bértáblát, amin a tényleges alapfizetéseket kellene feltüntetni nem a min. és max. összeget. Azt ugyanis tudni kell hogy az ország keleti részén a START-nál szinte majdnem mindenki a min.-on van, a nyugati oldalon pedig a max.-on. A külömbség? 40 ezer ft. Ezért van az hogy a keleti régióban sokkal nagyobb a sztrájk támogatottsága. Kb. 1 hét múlva annyi lesz a MÁV vesztessége, minta kifizette volna a követeléseket. Ennek ellenére inkább fizet a VOLÁN-nak egy titkos összeget! És sokan még mindig nem látják hogy a MÁV-ot szándékosan teszik tönkre, az olcsó privatozáció reményében.

Dettix 2008.02.06. 08:16:18

Ez az egész országra jellemző, hogy nyugaton többet keresnek mint keleten. Akkor most mindenki sztrájkoljon? Tudod, az embereknek tele a hócipőjük a vasutasokkal, függetlenül attól hogy Máv-os vagy Start-os. Ha valami nem tetszik nekik, sztrájkolnak. A vonatok állandóan késnek, koszosak, hidegek és büdösek. Én egy szolgáltatásért fizetek, és a pénzemért várok is valamit. Ha keveslitek a pénzeteket keressetek másik munkahelyet. A legtöbb ember ezt a választ kapja, ha szól a fizetésemelésért. Ez vonatkozik rátok is. Nem tetszik? El lehet menni DOLGOZNI!

winston01 2008.02.06. 09:53:32

Én csak annyit szeretnék kérdezni Rékától, hogy a sztrájk mennyiben akadályozza a vizsgára való felkészülését.

magocska 2008.02.06. 10:02:09

Elegem van abból, hogy a fizetések között ennyi a különbség. Aki keleten lakik annak elég kevesebb is? Jó, de akkor az árakat is alakítsuk a fizetésekhez.
Én eljöttem, de most meg hazamenni nem tudok a sztrájk miatt..

rém 2008.02.06. 10:09:37

Dettix!
Ez a baj hogy mindenki így áll hozzá. Ebben az országban nincs összefogás. Jól mondják hogy a magyartól birkább nép nincs európában.
Egyébként ha 100 évig élnél sem dolgoznál annyit mint ÉN.

Ashi Valkoinen 2008.02.06. 10:57:37

Rémnek igaza van. Ez már birkaság. Azt persze senki nem vette észre, hoyg rém egy START-os dolgozó, aki nem véli normálisnak a 250.000 HUF egyszerki kifizetés követelését!!!

petya.bacsi 2008.02.06. 11:04:28

Ashi: ha jól emlékszem rém volt az, aki lef*szozta az utasokat... mellesleg pozitív, hogy nem véli normálisnak a 250e Ft-os kifizetést.

Triznyai Döme (törölt) 2008.02.06. 12:07:02

Magocska!
Az árak közt is legalább akkora a különbség. Gyerekkori jó barátomnak pl. Gyulán van egy háza. Nagyobb, újabb, szebb mint az enyém. Az enyém (Bp.-től 15 km) 30 milliót ér. Ő nem tudná 15 felett eladni. Unokaöcsémnek viszont a kőszegi háza (harnadával kisebb, régebbi, rosszabbul felszerelt, garázs nincs) ugyanannyit ér mint az enyém kétszer akkora telekkel.

Sztrájkoljak?

makrobi 2008.02.06. 12:36:12

rém

Piac van. Ha kevesled a keleti fizut, lehet felállni és lelépni. Én is ezt tettem, az sem könnyebb út hidd el. Majd ha elfogy a munkaerő, fognak rendesen fizetni. Kőszegen is kevesebb a fizu, mint Bécsben gondolom. Csapon meg kevesebb mint Záhonyban. Ez ilyen.

>Ebben az országban nincs összefogás.
Tényleg nincs, de valakinek az esztelen követelőzése mellé állni, nem összefogás. Az lenne az összefogás, ha a szaksz.tagok elzavarnák a p-be az ilyen gaskóféléket.
Esetleg lehetne még a munkavégzésben is összefogni...

Dettix 2008.02.06. 14:16:23

Miből gondolod, hogy többet dolgozol nálam? Tudod mivel foglalkozom? Vagy elvből többet dolgoznak a vasutasok?

Dettix 2008.02.06. 14:18:20

Ennyi erőből összefoghatnának az utasok is, és sztrájkolhatnának a vasutasok ellen. Akkor is azt mondanád, hogy birkák a magyarok? Miért kellene a vasutasok mellé állnom, amikor mindig csak keresztbe tesz nekem?
süti beállítások módosítása