Kicsit fáradt vagyok az elmúlt napok történései miatt, a forgatások és a rengeteg munka miatt, és lehet kissé alább is hagyott a lelkedesedésem, de a olvasva a híreket a pulzusom ismét a szokásosra emelkedett és felébredt bennem a gonosz "labancok által felbérelt vaddisznó" csak most nem Zrínyi Mik a célpont, hanem a védéeszesz.

No nézzük az elmúlt napok nyilatkozatait:
MTI:
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között szerdán a szakszervezeti sztrájkkövetelésről, illetve a még elégséges szolgáltatásról.
Az egyeztetést április 24-én, csütörtökön folytatják.

A VDSZSZ eredeti követelése 10 százalékos többlet béremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutas számára. Ez egészült ki azzal a követeléssel, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás, valamint a pénzügyminiszter által bejelentett további inflációnövekedést a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja.

Az egyeztetést követően Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke közölte: amíg a követelésekben a szakszervezet nem ér el eredményt, addig a sztrájkkészültség fennmarad, munkabeszüntetésre bármikor lehet számítani. Hozzátette, hogy folyamatosan elemzik a helyzetet, és ha szükségesnek ítélik, folytatják a sztrájkot. Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője közölte: a MÁV álláspontja továbbra is az, hogy irreális a szakszervezeti követelés.

A szakszervezet az utasokat folyamatosan bizonytalanságba tartja a sztrájkfenyegetőzéssel, a vasutat is csak a munkabeszüntetés előtt pár órával értesítik a sztrájk folytatásáról - mondta, hozzátéve: a vasút így nem tudja időben értesíteni az utasokat.

A szóvivő sérelmezte, hogy a szakszervezet nem hajlandó érdemben tárgyalni a még elégséges szolgáltatásról sem, pedig a munkába és iskolába jutás minimális feltételeit biztosítani kellene.
MTI/Népszabadság

Várhatóan éjféltől ismét megbénul a vasút: folytatja február 1-je óta többször felfüggesztett gördülő sztrájkját a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete - írja értesülésre hivatkozva a csütörtöki Népszabadság.

Bárány Balázs, a tömörülés alelnöke a lapnak úgy fogalmazott: célszerű, ha minél többen vesznek részt egy-egy munkahelyi csoport követelésének a kikényszerítésére irányuló küzdelemben, így nem elképzelhetetlen, hogy a BKV-val együtt a vasutasok is sztrájkolnak akár magukért, akár más munkavállalókat megsegítendő. A végső döntést ma kora délutánig hozza meg a VDSZSZ erre illetékes testülete. Az alelnök ugyanakkor határozottan tagadta, hogy erről egyeztettek volna a BKV-s szakszervezetekkel.
Amennyiben ez megtörténik ismét, úgy a következőkkel kell számolni:

Aláírás gyűjtésbe kezdünk, hogy módosítsák a sztrájk törvényt. (a kérdőív letölthető itt)
Csendes (!) tüntetést szervezünk Zuglóban szerencsés véletlen folytán -mondhatjuk így is- talán pont egy bizonyos villa előtt...



Felszólítom Gaskó Istvánt fejezze be az utasok ellehetetlenítését, a vasút illetve az ország vagyonának rombolását.
Felszólítom a GKM-et, illetőleg az utasokat, hogy összegszerűen írják le, hogy ebben az évben mekkora kárt okozott nekik a vasutas szrtájk és továbbítsák felém.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr8429516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2008.04.17. 10:04:47

A második kérdés jó lenne, DE elő kellene írni, hogy a sztrájk megkezdése ELŐTT állapodjanak meg az elégséges szolgáltatásokról. Anélkül ne is kezdhessenek bele a sztrájkba. Ha nem tudnak megállapodni, akkor automatikusan a független szakértők által összeállított szolgáltatást kell minimálisan nyújtaniuk.

Poli1 2008.04.17. 15:55:07

Az a baj, hogy az elegseges szolgaltatas sztrajk nelkul sincs meg. :-)

Jamy000751 2008.04.18. 08:27:05

Annyi erőszakos, ember ellenes cselekmény történik szép hazánkban; miért nem olvasom sehol, hony változtassuk meg a BTK-t?! Miért nem veri senki öklével az asztalt, hogy hozzuk vissza a halálbüntetést?!
( A Sztrájktörvény kétharmados törvény :-) )

Manyizga (törölt) 2008.04.18. 12:16:52

Jamy... az élet elleni bűncselekmények szerencsére jóval kevesebb embert érintenek, mint a sztrájkok. Ha ez megváltozik, akkor lesz követelés a szigorításra.

Amennyiben a jobboldal összehozza a kétharmados többséget, akkor a gyáriparosok óhajainak megfelelően fogják szigorítani a sztrájktörvényt. Többek között.
süti beállítások módosítása