Apostol levele:

Ujjgyakorlat, vagy félváll?

Kedves István!

Ahhoz képest, hogy az egyik vasúti szakszervezet vezetője, elég keveset tud a a vasútról. Az Index internetes napilap újságírói kérdésére nem tudta megmondani, hogy a sztrájk napján hány vonat járt, nem tudta megmondani, hogy mennyi járt menetrend szerint, és ami a legmegdöbbentőbb, azon kérdésre, hogy:
De akkor nem tudnának akár tízet, akár alsó hangon 360-at megjelölni, és azt mondani, hogy akkor azok menjenek? Ön ezt felelte:
Nem, ez nem a mi dolgunk, mi nem ismerjük a technológiát.

István! Ön 1975 óta a vasútnál veszi fel a fizetését - még állomásfőnök is volt-, és bevallja, hogy sem Ön, és -ezek szerint- közvetlen környezete sem ért a vasúthoz.
István, Ön egy bátor ember! Szakmai szempontból gyakorlatilag nulla tudással leül tárgyalni. Később megerősít ezen tudatomban, sőt olyan dologra sem emlékezik, amiről feltételezem dokumentumok vannak, elemezték vezetőségi körben, stb.:
De hát erre volt precedens 2000-ben, hogy azt mondták, tudjuk, vállaljuk közlekedtetni.
Nem emlékszem pontosan. De nem, nem vállalkozunk erre, hogy mi megmondjuk, melyik vonatot közlekedtetjük, és melyiket nem.
Na, ez meg a legmegdöbbentőbb számomra:
Mert így nagyobb káoszt lehet elérni? Vagy miért?
Azért nem, mert nem a mi feladatunk a szolgáltatás biztosítása
Egy dologban biztos vagyok. NEM AZ ÉN feladatom! Ön egy olyan szakszervezet vezetője, amelynek tagjai a vasút alkalmazásában vannak (jegyvizsgáló, jegykiadó, forgalomirányító, stb.), vagyis FELADATUK a szolgáltatás biztosítása, hiszen akkor milyen (jog)alapon sztrájkolnak most? Hiszen olyan dologért, vagy annak ellenében bolondok lennének sztrájkolni, amihez nincs közük! Megvilágosítom! Tegyük fel, én szakács vagyok. A Szemetesek Országos Szövetsége munkabeszüntetést hirdet, hogy sárgább mellényt kapjanak a munkáltatótól. Erre én meg csatlakozom hozzájuk. Feladatom nekem a szemét elszállítása? Én gyártom a sárga mellényt? Nem. Akkor meg? Na, így értem!

Arra vonatkozólag pedig, hogy mennyire (Ön szavait idézve) korrekt, tisztességes szándékú jelen munkabeszüntetésük, javaslom kérdezze meg az utasokat. Azokat, akik Önök miatt többet, kényelmetlenebbül utaznak, hogy beérjenek munkahelyükre, az iskolába. Olyan kifejezéseket kimondottan kerülök, hogy kórházba, vidéki rokonlátogatásra, újszülött meglátogatására, haza a családhoz, stb., mivel ez a cikk is remek példája az Ön,érzéketlenségére,tiszteletl enségére. Ez utóbbi az ujjgyakorlat új gyakorlat szavaira utal.
István! Lehet, hogy az Ön tárgyalópartnerei új fiúk, de egyrészt megilleti őket egy alapvető emberi tisztelet, másrészt ne feledje, hogy egy ismeretlen partnernek ismeretlen reakciói, szokatlan megnyílvánulásai lehetnek. Még veszthet is.
Nekem úgy tűnik Ön félvállról veszi ezt az ujjgyakorlatot. István! Valljuk be őszintén, hogy egy munkabeszüntetés bejelentéséhez, megszervezéséhez sok agymunka nem szükséges. Igy helyénvaló az ujjgyakorlat kifejezés Öntől. Győzzön meg, hogy nincs igazam. Győzzön meg, hogy kiszámolták hány kimaradt vonat okozhat káoszt, győzzön meg, hogy utána néztek a 2000-es sztrájknak! Akkor viszont az újságírónak adott válaszait kell valótlanságként értékelnem. Flegma, fellengzős, az utasokat semmibe vevő, eszközként használó magatartása (magatartásuk) nem vezethet eredményre.

Kívánom, hogy kapják meg a netto 250 ezer forintot! Ettől viszont az Ön szakszervezeti tagjainak munkához, feladatukhoz való viszonya legkevésbé sem fog változni. Márpedig az utasokat ez érinti leginkább. Önöket meg a legkevésbé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr15329087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.02.07. 10:45:31

Közben megfutamodik a VDSzSz a hosszú sztrájk elől, belátja, hogy nem ér el semmit ezzel az egész cirkusszal. (a vdszsz.hu persze nem így írja, szépíti a tényt, de ez a lényege...)

Tehát a naplopó banda áttér hamarosan "a hasamra ütök és pár órát sztrájkolok" taktikára. Ez az utazóközönségnek nem hiszem, hogy fel fog tűnni, de így remélem a MÁV meg mer szabadulni a naplopó és a pénzünkön élősködő sztrájkolóktól. Névsort a vdszsz.hu oldalon találnak.

Úgy látszik kezd fogyni a zseton a kasszából...

petya.bacsi 2008.02.07. 10:47:18

Apostol: a levél nagyon jó!

mizrolist 2008.02.07. 20:42:17

Hmm. Ezzel szöveggel kéne spammolni a vdszsz.hu összes létező emailcímét.

apostol 2008.02.07. 20:57:34

Talán 250 froncsiért megteszi valaki házon belül is...

apostol 2008.02.07. 21:56:00

Kösz petya.bacsi! Tudod tegnap este olvastam az indexes cikket, és írnom kellett!! Belső késztetés, meg valami nagy elkeseredés volt bennem. Meg a Gaskó István kommunikációs rendszere nem jön be nekem...

Somoru 2008.02.07. 22:01:56

azért küldd el a vdszsz e-mailcímére is...csak elolvassa,bár reakciót nem feltételezek róla.

apostol 2008.02.07. 22:07:26

Ez természetes! Mármint, hogy küldöm! Gaskó Istvánhoz egyébiránt már három levelet írtam, de egyre sem jött válasz. Na de sokunknak van itt vasutas élménye, amikor nem, vagy flegma, "közöd hozzá ?" előjelű válaszokat kapunk kérdéseinkre, amelyek nem bonyolultak, nehezek, csak pld. vonat felől érdeklődünk, mint utas. Szóval a példa elöljár.

Somoru 2008.02.07. 22:20:08

Apostol: ha még nincs fent a vérnyomásod olvasd el ezt is:
beszelo.c3.hu/00/02/03besz.htm
Tipikus! "Mit igazgat? semmit." Kiváncsi vagyok mi a vélemény!

petya.bacsi 2008.02.08. 01:36:01

Apostol: azért nem jött válasz, amiért Georgejr-nak a következőt válaszolta G. úr:

"azok csak email-ek, ember".

Ezek alapján buta fejjel azt kell feltételeznem, hogy lehet, nem tudja kezelni a kompjútert a VDSzSz székházban senki, vagy az internet számukra idegen dolog, így amit nem ismer, az nincs.

apostol 2008.02.08. 06:47:49

Gaskó István Georgejr-nek írt válaszával csak megerősít engem azon tapasztalatomban, hogy gondolkodása szűklátókörű, egyszerű, viselkedése, szóhasználata fellengzős.Mivel -ebben az esetben sem- gondolja végig, hogy az elektronikus leveleket emberek írják, akiknek érzéseik, véleményük van, amit nem figyelembe venni egy (akármilyen) vezetőnek HIBA.

Manyizga (törölt) 2008.02.08. 11:40:07

Annyira kilóg a lóláb, hogy hétvégén nem merik folytatni a sztrájkot... Két okuk van rá:
1, félnek, hogy az egyetemi városokban kényszerből ottmaradó diákok és munkások esetleg nem lesznek toleránsak a vasutasokkal szemben
2, (félek, ez a valós ok) hétvégén nyugodtan szeretnének pihenni a sztrájkolók...

apostol 2008.02.08. 13:09:21

Ebben (vagy hasonlóban) egyetértek!
Ezt figyelmetekbe ajánlom:
www.mno.hu/portal/541686
Szerintetek mi lesz a vizsgálat eredménye?
süti beállítások módosítása