No Comment
reagálás: Szánalmas, 02.09./13:55

Kedves Levélíró!

Levelében úgy tűnik, hogy saját sérelmeit írta le, és sértődöttségében mindenkit támad, aki mert valamit is írni a sztrájkkal kapcsoaltban.

Én úgy érzem, teljesen érthető az emberek felháborodása a VDSZSZ sztrájkja miatt, főleg ha olyat olvasnak, mint a "megtanultam ultizni", vagy épp a nem sztrájkoló embereken humorizálnak a sztrájkolók, stb... Főleg úgy, hogy ezzel szemben több ezer ember nem jut el a munkahelyére, aki viszont dolgozni szeretne. Talán oda kéne figyelni, hogy a sztrájk miatt nem dolgozó emberekről ne lássanak napvilágot ilyen jellegű írások.
Bár hozzáteszem, a MÁV dolgozókat leszóló írások sem szimpatikusak, mivel én is egy szolgáltató cégnél dolgozom, és tudom mi a helyzet a munkásoknál. Bizony nálunk is van olyan szakmunkás, akinek diplomája van, csak épp a diplomájával nem talált más munkahelyet magának. Épp ezért nem kellene mindenkit támadnia, aki meri vállalni a véleményét. Tehát, valóban nem kéne általánosítani.
De egyébként - csak hogy válaszoljak is Önnek - egész eddigi életemben sajnáltam azokat az embereket, akiknek a gyermeke bármilyen betegséggel, fogyatékkal született, és a gyerekeket is. Hisz az ő életük ebből adódóan nem egyszerű.
És hiába vagyok kismama, nem vagyok dúsgazdag, sőt még gazdag sem. Épp ezért vagyok kénytelen a sztrájkok ellenére is bejárni a munkahelyemre. Furcsa fintora az életnek, de még véletlenül sem a MÁV Kórházban fogom világra hozni a kisbabámat. Aki mellesleg a sztrájkok okozta stressz miatt akár koraszülött is lehet...
Igazán nem volt érthető számomra, hogy miért kellett belekevernie az írásába. Még most is csak azt tudom írni, hogy az eddig sztrájkoló emberek ne higgyenek az ígéreteknek, hisz a munkahelyükkel játszanak. Bármi is a cél, ha ezt el is érik, a következő létszámleépítésnél őket fogják a sor elejére venni.
Talán, ha elérhető célokért sztrájkolnának, az emberek is megértőbbek lennének! De így?...

Tomka

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr30335941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Té, mint Tamás 2008.02.12. 13:49:09

"Bizony nálunk is van olyan szakmunkás, akinek diplomája van, csak épp a diplomájával nem talált más munkahelyet magának. Épp ezért nem kellene mindenkit támadnia, aki meri vállalni a véleményét. Tehát, valóban nem kéne általánosítani."

Bullshit. Tehát ha valaki diplomás, akkor ő kiváltságos, és hiába volt szerencsétlen, és nem tudott elhelyezkedni a diplomájával, attól neki még joga van igazságmorzsákat kinyilatkoztatni?
A fenti idézet teljes mértékben badarság, innentől kezdve nem nagyon lehet vele mit kezdeni.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2008.02.13. 10:54:39

Sziasztok
Az, hogy valaki diplomás ember az még sokat nem jelent. Diploma és diploma között baromi nagy különbségek vannak, és itt nem csak az egyes szakmák közti igénykülönbségekre gondolok, hanem egy szakmán belül is más egyetemek, főiskolák papírja más értékkel bír. Tehát ha valaki diplomás és betanított Batmanként ugrál valahol, akkor vagy olyan szerencsétlen környéken lakik (és költözni sem hajlandó/nem tud) ahol abszolút nincs meló, vagy kamudiplomája van kamuegyetemről, de legalább volt diákigazolványa 5 évig. Szóval a nevesebb egyetemek által kiadott diplomákkal nem hiszem, hogy sok szakmunkás futkározik az országban...

Marhácska 2008.02.13. 11:25:23

Baj van a rendszerrel :)

tra lala 2008.02.13. 11:49:26

Diplomát bárki tud szerezni. Sokszor még ész sem kell hozzá. Sajnos egy munkahelyen viszont elvárják azt. Nem véletlenül vannak a (színvonalas) munkahelyeken felvételi beszélgetések/tesztek.

Manyizga (törölt) 2008.02.13. 12:00:57

"a következő létszámleépítésnél" LOL. Volt valaha is a MÁV-nál? Csak felvétel van, még a vonalbezárások után is... Úgyhogy nem sok vesztenivalójuk van a sztrájkolóknak, mert a státuszuk fenn lesz tartva, ha lesz melójuk, ha nem.

ricardo montelban 2008.02.15. 15:07:48

ez mi a csöcsömről beszél? érti ezt a mókát valaki?

ricardo montelban 2008.02.15. 15:08:19

hajj, csak a románok hoznák vissza a lovainkat...

ricardo montelban 2008.02.15. 15:10:29

ja, jólvan, ilyen ez, ha az ember lemarad a Dallas egy részéről, aztán hoppá, Jockey máris nem szűz.
süti beállítások módosítása