Az origón jelent meg hozzászólásként. Nem tudom tényleg vasutas-e, de egy biztos, nagyon jól látja a helyzetet!

Tisztelt VDSZSZ!
Ezúton kérem Önöket, hogy szíveskedjenek az alábbiakat csonkítatlanul és megjegyzések, kommentálás nélkül a www.vdszsz.hu oldalon elhelyezni.
A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájk az ország vasúti közlekedésének jövőjére nézve súlyos következményekkel járhat.

Jelenleg a VDSZSZ a sztrájkkal a vasutasság ellen tesz: bebizonyosodik, hogy megannyi viszonylaton feleslegessé válik a vasút, mert a buszokkal is el lehet szállítani az utasokat. Ez pedig azt jelenti, hogy ezekről a helyekről, melyek jellemzően mellékvonalak, elbocsátják kollégáinkat! Bízom abban, hogy a VDSZSZ sem kívánja ezt. Ezt pedig így módon bizonyíthatja: legkésőbb csütörtökön 9 óra 00 perctől kezdődően nem felfüggeszti, hanem befejezi a sztrájkot és a menetrendszerű vasúti forgalom helyreállítása iránt minden lépést megtesz a MÁV-val és valamennyi vasutassal közösen. A vasúti forgalom zavartalansága közös érdekünk!
A követelések talán jogosak, valószínűleg senki sem sértődik meg azért, ha több pénzt kap a munkájáért, mint eddig. De ne vegyék el a magukat a mi érdekeinket képviselőnek gondoló emberek a munkánkat, a munkánk lehetőségét!
A VDSZSZ legjobban tenné, ha a továbbiakban csak a tárgyalóasztal mellett folytatná a harcot a pénzéért, amit remélem, hogy a sztrájk szervezői és résztvevői nem vesznek fel, hanem felajánlják az általuk követelt nettó 250 ezer forintot jótékonysági célra. Én, amennyiben kifizetésre kerül, ezt fogom tenni. Ahogy ezt teszem a MÁV vezetése által felajánlott jutalommal is.
Vasutasok! Vegyétek már észre: a sztrájkkal csak a saját helyzetünket rontjuk! Ha nincs utas, nincs fuvaroztató, nincs munkánk és nem lesz munkahelyünk! Ugye nem ezt akarjuk? Ha meg akarjátok tartani a munkahelyeteket, akkor tegyetek azért, hogy se az utasok, se a fuvaroztatók ne forduljanak el tőlünk. Vegyétek fel a munkát! Csak így érhetitek el, hogy valóban legyen bevétel és legyen miből finanszírozni a bérfejlesztést. Ha nincs bevétel, nincs mit kifizetni munkabérként...!
Bízom abban, hogy végre sikerül megérteni azt, hogy ami napok óta folyik, az nem tartható.
Követelem a VDSZSZ vezetését, hogy nyíltan álljon ki minden vasutas és minden utas elé és döntsön:
Folytatja a sztrájkot és ezzel kiáll a mellékvonalak megszüntetése, a vasúti hálózat leépítése és a vasutas munkahelyek megszüntetése mellett.
Vagy befejezi a sztrájkot, leül a tárgyalóasztalhoz és végre megindulhat a vasúti forgalom Magyarországon, ezzel talán utolsó mentőövet dobva a mellékvonalaknak és az azokon szolgáló vasutasoknak, lépésével bevételt és fedezetet biztosít a bérfejlesztési igényeknek.
Nincs más választás. Most kell kiállni mindenki el és megmondani az igazat!
Én magam pedig dolgozni szeretnék. Biztos helyen, biztos menetrendben, biztos vonaton és nem ilyen bizonytalanságban, amit a VDSZSZ vezetői teremtettek a sztrájkjukkal. Nem ez a megoldás!
Üdvözlettel:
Selmeczi István
jegyvizsgáló

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr86337526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegkoko 2008.02.13. 14:02:46

Ez teljes mértékben igy van.El kéne már gondolkodni , hogy semmi értelme nincsen sztrájkolni, mivel ezzel csak maguk alatt vágják a fát.

winston01 2008.02.13. 14:35:13

A kelenföldi pályaudvar mellet egy kerítésen van egy (saccra jó tíz éves) felirat: "Ne sztrájkolj, ha vasútat (sic!) akarsz!" Volt, aki már akkor is tudta...

titan 2008.02.13. 15:47:19

Selmeczi úrral teljes mértékben egyetértek, remélem a VDSzSz és G.I. felfogja egyszer. Én mint utas és vasútbarát szeretném, ha a MÁVra a fejlődés lenne a jellemző, és nem a visszafejlődés. Az ilyen emberek viszik előre a MÁVot, szinte a hátukon, minden elismerésem neki. (Esetleg ilyen ember kerülhetne G.I. helyére...)

Ted Striker 2008.02.14. 10:15:33


Vasútra magyar!Ráadásul ingyér :)

Ma reggeli munkába vonatozásnál nekiszegeztem a jegyvizsgálónak a kérdést:
- Lesz pénteken sztrájk?
- Nem tudom még... - vigyorogva - de lesz!
- Rendben, és mi lenne ha én is sztrájkolnék?
- Felőlem...
És jegy/bérletvizsgálat nélkül tovalibbent

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.02.14. 10:36:24

Ted Striker 2008.02.14. 10:15:33
Megadnád a vonatszámot? És a pontos időt, esetleg egy személyleírást a kallerről?
G

Ted Striker 2008.02.14. 10:47:28


Milyen indítatásból?

winston01 2008.02.14. 11:10:16

Ted: navajon? Biztos dicséretre akarja javasolni.

Ted Striker 2008.02.14. 11:16:05


Értem én, de nem vagyok az a feljelentő típus.
Egyébként meg winston: nem téged kérdeztelek :)

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.02.14. 11:20:23

Ted Striker 2008.02.14. 10:47:28
Ugye jelenleg ezek az emberek, akik foghegyről, gúnyosan beszélnek azzal, akinek a pénzéből élnek, akarnak sztrájkolni. Szégyenfal lesz. Még meg elkészül és oda fog kikerülni, valamint továbbítom a MÁV-Start felé is. A blog egyik nem titkolt célja, hogy az ilyen embereket kiszűrjük és eltávolítsuk.

Ted Striker 2008.02.14. 13:02:34


Reggel 8:25-kor Nyugatiból induló Debrecen-Záhony (6202)

aranyhaj.blogspot.com 2008.02.14. 14:21:06

"mint utas és vasútbarát szeretném, ha a MÁVra a fejlődés lenne a jellemző, és nem a visszafejlődés."

Vonalak bezárása, pocsék állapotban lévő sínek, órákat késő vonatok (egyik nemzetközi gyorsra gondoltam), stb. Még egyelőre a visszafejlődésnél tartunk.

aranyhaj.blogspot.com

Bit Rot 2008.02.14. 15:36:41

Mekkora f*sz!

"amit remélem, hogy a sztrájk szervezői és résztvevői nem vesznek fel, hanem felajánlják az általuk követelt nettó 250 ezer forintot jótékonysági célra."

Ez viccnek elég jó, de ha komolyan gondolta...

tra lala 2008.02.15. 10:53:56

Miért lenne baj, ha komolyan gondolja?
Ha nem érzi jogosnak azt a pénzt (netán az egész követelést nevetségesnek tartja), akkor teljesen rendben van..
Van aki a vizitdíjat nem szedi, van aki jótékonykodik az ingyen pénzből. Elvek kérdése..

tra lala 2008.02.15. 10:56:25

Amúgy érdekes, hogy a nyugdíjasok és a kis jövedelmű emberek jótékonykodnak leginkább, a "gazdag" emberek meg furcsán néznek rájuk emiatt, majd vesznek mégegy lcd tv-t.

Jegkoko 2008.02.15. 23:18:53

Amilyen vonalakat bezárnak, azokért nem is kár, ahova csak a bz jár az nem igazán mondható korszerű vonalnak., mivel még villamosítva sincsen.

tomi79 2008.02.16. 00:27:15

Jegkoko
"nem igazán mondható korszerű vonalnak., mivel még villamosítva sincsen"
Azért kérlek, gondolkozz egy picit, mielőtt hozzászólsz! Magyarországon ma is létezik olyan fővonal, ami nincs villamosítva, akkor azt is be kellene zárni? A Szombathely-Székesfehérvár és a Miskolc-Hidasnémeti fővonalakat is néhány éve, 2000 körül villamosították csak. Hol élsz te, ember? Nézz meg egy magyarországi vasúti térképet, és nézd meg, a vonalak milyen arányban vannak villamosítva!
Egyébként a BZ sok helyen még mindig jobb (vagy jobb volt, csak megszüntették), mint a busz, ami csak napi egyszer-kétszer jár, például a Pápa-Csorna vonalon teljesen szétverték a közlekedést a vasút bezárásával. A vonatpótló buszból eleve kevesebb járt, mint a vonatból, és fél órával hosszabb menetidővel...

Jack__Bauer 2008.02.19. 00:09:05

A sztrájk folytatásáról lehet már tudni valamit? Szerdán újrakezdik?
süti beállítások módosítása