A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás sztrájkbizottsága szerda kora esti ülésén úgy döntött, hogy csütörtökön még nem folytatják a felfüggesztett sztrájkot, annak ellenére, hogy kedden lejárt a sztrájkmoratórium - mondta el Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke az ülés után az MTI-nek. Hozzátette: csütörtökön a sztrájkbizottság ismét összeül, és újra áttekintik a kialakult helyzetet, ám valószínűleg a sztrájkot valamikor folytatni fogják. Az alelnök emlékeztetett: a sztrájktörvény nem rendelkezik arról, hogy a munkáltatót a sztrájk kezdete előtt mennyi idővel kell értesíteni. Ám hangsúlyozta, hogy ezzel a VDSZSZ nem kíván visszaélni.
 

A szakszervezet arra törekszik, hogy kellő idővel a munkabeszüntetés folytatása előtt tájékoztassa a vasúttársaságot és a sajtót.

No persze...

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr72347648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.02.20. 21:19:08

"A szakszervezet arra törekszik, hogy kellő idővel a munkabeszüntetés folytatása előtt tájékoztassa a vasúttársaságot és a sajtót."
Ez talán, a sztrájk elött levő egy - két percet is jelentheti, a múltkori bejelentésből kiindúlva (csütörtöki napon bejelentik, hogy másnap sztrájkolni fognak) még ezt is lehetségesnek tartom... .

petya.bacsi 2008.02.20. 22:24:11

Naná, hogy folytatják a sztrájkot, bőven akad még sztrájktéma: miért húsvét hétfőn jön a húsvéti nyuszi, miért december 31 az év utolsó napja, stb.

G. úrék a sztrájkot, mint eszközt teljesen lejáratták, mindenki megköszönheti nekik. Csak azt nem értem, hogy mikor nyílik már ki azon vasutasok szeme, akik csápolnak nekik, hogy ezzel a sztrájkolósdival saját maguk alatt vágják a fát.

Az utasoknak már (ahogy ma is hallottam mikor vonatoztam) iszonyatosan elegük van a vasutasokból (sajnos azokból is, akik dolgoznak, átlag ők kapnak hideget-meleget), a MÁV-ból és a VDSzSz-ből.

gery · http://gery.blog.hu 2008.02.20. 22:38:50

a vasút rákfenéje az a fránya utas. most épp őt próbálják kiiktatni a folyamatból a kedves vasutasok, és a legcsekélyebb mértékben sem érdekli őket, hogy maguk alatt vágják a fát. mert tudják, hogy kákosy csak blöffölt, amikor meglebegtette a "költségvetés átcsoportosítása a volán irányába" kártyát. gaskó élt, él, élni fog, éljen a vasút, a dolgozninemakarók hazája! faszomkivan

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.21. 04:39:22

Ki kene eheztetni a VDSzSzt.
Elobb vagy utobb a sztrajkolok is rajonnenek, hogy ez az ut nem jarhato.
A penz elfogy, a sztrajkolok turelme elfogy, Gasko Istvan ur?!? pedig belatja, hogy a VDSzSzt tette nevetsegesse azzal amit muvelt.

Fizeto.Utas 2008.02.21. 08:03:40

Nem örülök a vasutassztrájknak, mert érint, ahogy sok hozzászólót itt.

Egyet viszont el kell ismerni: a vasutas-szakszervezetek működnek észrevehetően idehaza, ők azok, akik ha sztrájkolnak, akkor sztrájkolnak. Szerintem a mostani követelésük is csak cirkusz (a korábbi sztrájkok sem voltak igazából megszokott sztrájkok), mert úgy gondolom, hogy nem jár nekik a követelt összeg.

Más: ha mondjuk azért sztrájkolnának, hogy azon munkavállalók, akik naponta több, mint 2 órát fordítanak a munkábajárásra, kapják meg az utazási időre napi bérük 50%-át, azzal egyetértenék :). (A legtöbb kolléga már rég otthon van, és kezdheti a saját dolgát intézni/másodállását, mikor pl. kiérek a pályaudvarra).

Fizeto.Utas 2008.02.21. 08:15:58

bérük=órabérük, természetesen

story (törölt) 2008.02.21. 16:43:51

Nézte valaki a vdszsz.hu-t? Azzal kezdődik, hogy a VSz honlapján találtuk!
De a sajátjukat nem nézegetik! Alul még mindig az eltévedt kocsivizsgálós képük van, ahol a "startos" kocsivizsgáló a teherkocsi mellett reklámozza magát! Szerintem először a saját házuk táján kéne körülnézni, és utána nézegessék a konkurencia oldalait. Vagy esetleg valami ötletet keresnek, hogy miért is sztrájkoljanak legközelebb?
süti beállítások módosítása