From: hirtv.hu, azért figyelemreméltó, hogy elkúrtuk idézetek röpködnek a vdszsz.hu-n, valamint az, hogy a fidesz közeli médiumokban jelennek meg információk. Istenem de szép összeborulás, és akkor nyilván nincs politikai célja a sztrájknak, á dehogy....
No mind1, bővebb információért keressétek javaslom a vdszsz-t mivel a MÁV még nem tud semmit!

Az eddigi tárgyalások eredménytelensége miatt egészen biztosan sztrájkolni fog a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), de hogy mikor, arról nem nyilatkozik a szervezet – olvasható a Magyar Nemzetben. A VDSZSZ szerint ugyanis a MÁV ahelyett, hogy a megegyezésre törekedne, inkább a sztrájknapokra készül fel: megpróbálja elérni, hogy abban minél kevesebben vegyenek részt.



A Magyar Nemzet információi szerint pénteken semmiképpen, ugyanakkor a hétfői újabb egyeztetésre ráerősítve hét végén lehetséges a munkabeszüntetés. A VDSZSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy a munkaügyi közvetető bevonásával megtartott tárgyalásokon hiába tettek kompromisszumos javaslatokat, a vasúttársaság semmiben nem engedett.

Mivel a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásokról sem született megállapodás, a VDSZSZ a munkáltatót teszi felelőssé a várható káoszért.

(Részletek a Magyar Nemzet 2008. február 22-i számában.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr7349883

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: globalservices-sarl.com 2018.04.10. 10:59:03

wave warrior sonic exe 1 hacked - Himawari gumi 2nd dvd iso1

Trackback: globalservices-sarl.com 2018.04.10. 10:58:30

wave warrior sonic exe 1 hacked - Himawari gumi 2nd dvd iso1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.02.22. 16:18:44

Nagyon elegem van mint írtam korábban a MÁV-ból, de főleg a VDSzSz-ből. A MÁV-ból azért, mert egyszerűen képtelen kezelni a káoszt (verőfényes napon kimarad vonat, mert lerobban a vonat, észnélkül döntenek - aminek a savanyú levét az utasok isszák nap, mint nap), a VDSzSz-ből pedig azért, mert nem fogja fel, hogy ami nem jár, az nem jár.

Remélem a nagyobb, és bölcsebb szakszervezetekhez tömeges átjelentkezés lesz - bölcsebb vezetésűeknek tűnnek, bár sztrájkolni ők is tudnak, igaz, eddig nekem úgy tűnik, hogy normális esetekben sztrájkolnak (mondjuk az sem tetszik, mert akkor is szívok, de tényleg csak vasutas kérdésekben megy a móka).

Georgejr, van valami hír az utasvédő szervezetről? Lehet, hogy fentebbi segítségre lenne szükség (közlekedési miniszter). Nyugaton van ilyen?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.02.22. 22:35:00

petya bacsi: az a baj, hogy a legnagyobb összvasutas szak(r)szervezet a vdszsz. Az MVSZ (Mozdonnyvezetők Szakszervezete) például csak mozdonyvezetőket vesz be tagnak, hiába akarna mondjuk kaller odamenni (hallottam már ilyenről). A többi szakszervezetről nem tudok mit mondani, de biztos, hogy kisebbek...

Sophiee12 2008.02.23. 16:39:35

Hali!!

Vasárnap, vagyis február 24-én ismét sztrájk!!!! Most olvastam a hírkereső.hu-n. Elmehetnek a tudják hova... Egész nap csak vakarják magukat,aztán jönnek az irreális követeléseikkel!!!Aztán hány ember napját teszik tönkre!!Remélem lesz valamilyen megtorlás!!!

alojzia 2008.02.23. 17:56:56

Most olvastam, hogy valószínűleg mégsem lesz sztrájk holnap.
Sírjak, vagy nevessek? Folyamatosan azon kell agyalni, hogyan megyek munkába, illetve hogyan jutok haza, mert egy olyan cég (????) szórakozik velem, akinek a veszteségét a tőlem és az utazóktól levont adóból finanszírozzák...:(

petya.bacsi 2008.02.24. 15:50:08

Na, Pista bácsi megint sztrájkot hirdetett...

www.fn.hu/belfold/20080224/hetfon_ismet_vasutassztrajk/

A MÁV mit csinál a bérletesekkel? Visszafizeti a fel nem használt napokra eső hányadot? Nagyon unalmas már Gaskó és bandája fenyegetőzése. Most már ne engedjen a MÁV, előbb-utóbb megunják.

efi 2008.02.24. 16:00:09

Na, hétfőn megint kezdik...

petya.bacsi 2008.02.24. 16:16:35

Nagyon unom már. Ha jön kaller, nem mutatok bérletet, mert sztrájkolok. Nagyon, de nagyon unom már, hogy a ezek a díszmajmok mindent megtehetnek - ez nem a klasszikus sztrájk, amivel szolidárisnak lehetne lenni. Mert ez a pénz nem jár nekik. Ha mégis megkapják, akkor szépen mindenki beáll a sorba, legyen az postás, tanár, nővér, orvos, kukás stb.

petya.bacsi 2008.02.24. 16:30:19

Azért vicc, hogy a törvény megengedi, hogy nem muszáj bejelenteniük a sztrájkot, és megengedi, hogy nincs definiálva és rögzítve, hogy mi az elégséges szolgáltatás.

Remélem a MÁV vezetése most már észhez tér, és felkészül, mert az eddigi produkciójuk NULLA (leszámítva azt, hogy nem engedtek). És remélem, hogy most már NEM IS ENGEDNEK a zsarolóknak!!!!

Az utolsó csepp szolidaritás is elszállt a vasutasokkal szemben EZT NEM LEHET MEGENGEDNI ÉS MEGTENNI A FIZETŐ UTASSAL - EZ SZÁNDÉKOS KÁROKOZÁS!

Magyarországon csak vasutasok élnek, a többi vasuttal közlekedő ember nem számít, akiket MEGRÖVIDÍTENEK, KÁRT, KELLEMETLENSÉGET OKOZNAK????? Hát belőlünk él a cég, a FIZETŐ UTASBÓL (bérlet + adó)! És mi lesz a FIZETŐ UTASOKKAL? Hogy lesznek kártérítve? Ha nem tudnak hazamenni, munkába menni, akkor ki fizeti meg a KÁRT???

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.24. 17:49:23

Hanyszor irjam le, hogy ki kell menni a VDSzSz szekhaza ele tunetni + Gasko urnak egy jatekvasutat adni, hogy azzal szorakozzon.

Meg szerencse, hogy hetfon, kedden szabadsagon vagyok.

Mas:
Tudom nem szep dolog, de az osszes "vegyel berletet" matricat atirom a kovetkezore:
Kerjuk ne sztrajkoljon.
Valtson inkabb munkahelyet.
Alairas: az utazok.

Remelem jol ideztem a kiragasztott backdoor uzenete szoveget.

Elegem van abbol, hogy par hatalommanias ember (majdnem seggfejt irtam) ugy tancoltatja az egesz orszagot ahogy ok futyulnek.
Sokan meg biztatjak is oket, hogy tartsatok ki, ti vagyok a tokos gyerekek.
Arra nem gondolnak, hogy ez az ossznepi szivatos oket is ugyan ugy a ferfimeniszerv rossz oldalra pozicionalja azzal, hogy a MAV sztrajkbol adodo vesztesegeit a drukkerek adojabol is fedezik, nem csak azokebol akik tenylegesen erintettek, mint vasuton utazok.

Mas 2:
A VEKE is elmehet melegebb egtajakra.
Ok is csak akkor tudnak sirni ha a BKV jaratot ritkit stb.
Most miert nem sirnak?
Jo par ezer?!? ember jar fel naponta vonattal az elovarosokbol, de ugy latszik most a fejuk a homokban van.

Fedup Sári 2008.02.24. 20:03:13

Először is:

Baromi jó, hogy
A holnapi napra is
Sikerült elintézniük, hogy a
Szokott módon,
Zökkenőmentesen jussak el Vácz
Állomásról a Nyugatiba,
Köszönöm Gaskónak,

Meg a sok követőjének, remélem,
Egyszer visszakapják, addig is
Gratulálok a sok hülyének
!

Fedup Sári 2008.02.24. 20:07:20

Másodszor meg: scumbagnek igaza van, valaki tényleg bejelenthetne tüntetést a Benczúr utcába (vdss székház) meg a Nyugati elé, előtte pedig végig kellene mailelni a szerkesztőségeket, illetve szórólapot osztani a reggeli volánjáratokon, amiken a vonat helyett utaznak a bejárók...

Bástya elvtárs a múltkor gondolkodott a tüntetés szervezésén, de aztán ellappadt a dolog.

CH_666 2008.02.24. 20:21:35

Javaslom: idézve a 'nagy' klasszikust, indítsunk egy új blogot is: elkú.r.t.a.d_Gaskó.hu címen

Igazából - a munkehelyükre el nem jutók mellett - azokat a kisembereket sajnálom a VDSSZ tagjai közül, akiknek jogilag teljesen érvényesen fel lehet majd mondani G.I által szervezett és a bíróság által vélhetően nem jogszerűnek
minősített "sztrájk" miatt.

Megjegyzem: a napi ( több éve munkába járásra igénybevett) reggeli / délutáni buszjáraton már most 50-75 %-al többen utaznak.
Na most: ha sztrájk lesz-és lesz-akkor nem lesz utas a vonaton, ergo: nem lesz igény rá...ergo nincs szükség ennyi vasutasra és vonatra/vasútra.
Tehát a(z általam rohadtul nem ) tisztelt Gaskó Elvtárs ponsoan azoknak árt, akikért állítólag sztrájkol....
Hogy is van ez?

alojzia 2008.02.24. 20:52:34

scumbag, van egy használaton kívüli játékmozdony idehaza, szívesen felajánlom a játékvasúthoz. A kocsikhoz pedig a havi bérletem 1 %-át, azaz 360,- forintot. A tüntetés mikor lesz? Akkor átadhatnánk :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.24. 21:12:03

Passz, de idoszeru lenne.
Van itt valaki okos aki tudja, hogyan mennek ezek a dolgok?

scalpel 2008.02.24. 23:16:23

Hihetetlen, hogy mit meg nem engednek maguknak Gaskóék. Ekkora pofátlanságot, hogy vasárnap délután bejelentik, hogy éjféltől sztrájkolnak. Miért nem tudják 1 nappal előre bejelenteni, hogy az emberek tervezni tudjanak? Pl. a keleti országrészből alig lehet eljutni a fővárosba. Debrecenből nincs közvetlen buszjárat Budapestre. Egyszerűen hihetetlen, hogy abba bele sem gondolnak, hogy ezzel mekkora kárt okoznak a több ezer utasnak, akinek nincs más lehetősége az utazásra, csak a vonat. És az ő kárukat senki nem téríti meg. És az a szomorú, hogy a törvény lehetővé teszi számukra, hogy teljes bizonytalanságban hagyják az egész országot, mert még elégséges szolgáltatás sincs. Remélem, hogy végre lesz valami szervezet, aki felemeli a hangját és rendreutasítja Gaskót meg a bandáját, hogy most már mindenkinek tele van a töke, és hagyják abba ezt a baromságot.
Azt várom már, hogy valaki jól megverje ezt a Gaskót, és akkor majd csodálkozhat, hogy van-e értelme a sztrájknak. Akkor bezzeg biztosan mondaná, hogy ő lett a mártír, pedig csak megkapná, amit megérdemel.

petya.bacsi 2008.02.25. 05:52:53

Tisztelt MÁV!

Jegyzeteljenek a vdszsz.hu oldalon található neveket -> kirúgáskor hasznos lehet (még végkielégítés kifizetése mellett is érdemes ezektől a sztrájkvezérektől megszabadulni - máshol úgysem találnak állást ezek az emberek...)

petya.bacsi 2008.02.25. 07:28:35

Egy biztos: a sztrájk, mint tiltakozási eszköz jó dolog, ha jól használják, és nem élnek ezzel vissza.

A törvényalkotóknak sürgősen el módosítaniuk kellene egy-két dolgot ebben a törvényben, ahogy ezt már javasolták nálam bölcsebb emberek, mert így a sztrájk joggal szépen vissza lehet élni nem kis kárt és káoszt okozva az utasoknak (pl. milyen dolog az, hogy vasárnapi ebéd után Gaskó úr jóllakottan eldönti fél 4 körül, hogy ők bizony most sztrájkolnak?). Ez a pofátlanság netovábbja. Ez is a törvény hiányossága.
süti beállítások módosítása