Már hetek óta kering a neten az egyenlegközlő, amely először Mover blogján jelent meg. Végre eljutott a VDSzSz felé is. Ezzel kommentálták:

"Egyenlegközlő vasutasoknak. :)" Ezzel a címmel kóborol a MÁV-csoport különböző vezérigazgatóságainak számítógépein az alábbi tartalmú e-mail. Semmi jónak nem akarunk az elrontói lenni, azonban reméljük, hogy a levél továbbküldői egyben azt is vállalják, hogy lemondanak a többségében a végrehajtó szolgálatnál dolgozók sztrájkja nyomán kiharcolt 250 ezer forintról..."

Kedves Láma Szakszervezetisek

Ez az interneten kóborol. Az internet tudjátok az a valami, ahol írogattok, ahol a szerencsétlenül összetákolt weblapotok is van, neeem nem kötöttpályás mint egyes embereitek gondolkodásmódja.
Istenem olyan gyorsan tudtok reagálni arra, ha valaki ilyet ír, de ha egy kislány orvosi vizsgálatáról van szó, azt már le se szarjátok.
De várjunk csak! Mit is írtok lelkecskéim? Kiharcolt??? Tehát már borítékolt a pénz és már számfejtették is? Hmmm én nem hinném. Biztos vót fluxuskondenzátor és visszajöttetek a jövőből ugyi? Bár úgy hiszem csak egy alternatív védéeszeszes fejekben létező jövő volt, ahol a mockosz kisz hobbitkák odaadták a drágaszágot....

De most komolyan:
Olvassatok már a sorok között. Ha lenne egy kis szociális érzékenység bennetek, akkor felismernétek az átlag ember véleményét a nevetséges kis sztrájkotokról. Vegyétek már észre, hogy mindeni unja a sztrájkolgatást! És ez is ezt tükrözi. Vagy esetlegesen jobb lenne, ha a következő sztrájk alkalmával az utasok kivonulnának az állomásokra? Na akkor mi lenne? Mi lenne, ha 300 utazni vágyó utassal nézne szembe Gombos Gyurka? Lehet beleszaladna a szappan a gatyób és felvenné a munkát?

Egyet lassan de biztosan elértek: egyre több utas mond le a vonatról. Lehet nem tudjátok felfogni, de azért elmondom: kevesebb utas=kevesebb kihasználtság=nem gazdaságos vonal=vonalbezárás=kirúgás=munkanélküli segély... folytassam?

GASKÓ ISTVÁN monnyon le.

Egyebek mellett követelem, hogy Gaskó Istvánt távolítsák el a MÁV felülgyelőbizottságából, fosszák meg államvasúti igazgatói rangjától!

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr85365186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.03.04. 17:14:56

Georgejr, "azok csak emailek, ember". :D
Látom, kipakolták az egészet a honlapjukra a forrás feltüntetése nélkül. Irgumburgum, a VDSzSz-nél ez így szokás? Szomorú...

Akkor így utólag odabiggyesztem:

mover.blog.hu/2008/02/19/egyenlegertesito_vasutasoknak

Movhu igazán írhatna Gaskó úrnak egy levelet, hogy forrás feltüntetése nélkül nem illik lenyúlni más szellemi termékét...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.03.04. 20:39:39

most akkor Movhu is kérheti a 250 rugót vagy neki csak az 5 millát kell befizetni? :D

azért szánalom, hogy az ilyen direkt célzásokat sem fogják fel.

hard 2008.03.04. 21:30:11

át kéne kicsit számolni a dolgokat!!!

!!!!!!! ha 40e dolgoznak a MÁV-nál, akkor az összeg 50.000.000 HUF !!!!!!!!!

titan 2008.03.05. 11:55:39

hard: arról nem is beszélve, hogy 4 750 000 Ft-ról beszélünk, ami 50 000 Ft/hóval számolva 95 havi törlesztést jelent ;P

hard 2008.03.05. 11:59:38

a maradék 5 a kamat, mivel 95 hónap alatt csak a tőkét törlesztik :)

Jamy000751 2008.03.05. 16:49:54

Előzetes moderáció? Phu! A szólás szabadsága itt is! :-)
Nos...Szeretem olvasgatni az emberek véleményiet, főleg, ha kevés infóból próbálják leszűrni saját véleményeiket.
Utána olvasgattam kicsit; a vasút és a szakszervezet marakodása csak azoknak jó, kik a nagy lóvét le akarják nyúlni a Cargo privatizációjából. Az viszont tuti, hogy rá sem bagóznak az utasokra, hiszen azok csak a pénzt viszik, ergo írhat bárki bármi szerencsétlent utazási sorsáról, legfeljebb megmosolyogják.
Menjünk szép sorban:
- attól, hogy a vasutasok sztrájkolnak, nem lesz kevesebb munkahelyük,-nem attól lesz, hiszen minden beígért vonalbezárást előbb-utóbb véghez vitt a GM, ezért a közgazdasági fejtegetés a kihasztnáltságról, megtérülésről, munkanélküliségről teljesen felesleges. Ezért a sztrájk is ez ügyben.
-a levélről, ami már a neten kering; egyik vállalatnál, vállalkozónál sem a melós termeli a hiányt, hanem a "menedzsment".
Szidjuk a vasutat, igen van miért, szijuk a vasutasokat, de őket csak egy dologért lehet, a modorukért. Ha a főnököm egy ökör és hoz egy rakás h....e szabályt, amit be kell tartsak, akkor én vagyok a barom!? Lehet, ha eltűröm!
Deus ex machina ként szubjektív véleményem: a vasút, mint sok cég, igen vacak helyzetben van azon magas kvalitású vezetői miatt, akik saját pecsenyéiket sütögetik. Ezzel sztrájkkal és a vasutasok ilyen hozzáállásával nem lehet segíteni. Sajna ez már politika. (mivel a legnagyobb létszámmal dolgozó országos vállalat, a legtöbb uniós forrásra pályázhat, de azok a pénzek hová kerülnek...)

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.03.05. 16:58:43

itt nincs moderáció, a commentek automatikusan kikerülnek. csak akkor törlöm őket, ha azok stílusa alpári, vagy sértegető stb...

nemtudom 2008.03.07. 11:11:35

szimplán ne adjanak neki állami vasútból állami fizetést, tartsa el a szakszervezeti tagok hada...
süti beállítások módosítása