A MÁV-START Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül téríti vissza, valamint más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére költségtérítést biztosít az alábbiak szerint:

  • Amennyiben a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemond az utazásról, a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük.
  • A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül térítjük vissza.
  • A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájkot megelőző nap 0.00 órától, a sztrájk lemondását követő 3. nap 24.00 órájáig igényelhető költségmentesen (kezelési költség nélkül).
  • Ha a nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosult. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség. Az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell.
  • A sztrájk miatt a fel nem használt egy útra illetve menettérti útra érvényes menetjegyek visszatérítésén túlmenően a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területére 2007. december hónapra félhavi bérlettel, havibérlettel, vasutas félhavi bérlettel, vasutas bérlettel, tanuló félhavi bérlettel, tanuló bérlettel (továbbiakban bérlet) rendelkező – a sztrájk miatt – más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére költségtérítést biztosítunk a sztrájk lemondását követő 7. nap 24.00 óráig.

A költségtérítés lebonyolítására az alábbi előírások vonatkoznak:

Amennyiben a bérlettel rendelkező utas, a sztrájk ideje alatt más tömegközlekedési vállalat közforgalmú helyközi közlekedési szolgáltatását (VOLÁN, HÉV, stb.) vette igénybe, részére a MÁV-START az átadott tömegközlekedési menetjegyek darabszámának megfelelő mennyiségű, a vasúti bérlet kilométer távolságával megegyező, dolgozók esetében teljesárú, tanulók esetében 50%-os, 2. kocsiosztályra szóló vasúti menetjegy árának megfelelő összeget térít meg.

Egy utas naponta egy oda és egy vissza útra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést.

A sztrájk időszakában érvényes bérlettel nem rendelkező utasok részére költségtérítésre nincs lehetőség.

Helyi tömegközlekedési menetjegy (pl. BKV jegy) alapján költségtérítésre nincs lehetőség.

MÁV-START Zrt.

Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr68266624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2007.12.17. 10:11:57

A benzinköltséget+(esetleges) parkolási díjat meg elegánsan elfelejtik.

SoulAssassino 2007.12.17. 14:35:29

georgejr!
Arról nincs infó, hogy hol kell benyújtani a számlát? Például ha besétálok a vasútállomásra ott fizetnek? Vagy sasszézzak be pestre valahova?

Bari6 2007.12.17. 14:57:29

Sziasztok!

Nemrég, kb. fél órája beszéltem a MÁV üszivel, azt mondták,h nem kell számlát kérni, csak be kell menni a MÁV pénztárhoz és kifizetik!Azt nem mondták,h csak Pesten fizetnének!

Üdv.,
Bari6

SoulAssassino 2007.12.17. 20:05:20

Ennek örülök, tekintve, hogy a Veresegyház-Budapest útvonalon való ingázs diákjeggyel 190Ft/út, azaz összesen 380/nap....azaz 4 nap alatt majdnem megvan a diákbérlet ára...a felnőtt meg 2x ennyi...
süti beállítások módosítása