Update hajtás után! Kalkuláció javítva!

"Gaskó elmondása szerint a pluszjövedelemre azért is jogosultak, mert a privatizáció kétéves folyamata során „nem akadályozták az átalakításokat, és nem rontották a cég értékét sem'" via fn.hu

Köszönjük, hogy nem vágtátok tönkre a céget! Istenem adjunk nekik egy puszit! Vagy ez valamilyen extra prémium alap?

Figyelem! Ne az átlag vasutas dolgozókat támadjűtok, hanem azon szakszervezeti vezetőket, akik ismét emberek munkábajárásával játszadoznak!



Sztrájk kezdőidőpontja:
2008. 02. 01. 03:00.
Esélytelen lesz a közlekedés vasúton!


Elindult a visszaszámlálás.

Már csak 1 nap van hátra a tervezett sztrájkig. És a minap megkaptam, hogy én mekkora szemét vagyok, hogy egyoldalúan fröcsögök.
Nos mit tudunk jelen pillanatban?

A VDSZSZ 23-án kiadta a sztrájkfelhívást:

A VDSzSz Szolidaritás február elsejétől hirdetett sztrájkot a MÁV Startnál. A sztrájkkal kapcsolatos pontos tudnivalókat és teendőket várhatóan csak SMS-ben küldjük el a munkavállalók részére annak érdekében, hogy megóvjuk őket egyes szolgálati vezetők zaklatásaitól. Ezért arra kérünk Benneteket, hogy mobiltelefon-számaitokat küldjétek el egy normáldíjas SMS-ben a 06 70 455-0733-as mobilszámra – aki még nem tette volna meg!

Nos ebből mire következtetünk? Február elsején sztrájk lesz. Pontos időpontot nem tudunk, az elégséges szolgálatások mértékét sem tudjuk.


Az Sztv. 4. § (2) bekezdése értelmében annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez – így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén, továbbá az áram, a víz, a gáz és egyéb energia szolgáltatását ellátó szerveknél –, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja. Ennek mértéke és feltételei a sztrájkot megelőző egyeztetés tárgyát képezik.


Számoljon mindenki egy picit velem együtt, vagy  fröcsögjünk csak úgy egyet!

Tegyük fel, hogy G. úr körülbelül 1 500 000 forintot keres bruttó. Ha a személyes bér két és fél haviját vesszük, az járulékokkal számolva kb 5 millió, egy 9000 forintos havi takarítási kerettel (4 kics 1 nagy) számolva több mint 500 vagon tisztítását jelenti.

A Vdszsz.hu-n megjelent információk szerint fejenként nettó 250 000 forintot követelnek, mint két és félhavit. Ez fejenként 650 000 forintjába kerülne a MÁV-Start-nak. Vagyis az 500 vagon takarítási díja egy évre kerül közel 80 ember két és félhavijába.

Szóval mire is lenne jó az a két és félhavi?

Mennyi hitelt vett fel a MÁV a Flirt vonatokért tavaly?
141 600 000 eurot ez 35 400 000 000 azaz több mint harmincötmilliárd forint.

Annak, aki azt mondja uszítok javaslom ne vegyünk új kocsikat, ne csökkentsük az adósságot, ne is csináljunk semmit, fizessük ki ezt a pénzt Rozikának, meg Pistának a vonaton. Az utasok meg dögöljenek bele a koszos vonatba.... Ilyen formán én is kérek a pénzből...

Van x millió adófizető ember, akinek az adóforintjaiból 100 milliárdok folynak bele a MÁV-ba, erre jön Gaskó, aki követeli, hogy a befolyt 100 milliárdból fizessünk a jófej vdszsz-eseknek pénzt. Mire? Az elvégzett minőségi munkára? A tisztaságért, mosolyért? Majd ha nem hazudik az információs, nem ver át a kalauz, nem lesz merő retek a ruhám, amikor felszállok a vonatra, amikor embernek néznek és felfogják, hogy talán az utas adja a kenyeret a számba, akkor talán lehet szó két és félhaviról.

14:22



Ma délután folytatódnak a vasúti egyeztetések a még elégséges szolgáltatásokról
 
A személyszállító vonatok valamivel több, mint felének közlekedtetésére, valamint a vasúti forgalom időszakos működtetésére tettek javaslatot a vasúttársaságok ma délelőtt a VDSzSz Szolidaritás szakszervezetnek. A VDSzSz a sztrájk tényleges kezdeti időpontját továbbra sem határozta meg. A megbeszélések ma délután folytatódnak a február 1-re meghirdetett határozatlan idejű sztrájk idejére biztosítandó, még elégséges szolgáltatásokról.

A MÁV Zrt. és a szakszervezet képviselői csütörtök reggel ültek tárgyalóasztalhoz a kollektív munkaügyi vita kapcsán, majd ezt követően kezdődtek el az egyeztetések a sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.

A munkaügyi vita újabb fordulója sem hozott eredményt, mivel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete továbbra is ragaszkodik követeléséhez, vagyis ahhoz, hogy a MÁV Cargo értékesítéséből befolyó bevételből 2,5 havi átlagkeresetnek megfelelő nettó összeget (minden munkavállalónak 300 ezer forint nettó összeget) fizessen a MÁV Zrt., beleértve a MÁV-START, MÁV-TRAKCIÓ, MÁV-GÉPÉSZET munkavállalóit is. A MÁV Zrt. ezeket nem tudja teljesíteni, erre sem jogi, sem pénzügyi lehetősége nincsen.

A még elégséges szolgáltatások kapcsán a MÁV Zrt. azt kezdeményezte, hogy a sztrájk idejére naponta négy órától tíz óráig, illetve délután tizenhárom órától huszonkét óráig biztosítani kívánja a vonatközlekedést valamennyi vasútvállalat számára. Emellett a tolatási műveleteket, a vonat-előkészítést és az állomási kiszolgálást folyamatosan működtetni kívánja a MÁV Zrt.

A MÁV-START Zrt. azt javasolta, hogy a még elégséges szolgáltatáson belül naponta 1709 személyszállító vonat – a belföldi személyszállító vonatok több mint fele – teljes útvonalon közlekedjen.

A még elégséges szolgáltatásokról a tárgyalások csütörtök délután folytatódnak.
Budapest, 2008. január 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr87319468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2008.01.31. 14:18:50

Első :)
Nem akarom itt is kifejteni azt, amit az előzőben. A lényeg:
Amennyiben itt enged a munkáltató oldaláról valaki, akkor megint nem telik el két hónap, és akkor majd nem 2 havi, hanem 1 évi bért kérnek valami hülye indokkal. Ez ugyanaz, mint mikor a gyerek hisztijénak engedek. A legnagyobb hiba!

tmelinda04 2008.01.31. 14:19:59

Nem lehetne egy hiteles petíciót benyújtani a sok ezer utas aláírásával, hogy mondjon le GASKÓ??? Unom már hogy havi rendszerességel kellemetlenséget okoz nem csak nekem.
Az utolsó havi fizetésem: 63810 Ft, ebből a MÁV-nak adományozom (mert lassan már igénybe sem tudom venni) a következő összegeket: bérlet havi 9900 Ft, egyetemre járás havi 2700 Ft, egyéb igénybevétel: havi 9200 Ft. Ez összesen 21800 Ft, a nettó fizetésemnek több mint egyharmada.
ELVÁROM ennyi pénzért, hogy eljussak A pontból B pontba BÁRMIKOR, amikor szükségét érzem, és akkor is amikor mennem kell a kötelezettségeim miatt.
És követelem Gaskótól, hogy fizesse ki a holnapi napra eső menetjegy árát (500 Ft oda- vissza a munkahelyre) plusz az egyéb menetem Bp-re 2300 Ft, illetve ha kényszerszabit kell kivennem a nyári szabadságomból , az egy napra eső munkabéremet: 3190 Ft-ot.
Utálom Gaskót és az egész botrányos bagázst. Mikor keresnek ennyi pénzt a vasutasok, mint én????????????
Akkor sztrájkoljanak, ha nincs összeszarva a vonatokon a budi, ha nincs irdatlan retek az üléseken, ha kilátok az ablakokon, és ha nem késnek rendszeresen a járatok. Gaskó meg járjon vonattal dolgozni havi 60 ezres fizetésért. UTÁLOM!!!!!

Hápé 2008.01.31. 14:39:32

@ tmelinda04
Szerinted érdekel bárkit is a VDSZSZ-ből, hogy most hányan is szívnak miattuk? Mert a VDSZSZ-t nemhogy az utasok, hanem a vasutasok sem érdeklik. Csak a Gaskó István és Bárány Balázs Péter saját kis királyság a fontos.

Megjegyzem, hogy a sztrájkjukkal a szabad helyváltoztatáshoz való jogot és a munkához való jogot (ha jól tévedek, mindkettőt az Alkotmány rögzíti) korlátozzák önkényesen.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.31. 14:42:44

az a helyzet, hogy kivülről a pálya széléről sajnos csak azt látja az ember, amit a fantáziája mond neki. Igazából nem tudjuk, hogy itt mire megy ki a játék, ki miféle palacsintát sütöget.
Annyi biztos, hogy valakiket semennyire sem érdekel, hogy egy csomó ember szív.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2008.01.31. 14:46:30

Hát Bástya elvtárs, nem látom a palacsintát, de hogy sz@r van benne az biztos... :)
De mi lenne, ha tartanánk egy sztrájkot mi utasok is, amikor senki nem vesz jegyet és nem mutatja fel a bérletét?

tszor 2008.01.31. 14:47:25

Ha esze lenne a bloggernak, leszakadna a szakszervezet és a sztrájk témáról, ez ugyanis nem a blog célkitűzése.:) A blogger eltévelyedett s elfelejtette saját célkitűzéseit. :(

tmelinda04 2008.01.31. 14:52:37

Idézem a főoldalról:
"Akit valamilyen inzultus ért, amit nem tart jogosnak, vagy olyasmivel találkozott, amit felháborítónak talált a MÁV házatáján, kérem dobjon egy emailt a info@megintallunkvazze.hu címre......"

Úgy gondolom hogy a holnapi sztrájk alatt engem jogtalan hátráltatnak. És felháborítónak is tartom.
Ergo: felháborodtam ezért leírom a véleményemet.

Héttörpe (törölt) 2008.01.31. 14:53:20

Remélem sztrájk lesz és minden komcsismárolónak eldurran ettől az agya!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2008.01.31. 14:55:29

Na, akkor csak kell menni tüntetni a VDSZSZ székház elé?

Hápé 2008.01.31. 14:56:20

@ szuperapu:
Jó ötlet. :)

@ tszor:
Szerintem pedig az _ilyen_ sztrájk elleni küzdelem (meg egyébként nem felel meg a sztrájktörvénynek, lásd idézet fent), igenis feladata a blognak, mert ezzel egyedül mi, az utasok szívunk - senki más.

Anno volt ugye 1980-ban Nyugat-Berlinben az S-Bahn sztrájk. Bár az tök másról szólt, de lényegében az lett az egyik végeredménye, hogy a meglévő minimális utasmennyiség is elveszett, gyakorlatilag három vonal (a mai S1, S2, S5) járt, de csak 6-21 óra között és töküres vonatokkal. Most a VDSZSZ pedig láthatóan nem akar dolgozni, mert hasonló eredményeket ér el a sztrájkjával. Ami miatt viszont a vasúton utazok egy része biztosan átül (visszaül) az autóba. De őket már soha a büdös életben nem szerzi vissza utasként a vasút.

Én minden egyes kimaradó vonat után nemhogy nem fizetnék a vasutasoknak (mert a sztrájk idejére nem jár munkabér), hanem pontosan velük fizettetném meg a kövektező összeget: vonat ülőhelyeinek száma szorozva a vonat teljes útvonalára érvényes _menettérti_, 1. osztályú, teljesárú menetjegy árával.

Egyébként sokkal értelmesebb lenne "munkalassító" sztrájkot tartani, azaz az összes utasítást betű szerint betartani. És még biztonságosabb is lenne minden. De ehhez ész kell...

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.01.31. 14:56:56

2 és félhavi politika, istenem de jó...

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.31. 14:59:42

sirdavegd 2008.01.31. 14:55:29

azért ez nem így megy. Egy tüntetést be kell előzetesen jelenteni, ehhez pedig tudni kell, a résztvevők számát.
Ha nincs érdeklődés, akkor nem lesz bejelentve, következésképp a vdszsz székház előtti gyülekezés is szabályellenes lesz. Magyarán kijön a rendőr, és szól, hogy menj haza!

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.01.31. 15:01:51

Én is felháborítónak találom - miután a busz pénteken kívánt célállomásomra reménytelenül zsúfolt még akkor is, ha nincs vasutassztrájk, kocsim meg nincs. Mivel menjek akkor mégis?!

Pénteken kezdeni sztrájkot?!? Állítom, direkt arra megy ki a játék, hogy szívjon a vidéki. Ezzel kit állítanak maguk mellé?!

Kedves családtag felhívta a pályaudvart (most negyedórája), ott azt mondták neki, hogy még ők se tudnak semmit, még tárgyalnak, este 7 körül derül ki, hogy milyen vonatok lesznek holnap, ill. mi lesz úgy egyáltalán. Végül is akkor még el tudok menni az utolsó gyorssal, ha tényleg nem fog járni semmi holnap.

Képzeljetek ide nagyon trágár kifejezéseket.

süllő 2008.01.31. 15:02:18

Gyerekek, most felkeljek reggel vagy aludjak a sok tetves vasutas miatt?????
Egy országot bénítanak meg !!!!!!!

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.01.31. 15:04:10

(Ja és nem vagyok ab ovo sztrájkellenes. De a vasutasok jelen helyzetben csak ne sztrájkoljanak, hogy miért, az szerintem a blog teljes terjedelmében ki van fejtve.)

petya.bacsi 2008.01.31. 15:04:36

"– Nem irreálisak ezek a követelések?"

Irreális és POFÁTLAN!!! Szánalmas, zsaroló bagázs. Egytől-egyig ki kell rúgni őket, ha nem tetszik, biztos tud ajánlani a munkanélküli hivatal tudásuknak megfelelő (LOL!) állást.

Hápé 2008.01.31. 15:09:01

Állítólag 14 órakor volt valami VDSZSZ-es sajtótájékoztató, figyeljük a médiát! :)

CH_666 2008.01.31. 15:12:58

Íme:
Határozatlan időre hirdették az akciót
A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) február 1-jén hajnali három órától megkezdi a sztrájkot a MÁV Zrt-nél, a MÁV Start Zrt-nél és a MÁV Gépészeti Zrt-nél - jelentette be Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
A szakszervezet határozatlan idejű sztrájkot hirdetett, a MÁV Cargo Zrt. munkavállalói szolidaritási sztrájkkal csatlakoznak.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke elmondta, hogy ez idáig a MÁV Zrt. és a MÁV Start Zrt. vezetésével nem sikerült megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról, így szerintük február 1-jétől bárhol káosz alakulhat ki a vasúti közlekedésben.

A tárgyalások csütörtökön délután négy órakor folytatódnak az elégséges szolgáltatásról. A VDSZSZ a három, a sztrájkban érintett társaságok munkavállalói részére nettó 250 ezer forint kifizetését követeli a MÁV Cargo Zrt. privatizációs bevételéből.

Ezen felül a 2008. január 1-jén a társaságba vitt MÁV Gépészeti Zrt. és a 2007. július 1-jén kiszervezett MÁV Start Zrt. munkavállalói részére 10 százalékos alapbér-fejlesztést is követelnek, a személyszállítási cég esetében július elsejéig visszamenőlegesen.

kovacskoko 2008.01.31. 15:16:02

Ez a büdös gerinctelen Gaskó nem gondol bele, hogy nem csak a MÁV-on utazókkal b*szik ki?
Dunakesziről járunk párommal Bp-re melózni. Ő vonattal jár + BKV-val a 11. ker-be én pedig kocsival a 14-be.
Ha sztrájk van, akkor párom elbukja a bérlet adott napra eső részét.
Nekem kerülővel kell mennem, hogy őt elvigyem valami normálisabb BKV-csomópontig, méghozzá az átlagosnál kétszer sűrűbb dugóban, háromszor annyi idő alatt.
Este meg kell várnom, hogy haza tudjam vinni, esetleg tárgyalásokat kell ennek megfelelően elnapolnom, átszerveznem.
Ha valaki azzal jön, hogy Volánbusz is van, akkor javaslom, hogy próbálja ki. A járatok sűrűsége és a közlekedő buszok mennyisége ugyanannyi, mint máskor.

A fentiekkel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Mi a telefonszáma Gaskónak? Megkérdezném tőle párszor a menetrendet...
- Hol lakik? Ha telefonon nem érném el...
- Kapott-e abból az új testpáncélból, amit a rendőrök kaptak a zavargások után, mert nagy a pofája és szerintem rengetegen szívesen megcirógatnánk azt a ronda fejét.
- Lehet-e kártérítésért perelni őt, vagy a VDSzSz-t a fentiek alapján? (Benne lennék egy olyan civil kezdeményezésben, ahol összedobnánk egy kis Zsét a perköltségekre... Részemről pár tízezrest megér, mert nekem és cégemnek minden egyes sztrájkolós napjával lényegesen nagyobb erkölcsi és anyagi kárt okoz)
- Ha a nyereségből részesedni akar, akkor a veszteségekből is akarjon a VDSzSz...

Üdv:

Koko

petya.bacsi 2008.01.31. 15:36:57

Szánalamsak. Nem kell ahhoz sztrájk, hogy káosz legyen kedves Gaskó úr, emlékezzünk az év kezdésre, vagy bármelyik napra, amikor a pollenszemek, a lehulló levelek, a napsütés és az eső vagy a hó vagy köd megijesztette a vasutasokat, mellesleg vannak olyan vasutasok, akik nem fogják beszüntetni a munkát, és dolgozni fognak ezt biztos forrásból tudom... Akkor lesz ciki, ha járni fognak a vonatok... Vannak még becsületes, normális vasutasok is.

petya.bacsi 2008.01.31. 15:41:59

Koksi: Gaskó úr telefonszáma megtalálható a VDSzSz honlapján, jobb oldalon, "Elérhetőségünk".

Állítólag nem lehet perelni, mert szolidárisnak kell lennünk a vasutasokkal (az utasok meg le vannak sz*rva, hogy nem kapnak pénzt és EGYÉB KÖLTSÉGEKBE VERIK MAGUKAT), ezt egy jogász válaszolta a kérdésemre, persze ezt nem hiszem el (www.jogiforum.hu/forum/16/14395)

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.31. 15:43:22

a decemberben is valamelyik ic tök üresen elindult assziheszem szolnokra.
a legjobb tényleg az lenne, ha a vonatok ugyanúgy járnak, természetesen amelyik vasúti dolgozó sztrájkol, az jövő hétfőn szépen kézbe kapja a munkakönyvét.

Krahen 2008.01.31. 15:51:17

Ha van valaki a alkalmazna FA testápolót gaskón (szigoruan kisbetűvel) azt megtámogatnám 10 ropival.

The reaper 2008.01.31. 15:53:31

Hát igazából erre sok mindent a dühöngésen kívül nem lehet mondani.
De azért szivesen a nép elé lökném Gaskó urat.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.01.31. 15:55:41

Krahen, légyszi tartozkodjunk ezektol a felhivasoktol.

petya.bacsi 2008.01.31. 15:55:49

The reaper: ne a nép elé, hanem pl. azon FIZETŐ utasok elé, akiknek folyamatosan borsot tör a folyamatosan irreális és pofátlan követelődzéseivel.

Krahen: az általad említett módszer NEM vezet sehová sem, és viccnek is rossz.

csigaszem 2008.01.31. 15:57:35

Ez a sztrájk most senkinek sem jó. 1.: Nekem nem, mert nem tudok hazamenni - legalábbis a némileg konkurens busztársaságot választom. 2.: A vasutasoknak sem, mert a közhangulat méginkább szemétnek nézi őket. 3.: Gaskónak sem, mert ennyi csuklásba mindenki belehal, az édesanyja pedig nem ezt érdemli.
Van egy rakás ember, aki sokat dolgozik azért, hogy működjön ez a hóbelebanc, de eredmény csak akkor lesz, ha a vezetőség szép lassan felépíti a legjobb struktúrát, hogy kihúzzák a MÁV-ot a szarból.
Ehhez pedig az kell, hogy vegyünk pl. 30 napos bérletet, meg szoktassuk le az embereket a bliccelésről, akik maguk és a MÁV alatt vágják a fát.

Bölcs vagyok, mi?

lukl 2008.01.31. 15:58:07

Nem muszáj a vasútnál dolgozni, bármennyi pénzért is. Maradjon otthon, mondjon fel.
Akinek nem tetszik, vállaljon máshol munkát, de ne mondja hogy tetszik is meg nem is.
NE SZÍVASSA a vonattal járókat.

Javaslom, legközelebb a vasutasokat (tökmindegy vdszsz-es vagy nem, a vonat ugyanúgy nem megy) nem kell kiszolgálni sehol a szrájk ideje alatt.

ÉRTSD: ha bemegy a boltba, stb, ne kapjon semmit a pénzéért!

Petike82 2008.01.31. 16:00:35

Szerintem meg dögöljön meg az összes kis patkány VDSZSZ-es vasutas. Csak azt nem tudom miért kapnak még fizetést az ÉN és a TI adótokból.

petya.bacsi 2008.01.31. 16:10:26

Nekem csak az nem világos, ha a többi szakszervezetnek jó, akkor a VDSzSz-nek miért nem jó? Nem értem, hogy miért csinálják ezt MINDIG, minden évben a VDSzSz-szel van baj, nekik nem jó semmi sem, az utasok beszólnak a dolgozó kallernek, vagy a vasuti dolgozónak, anyázzák, holott mondjuk felvette a munkát, meg nem is VDSzSz-es. Az, hogy a vasutas szakma elvesztette az utóbbi időben a fényét, és a legtöbb utas hányingerrel gondol a vasútra, annak egy része Gaskó úrnak és a VDSzSz-nek köszönhető.

csigaszem 2008.01.31. 16:10:32

Szerintem ne dögölenek meg, mert szívnak ők eleget, csak nem ilyen meggondolatlanul kell szrájkot hirdetni és nem ilyen intenzitással végezni.
A vasutasok vagy azért dolgoznak ott, mert nem értenek máshoz, vagy mert megtapta őket a mozdony füstje, vagy mert jó a kolbász a büfében.
Ha több bevétele lenne a társaságnak, szép lassan kievickélne ebből a helyzetből. Nagyon lassan...

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.31. 16:11:57

szerintem csigaszem nem a bevételek hiányával van a baj sokkal inkább a költségek elfolyásával.

petya.bacsi 2008.01.31. 16:15:17

Bari6: Mint a bizonytalan idejű sztrájk. Előbb-utóbb elfogy a pénzük, meg fizetést sem kapnak. Azért nem semmi, hogy a saját fészkébe rondít: "senkinek nem ajánlja a vonattal való közlekedést".

Nem rontották a cég értékét. Bocsánat: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL LOL LOL! Muhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

kovacskoko 2008.01.31. 16:18:32

Lassan nem lesz aki fizet az állandóan elmaradó szolgáltatásokért, aztán mehet Gaskó, a megélhetési díszhuszár a vasutasok jelentős részével együtt az apja nemes testrészére, mert nem lesz, aki megmenti a dolgozókat a leépítésektől.

Bari6 2008.01.31. 16:18:36

UGYE UGYE, NA EZÉRT KÁÉRDEZTEM!

SZERINTEM IS, NEKÜNK IS KÉNE SZTRÁJKOLNI VAGY LÉTRE KÉNE HOZNI AZ UTASOK ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKSZERVEZETÉT!

NA, NEM JÓ ÖTLET??? SZERINTEM LENNÉNK EGY PÁRAN :O)

passenger 2008.01.31. 16:20:14

Ez a Gaskó egy igazi patkány, a sztrájkoló vasutasaival egyetemben.Én mindenesetre holnap szépen megveszem reggel a buszbérletet és ezentúl végleg elfelejtem a koszos, zsúfolt, késő vonatjaikat, az tuti!

petya.bacsi 2008.01.31. 16:21:57

Részlet a mai NapKeltéből:

(KinnPadon-ban szerepelt Gaskó István)

napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?visszanezomusor=kinnpadon

Hápé 2008.01.31. 16:24:37

A vonatok pont azért koszosak, büdösek, mert az ilyen bandának, mint a Gaskó-féle VDSZSZ nem érdeke a vasút tisztasága (minden értelemben), mert ugye a zavarosban könnyebb és jobb halászni.

20-05 666 2008.01.31. 16:25:49

Reméljük gaskót elsöpri a népharag. A legtöbb vasutas se zárta szívébe, főleg miután az ő hülye sztrájkjait az utasokkal napi kapcsolatban levőkön (pénztáros,forgalmista,kaller stb.) verték el a port a t. utasok.

petya.bacsi 2008.01.31. 16:30:58

Hehe... NapKeltés videó:

2005 tavaszán SZÓBAN (!) igérték meg a Cargó utáni pénzt.

Jaj, tényleg, emlékszem, nekem és az összes fizető utasnak is megigértek 1 éves béremet a Cargó után, én is kapok?

Ashi Valkoinen 2008.01.31. 16:31:50

FRISS azoknak, akik az 1-es vonalon utaznának Tbánya és BP között:

Egy tatabányai kocsivizsgálóval bezsélgettem ma (15:25-kor), szerinte a fenti viszonylaton csak elenyésző VDSzSz dolgozó van, így valószínűleg járni fognak az elővárosi vonatok ezen a távon.

kovacskoko 2008.01.31. 16:33:51

petya.bacsi! Ha „nem akadályozták az átalakításokat, és nem rontották a cég értékét sem”, akkor jár Neked is. Te mint színvonalas utas még többet is érdemelsz, mint a színvonaltalan gaskó-s*ggnyalók...

Arilian 2008.01.31. 16:38:52

nehéz eldönteni hogy a máv vagy gaskó tett többet azért, hogy februártól busszal járjak pestre, de évek alatt sikerült elérniük. Gratuálok.

azért kíváncsi leszek, ha nem lesz utas, és kirugnak x ezer vasutast, azt is strikal fogják e megakadályozni...

petya.bacsi 2008.01.31. 16:43:33

Ashi: van pár vonal, ahol a "határozatlan idejű sztrájk" idején is jártak viszonylag pontosan vonatok... holnap kiderül, de szerintem most is nagyobb a füstje ennek az egésznek, mint a lángja.
Nem fogják megkapni a követeléseket, tehát Szenteste is kint lesz a sztrájk felirat.

tszor 2008.01.31. 16:44:28

Csak sírtok, fenyegetőztök, pedig nem kötelező a mávval járni. Busz, motor, kerékpár van alternatív megoldás.

Akinek végképp nem tetszik, az meg el is mehet innen szépen. :)P

Bit Rot 2008.01.31. 16:45:32

Amúgy a GYSEV is állami cég!
Mielőtt valaki hasonlítgatni kezd :-)

kovacskoko 2008.01.31. 16:47:30

tszar! Persze, hogy nem kötelező, csak ha majd senki sem jár MÁVval, akkor a sok dolgozó hova megy? Minimálért 4 órára bejelentve segédmunkásnak?

tmelinda04 2008.01.31. 16:49:18

Ez a gaskó elmebeteg nem itt volna a helye hanem valamelyik diliház zárt osztályán

tszor: nincs motorom, kerékpárral nem vagyok hajlandó télen 15 km-t tekerni, a busz kerülőúttal 1,5 óra
És még valami, azt hiszem logikus hogy azért járunk vonattal mert kerékpárral messze lenne, de lehet hogy ez a te értelmi színvonaladat meghaladja.

tszor 2008.01.31. 16:52:20

Akkor minek fikázol, tmelinda? Te magad sem vagy képes változtatni semmit, sorolod csak a kifogásokat, de bezzeg a vasutas az változzon meg.

ComLo 2008.01.31. 16:53:15

tszor!
Nem kötelező de pl én csak azzal tudom megoldani a családom meglátogatását holnap este. De ok nem kötelező. De az azért igenis had érdekeljen hogy az állam pénzét (tudod ami a MILYENK mert mi atuk) arra költik hogy vasuti kocsit vesznek belőle, vagy fejlesztenek valamit a szolgáltatásokon, vagy odaadják Gyuri bácsinak mert szomorúan néz....

tmelinda04 2008.01.31. 16:55:36

tszor miben változtassak? az utazási szokásaimon???? Szerinted megéri nekem a 15 km vonatbérlet helyett egy ötven kilóméteres buszbérletet vásárolnom???
És ki mondta hogy változzon a vasutas???
Én csak azt akarom hogy dolgozzon holnap is, ugyanúgy mint ahogy én szeretnék, de nem tudok.

The reaper 2008.01.31. 16:58:17

Most jutott csak eszembe h én holnapra akrtam venni mahamnak jegyet.
Még jó h elfelejtettem. :D

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.01.31. 17:01:49

Kedves tszor, most azt teszed, amivel engem vadoltal: hergeled a nepet.:) sok embernek a vasut nem alternativa. ez van. ezt nem tudod elfogadni, mert szamodra erdektelen, mert mint mondtad teged nem erint a sztrajk... irigyellek

Nudli80 2008.01.31. 17:06:02

Jesszus, megint kezdődik!!! Mindenért sztrájkolnia kell Gaskónak?? Ráadásul ez már irreálisan pofátlan....

Én azért elindulok reggel, az utolsó sztrájknál az otthon csücsülést választottam (biztos ami biztos) és figyeltem a vonatokat az ablakból... majdnem mindegyik közlekedett!!! Semmire sem mentek az egésszel.
Szerintem elővárosi távban meg lehet kockáztatni az elindulást. Még a végén esetleg bosszantani is fogja Gaskó urat, h az utasokat nem félemlíti meg a sztrájkkal és nem pánikolnak be, lehet a végén megunja és egy ideig mellőzni fogja.

petya.bacsi 2008.01.31. 17:10:24

Tszor: ha nem tetszik a vasutasnak a munkakörülmény, el lehet menni onnan is. Arra nem gondolsz, hogy sok helyen sajnos ez az egy lehetőség van? Ha lenne más, tudod mikor utaznék MÁV-val.

petya.bacsi 2008.01.31. 17:11:55

Tszor ha nem érint, akkor minek irkálsz? A zárt osztályra is bevezették a netet?

kovacskoko 2008.01.31. 17:12:21

Kösz az infót petya.bacsi! Tényleg ott a száma egy word doksiban a honlapjukon, de nem veszi fel... Meg akartam kérdezni tőle a menetrendet, hátha tudja, mert a MÁV-Startos ügyfélszolgálaton a kis hölgy azt mondta, kérdezzem a vdszsz-t... Mindenesetre elmentettem a listát a páromnak, hátha kell neki reggel...
Bárány Balázs Péter felvette. Azt mondta egy vonat sem fog közlekedni...

kovacskoko 2008.01.31. 17:15:20

...aztán letette. Az ügyfélszolgálatos hölgy kedvesebb volt... :)

petya.bacsi 2008.01.31. 17:19:05

Koksi: "A stílus maga az ember." Nem fog egy (bocs) hülye utassal szóba állni, akik ugye f*szok (lásd korábban egy vasutas vallomását az utasokról), és csak a probléma van velük.

Az ő irodájukban fűtenek, kényelmes a bőrfotel, van szélessávú net, van kávé, reggelre briós, a falon lóg egy kép egy vonatról, kb. ennyi a közük a vasúthoz. Az, hogy a kollégáikat anyázzák a hülyeségeik miatt az utasok, az őket nem érinti, érdekli. Nem utaznak vonattal, mert minek?

Nudli80 2008.01.31. 17:23:50

Koksi, szerintem feleslegesen növeled a telszámládat ilyesmivel.... A vasutasok sem fogják tudni h mi megy, mi nem, sokan azt is csak ma tudták meg, h megint sztrájk lesz és még papíron meg se jött nekik sok helyen hivatalosan. Ennyit erről, a vasúton belüli is fantasztikus ez a megszervezettség, összetartás egymás informálása, segítése....

petya.bacsi 2008.01.31. 18:01:43

Index: "A VDSZSZ azt is elfogadná, ha a követelés egy részét nem bérként, hanem költségkímélő módon, adómentes béren kívüli juttatásként kapnák meg a vasutasok."

Gaskó úr, az ingyenjegy az nem elég béren kívüli juttatás? És azt minden dolgozó megkapta. Bár én azt is elvenném, mivel a legtöbb vasutas dolgozó nem érdemli meg.

kovacskoko 2008.01.31. 18:08:07

Persze, hogy felesleges... Mindenesetre Bárány úr, egy teljesen jómodorú ember, csak én hiányolom a kommunikációjukból, hogy elnézést kérnek azoktól, akiket a vélt, vagy valós indokaik miatti sztrájkuk akadályoz a napi teendőik elvégzésében. Kicsit lehiggadva mindenesetre az egész akciójukat öngólnak tartom. A többi szakszerv tagjai majd megkapják a mai viszonyok között egész jó bér mellé a nem rossz béremelést, de a vdszsz-esek meg majd megegyezés hiányában nem...

gC 2008.01.31. 18:59:13

Egy kis adalék a ma délután bejelentett sztárjkhoz a valós életből:

A kedvesem lesz (lenne) holnap késő délutántól gyakorlailag egész hétvégén ügyeletes gyerekorvos az egyik vidéki nagyvárosban, ahová Bp-ről vonattal kellene lemennie. Mivel még ma este is dolgozik, csak azért tud a sztrájkról mert felhívtam.

Most akkor kívánom a kedves vasutasoknak, hogy ugyan legyen beteg a gyerekük holnap este és próbáljanak orvoshoz menni...

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.31. 19:02:30

szerintem gaskó most olyan, mint amikor a cukorfüggő kisgyereknek megigérik a boltba menet, hogy fog kapni cukorkát, aztán amikor a boltban szembesül azzal, hogy mégsem kap, akkor gyerekesen hisztizik.

vagodeszka 2008.01.31. 19:12:39

nem igaz... mikor tanulja meg a kedves vdszsz, hogy fizetésemelést kemény becsületes munkával lehet elérni nem pedig ilyen zsarolós ultimátumokkal?

ja, hogy dolgozni szar, meg keményebb? bocs

petya.bacsi 2008.01.31. 19:15:53

gC: ilyet azért inkább ne kívánjunk senkinek sem.

tmelinda04 2008.01.31. 19:16:20

gC: Gaskó ebbe nem gondol bele a borsónyi agyával, hogy micsoda károkat okoz, ami nem feltétlen anyagi jellegű...
Azért én is kívánom neki és az összes követőjánek, hogy ha egy szerettüknek szüksége lenne rájuk, ne tudjanak menni.... nyaljon már vissza egyszer az a fagyi!!!!! És utána verjék itt a mellüket...
Most én is követeljek két és fél havi prémiumot amiért elvégeztem a munkaköri kötelességemet????

malkavitamin ventrueknak 2008.01.31. 19:44:21

Bakker. Hetek óta nem voltam otthon, vizsgák és MÁVos közlekedés összeférhetetlensége miatt. Eszerint most sem megyek haza. Remek. Ezt a pasast egyszer úgy felültetném arra a zötyögősre, amivel ált. közlekedek:S

gC 2008.01.31. 19:53:25

Természetesen igazából én sem kívánom senkinek hogy emiatt a szeretteit baj érje, de azt gondolom ez a konrkét eset elég jól rávilágít az igen bölcs "Semmi nem számít és nem jelentjük be a sztrájkot csak az utolsó pillanatban." mentalitás következményeire.

tszor 2008.01.31. 20:16:11

Tmelinda:
el lehet költözni máshová. Tudod, Piac, kisebb állam es té bé es té bé. :)P

Georgerj:
10 éve treníroztok a neoliberális demagógiátokkal, olyanokon gyakoroltam és tanultam a dógot, mint wizes, figyelő, nazarene, jehu, csak hogy az érdemibbeket említsem. Igazán visszafogott vagyok a blogot illetően, nem kívánok senkit se porrá alázni :) , még bízom benne, hogy felismeritek: a szakszervezeti vonal tévút és csak tönkreteszi a blogot a napi politika felé fordulás.

tszor 2008.01.31. 20:26:58

gC!

üsd fel a politikai napilapokat: Gaskó megmondta hetekkel ezelőtt, hogy így fognak tenni és csak az utolsó pillanatban fogják bejelenteni. Tehát nem váratlan a dolog.

Persze jogodban áll tájékozatlannak lenni. Számít is a magadfajta semmiről se tudókra az MSZP-SZDSZ. :D

ComLo 2008.01.31. 21:03:28

Jézus!

Bocsi tszor de vagy az első aki a napi politikát belekeveri ebbe. A vasut pártfügetlenül szar. És igen a vasutasok (tisztelet a kivételnek) is pártfügetlenül nem végzik jól a munkájukat. Ébresztő! Nem attól büdösek mocskosak a kocsik mert a máv vezetők nem dolgoznak jól (ők sem ez is tény). És elég primkónak kell ahoz lenni hogy emögé pártpolitikát illesz...

Atis52 2008.01.31. 21:24:57

tszor:

"...utolsó pillanatban fogják bejelenteni. Tehát nem váratlan a dolog."

Grat.

"el lehet költözni máshová."

Ajánld ezt Gaskónak meg a bandájának. Nem kötelező a Mávnál dolgozni, ha nem tetszik el lehet menni máshová. Jah, hogy ahhoz tanulni kéne ? Meg máshol dolgozni kéne napi 8 órát (jó esetben), nem csak szájat tépni ?

Ashi Valkoinen 2008.01.31. 21:27:27

Javaslom a blog kommentezőinek, hogy egyszerűen ignorálják "tszor" hozzászólásait. Nyílvánvalóan csak izgatja, hecceli itt az embereket, hiszen ő neki nem függ semmi a sztrájktól. A blogot akarja lejáratni, ha szóba álltok a hülyével, lesüllyedtek a szintjékre, és megver a rutinjával.

tszor 2008.01.31. 21:34:27

ComLo, ez rágalmazás!

A blog folyt bele önként egy a kormányzat által napi érdekek miatt politikai töltetűvé tett vitába, maga a blog keverte bele a blogba Gaskót. Nem most először tette ezt a blog. Egyáltalán, a kormány, melynek támogatottsága szétfolyt, tette az egész Gaskó témát politikaivá, noha nem az. A kormány az oszd meg és uralkodj elvén van már csak hatalmon. Mindig keres egy aktuális ellenséget és azokra uszítja a társadalmat. Most épp a vasutasokra. De nemrég még az orvosok voltak azok. Előtte meg a tanárok. Megint előtte ... ... mindig keresett valakit.

A blog meg benyalta ezt és felült a kormányzati PR-szélre, mert a blog is piaci alapon működik és csak a kattintás számít. Az hozza bevételt. Az, hogy ezt a blogot is csak eszközként kihasználja a kormány? Azt már nem veszi észre bloggerünk.

Csak a blogot okolhatod a politikai témáért - persze kényelmes dolog a struccpolitika, hát folytasd csak. Attól még van, ami van.

De már nem egyszer javasoltam, itt, ennek a posztnak az elején is, hogy a blog szakadjon le a Gaskó témáról. Én szólok, kérem, hogy ne politázáljon a blog s mégis engem vádolsz politikával? Vazze, apám, te az átlagnál is iq lightosabb vagy ... :DDD

Ashi Valkoinen 2008.01.31. 21:45:05

*tszor ignored*

Szeretném minden vasutasokat szidó kommentező figyelmté felhívni arra, hogy a sztrájk nem érinti az összes vasutast, és még sokan a VDSzSZ dolgozói közül is fel fogják venni a munkát, mert már őket sem érdekli Gaskó. Tehát nem, nem a vasutas anyját kell szidni, ne ő haljon meg. Fejétől bűzlik a hal, van egy ilyen bölcs dolog.

Ha itt anyázás folyik, akkor tényleg tszornak lesz igaza, a blog minőségét illetően. De ezt már más topikokban is hangsúlyoztam. Javaslom mindenkinek, hogy billentyűzet megragadása előtt gondolkozzon.

tmelinda04 2008.01.31. 21:45:56

Kedves tszor, kívánom neked, hogy legyél rákényszerülve arra, hogy évekig vonattal járj, fagyoskodj a megállóban télvíz idején, késsen a vonatod minden nap fél órákat, rendszeresen késd le a csatlakozásokat, fogjál ki bunkó kalauzt, ha klotyóra kell menned legyen szaros, az ablakra ragadó többéves retektől ne lásd az állomásokat, robbanjon le a vonatod a nyílt pályán, és a főnököd ordibáljon veled sztrájk idején. Ezek után te lennél az első aki itt verné a nyálát Gaskó miatt....

tmelinda04 2008.01.31. 21:48:32

Ashi Valkoinen: az a baj hogy a sok bosszúság miatt nagyon érzékenyek vagyunk a témára, bármi ami a vonatozást érinti.

ComLo 2008.01.31. 21:49:30

Hmm

Volt egy tippen már az elején hogy honnan szalajtották tszor-t.

Támogatom Ashi Valkonin javaslatát, ignoráljuk szegényt, majdcsak visszmegy a kuruc.info-ra vagy akárhova ahonnan jött:-).

ui.: És bocsia kitérőért, szerintem is nélkülözni kéne a politikát ebből a blogból.

Hápé 2008.01.31. 21:54:37

@ tszor:
Rendkívül megtisztelnéd a blog olvasóit, ha visszavonulnál és nem próbálnád meg védeni a védhetetlent (értsd: a VDSZSZ álláspontját). A VDSZSZ jelen pillanatban ellenünk utasok ellen cselekszik (és persze a vasutasok ellen is), alkotmányos jogokat korlátoz önkényesen, így jobb lenne, ha nem támogatnád Te sem őket.

Persze, támogathatod a VDSZSZ-t ezúttal is, hiszen ez szabad ország. Csak akkor igenis fogadd el a többség véleményét, miszerint ez egy rendkívül etikátlan eljárás, amit folytat a Gaskó és vidéke ÁFÉSZ. Azzal, amit alig több, mint öt óra múlva el akarnak kezdeni több tízezer (több százezer, esetleg millió) ember munkához és helyváltoztatáshoz való jogát korlátozzák önkényesen. Emellett pedig olyan pluszkiadásokra kötelezik azokat, akik egyébként vasúttal járnak, amihez szintén nincs joguk. És ezeket a pluszkiadásokat nem ők fogják megteríteni. A MÁV és a MÁV START Zrt. a menetrend helyreállításához, a jegyek visszatérítéséhez, mindenhez állami forrásokat használ fel, azaz a mi adónkat. A Te adódat, a blog olvasóiét és kommentezőiét, az enyémet, szóval mindenkiét. És ez elfogadhatatlan, hogy egy törpe szakszervezet (amely nem mellesleg egyre radikálisabban lép fel a nem a véleményével egyező dolgozók ellen) zsarolja a munkáltatót és szórja az állam és az állampolgárok pénzét, még ha ezt csak közvetetten is teszi.

Arra lennék még kíváncsi, hogy az előző "furcsa sztrájk" alatt is a VDSZSZ volt a nagypofájú, amikor egyes vonatok elmentek szerintük utasításellenesen, hogy egyébként ők azok, akik mindent betartanak? Mert nem. Több médiumban is lehetett látni pl. keletis kocsivizsgálót, aki a VDSZSZ színeiben lépett fel a sztrájk alatt, aki egyébként élenjár abban, hogy a vonatok fékpróbáját a lehető legnagyobb mértékben egyszerűsítsék... vagy meg se tartsák. Ha meg igen, akkor annak kapcsán az NKH is feltenne kérdéseket. Ez elfogadható normális helyzetben, hogy tojunk az utasításokra, de most nem? Most nagy a pofája a VDSZSZ-nek. De amikor a _vasútért_ kellene tenni, akkor kussolnak. Na itt a bibi. Hol voltak ők 2007. március 3-án és az azt megelőző időszakban, amikor K. János, T. László (és Á. Balázs) szakértése melett megalapozatlan döntéseket hozott a mellékvonalak kapcásn? Csak egy példát említettem a sok közül.

Ashi Valkoinen 2008.01.31. 21:55:12

tmelinda,

Persze, így van. Hiszen azért írjuk itt a véleményünket, felháborodásunkat, mert ez a blog témája. A legjobb, amit tehetünk, hogy érdeklődünk, akár vasutasoknál, mert köztük is sokan elutasítják. Én ma megkérdeztem Tatabányán, leállnak-e a munkával, sok-e a VDSzSz-es, mire számítsak. Emberkétn közelítettem a vasutashoz (egy kocsivizsgáló), rendesen válaszolt, kultúráltan. (Pedig csak narancsárga olajos mellénye meg szerszáma volt.) Az ember mondja el a véleményét és próbálja megk önnyebbé tenni a napját, ha van rá módja. Ha nincs, akkor alternatívák jönnek sajnos.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.01.31. 22:00:44

egy kaller azt mondta nem tatr reggel 9nél tovább a sztrájk. nem tudom mennyire megbízható az infó. tszor bannolva. elegem lett a hergeléséből. mindenkit kérek egyúttal, hogy ne a vasutasokat szidjuk, mert nem ők találták ki a sztrájkot, hanem gaskóék. sajnos 2 dolgot már elért gaskó: többen elpártoltak a vasúti utazástól, és az utas vasutas kapcsolatokat is csak elmérgesítette. Gratulálok ehhez.

Hápé 2008.01.31. 22:07:04

@ georgejr:
Mint azt talán írtam is: az elveszett/elveszetett utast a jelenlegi szolgáltatási színvonallal nem fogják visszacsábítani és itt a fő probléma. :(

ComLo 2008.01.31. 22:07:43

Hmm
Egyébként... Azt meg kell hagyni hogy Gaskó azért jól végzi a dolgát. Mielött nekem esnétek... mint szakszervezti vezető ugye az a dolga (azért kap pénzt), hogy akárhogy is de olyan dolgokat érjen el ami az ő álltal képviselt embereknek (dolgozoknak) jó. Bár azért ott van az is hogy ha az utas szív akkor meg a vasutnak lesz rosszabb mert elpártól tőlük mindenki. Bár ha adigra már elég erős, eléri hogy ne rugjanak ki senkit és csak nő majd a veszteség. Ördögi kőr. És tényleg jól csinálja. De mit lehetne ez ellen tenni? Van valakinek erre ötlete?

Ashi Valkoinen 2008.01.31. 22:08:05

Georgejr, amit irtál, szeri0ntem egy külön figyelemfelkeltő posztot megérne, hogy mindenki lássa, aki esetleg nem olvas vissza sokat, az is.

Jóéjt mindenkinek!

petya.bacsi 2008.01.31. 22:11:05

Az imént voltam fül és szemtanúja amint egy idősebb hölgy a vonaton értesült, hogy reggel nem lesz mivel hazamennie. Egy másik poénosabb utas a kalauz azon kérésére, hogy "csak oda, vagy menettértit kér?", azt válaszolta, hogy "csak oda, hisz reggel sztrájkoltok, nem?" :D Mondjuk egy normális kaller volt, nem kellett volna még ezt a megjegyzést sem a fejéhez vágni.

Szerintem sem lesz akkora durr a sztrájk, Gaskónál a határozatlan 12 órát jelent :D Vagy ha mégis, akkor saját magukkal fognak kiszúrni. Én kirúgnám az összes sztrájkoló, nem dolgozó vasutast, mint az amerikai példánál. Menjen munkanélkülire az ilyen, ha nem elég az, amit most keres (250e Ft béren kívül, meg ingyenjegy, meg...).

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.02.01. 10:53:56

"a délután folytatódnak a vasúti egyeztetések a még elégséges szolgáltatásokról "

Ez jó. Tisztázni kéne végre, és elmondani a kedves VDSZSZ bandának, hogy az "elégséges szolgáltatás" az az, amit az év azon 360 napján csinálnak amikor épp nincs sztrájk.

lujzi 2008.02.05. 14:28:02

Nem baj, hogy nem tudok hazamenni hetente egyszer két napra,kétezer forintért, egy retkes vonaton, ahol nem lehet felhúni az ablakot, hogy lássam a családomat. Nem baj, hogy Debrecenből nem lehet busszal eljutni Szolnokra. Az a lényeg, hogy a kedves gaskó úr, aki valószínűleg még vonaton sem ült, kiköveteli majd mindenkinek a 250.000-t. Jut eszembe. Kapott már valaki pénzt mondjuk abból, hogy a munkahelye eladta az egyik ingatlanát? Ja nem? Miről beszélünk...
süti beállítások módosítása