A reggeli helyzet szerint a budapesti főpályaudvarok (Keleti, Déli, Nyugati) ugyan nem tudnak vonatokat indítani és fogadni, mert a jegyvizsgálók és a kocsivizsgálók javarésze sztrájkol, illetve a forgalomirányítók egy része sem vette fel a munkát, de ennek ellenére Budapestre eljuthatnak vonattal

A vonatokat a külső budapesti állomásokra fogadják, vagyis a Kelenföldi pályaudvarra, Angyalföldre, Rákosra, illetve Rákospalota-Újpestre. A vonatok innen is indulnak majd Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Vác, Szob, Szolnok, Hatvan felé. A 11 budapesti elővárosi vasútvonalon – Kőbánya-Kispest-Lajosmizse, illetve Rákospalota-Újpest–Veresegyház vonal kivételével – egy-két vonat közlekedik. A MÁV azt tervezi, hogy a lehetőségeihez képest óránként, vagy másfél óránként indít vonatokat a budapesti elővárosban.

A vidéki elővárosi forgalomban is jár egy-két vonat a vasútvonalakon. A dél-balatoni vonalon Siófok érintésével Székesfehérvárig szállítja az utasokat egy reggeli vonat, az utasok onnan egy másik, Kelenföldig tartó vonattal juthatnak el. Az észak-balatoni vonalon sajnos egy vonat sem közlekedik ma reggel. Hatvan és Salgótarján között egy vonat sem tudott elindulni, ugyancsak akadozik a távolsági vasúti közlekedés, mert Miskolc, Szerencs, Sátoraljaújhely, Eger, Füzesabony, Debrecen, Nyíregyháza, Záhony, Békéscsaba, Szeged, Gyékényes, Kaposvár állomáson sztrájkolnak a kocsivizsgálók, a jegyvizsgálók, illetve a forgalomirányítók egy része.

A Szeged–Cegléd vonalon Szeged állomáson sztrájk van, a vonatok Kiskundorozsmára érkeznek és onnan indulnak Budapestre. A Szeged–Békéscsaba vonalon a vonatok Szeged-Rókus állomásig és onnan közlekednek Békéscsaba felé Telekgerendás állomásig. Telekgerendás és Békéscsaba között autóbusz pótolja a vonatközlekedést.

Tiszatenyő–Szentes–Hódmezővásárhely–Makó, Kelebia–Budapest-Ferencváros, Kiskunfélegyháza–Kiskunhalas–Baja, Újszeged–Makó–Mezőhegyes vonalon járnak a vonatok. A Tiszatenyő–Mezőtúr–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon Békéscsaba állomás sztrájkja miatt áll a vasúti közlekedés.

MÁV ZRt. – Kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr43320623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2008.02.01. 10:54:41

Szeged meg nem. (Kiskandorozsma nem épp a város szerves része, bár Mókuson aranyosak, hogy hajlandóak dolgozni:)
süti beállítások módosítása