A MÁV Zrt.-nél csütörtökön délben folytatták a kollektív munkaügyi vitát, de továbbra sem közeledtek az álláspontok. A tárgyaló felek (VDSzSz-Szolidaritás és MÁV Zrt.) megállapodtak abban, hogy a konfliktus rendezése érdekében független szakértőt kérnek fel közvetítőként. A VDSzSz így február 15-étől kezdve öt napig felfüggesztette a munkabeszüntetést.

 

A felek megállapodtak: dr. Herczogh Lászlót kérték fel a konfliktushelyzet rendezése érdekében. Az egyeztető tárgyalások – immár a közvetítő közreműködésével – pénteken folytatódnak.

 

Budapest, 2008. február 14.

MÁV ZRt. Kommunikációs Igazgatóság

forrás:mav-start.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr53339151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.02.14. 16:22:36

Nem csoda, hogy patthelyzet alakult ki.

Ha a MÁV enged, és kifizeti a Cargo után NEM járó követelést minden vasutasnak, akkor bizony visszamenőleg minden eladott cég vagy a közeljövőben eladásra kerülő cég / egyéb után a dolgozóknak is szépen fizessék ki a "sikerdíjat", hogy nem "akadályozták meg" a sikeres eladást.

Itt egy normális megoldás van: ha nem fizetnek, ellenkező esetben ne csodálkozzanak ha a vasutasok után, tanárok, nővérek, pékek, postások, takarítók, orvosok, repülőtéri dolgozók, nővérek stb. is majd szépen szeretnék kérni egy-egy eladott épület, cég, kukásautó, mittoménmi után járó "sikerdíjukat".

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.14. 17:06:37

En mashogy fogalmaznam ezt a patt helyzetet.

Ha a MAV fizet azzal gyakorlatilag azt ismeri el, hogy zsarolhato.
A VDSzSz meg verszemet kap es ujra nekiallhat sztrajkolni akarmi miatt.
Esik az eso ergo elaznak az alkalmazottak.
Fuj a szel ergo lefujja a sapkajukat a szel.
Nyar es meleg van ergo szegeny alkalmazott melo helyett inkabb a strandon doglene.

petya.bacsi 2008.02.14. 17:18:05

Nem kellene szakértő, ha Gaskó úr sztrájkja nem "állítólagos szóbeli", hanem valós, papíron lévő igéretre épülne.

Mert így ez hiteltelen és komolytalan.

Azzi 2008.02.14. 19:33:13

tehát akkor holnap, pénteken, 15-én "normálisan" fognak közlekedni a vonatok országszerte? ugye erről van szó? kérem világosítson fel valaki:)

öntelt radírpók 2008.02.14. 19:34:40

Egész nap a leendő sztájkon járt az agyam.
Jó, rendben kezdjétek, ha muszáj- gondoltam, mert toleráns vagyok. Aztán rájöttem, hogy nem is vagyok annyira! Nekem febr. 22-én Bp-en kell lennem 200km-ről a gyermekem egyetemi diplomaosztóján!!! Csak vonat jöhet számításba.Már csak egy gondolat jár az agyamban: ott kell lennem! Te jó ég, már egyáltalán nem vagyok toleráns! Csodálkozik ezen valaki?

petya.bacsi 2008.02.14. 19:35:52

Azzi: igen, holnap még (elvileg) nem lesz sztrájk. Fenyegetőzés meg követelőzés helyett inkább dolgoznának...

Manyizga (törölt) 2008.02.15. 07:50:58

Micsoda meglepetés, hogy tovább halasztották a sztrájkbalépést. Pont 5 nappal. Így kimarad a veszélyes hétvége (diákok, ottragadt melósok), és pont ennyivel hosszabbítottam meg a MÁV-Start a januári bérletek érvényességét az előző sztrájk alatt, így ha megint lesz sztrájk, és megint hosszabbít a Start, akkor még több bevételkiesést tud okozni ez az ingyenélő banda.

petya.bacsi 2008.02.15. 10:43:13

Pista bácsi ma reggel a NapKeltében Kereszttűzben beszélgetett ( napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20080215 ).

Kíváncsi vagyok mikor hagyják már végre abba ezt a cirkuszt. Amellett, hogy a munkahelyüket teszik tönkre, meg az utasoknak pakolnak keresztbe, saját maguknak is szépen ártanak. De ők tudják.

Remélem a MÁV továbbra sem enged a zsarolásnak.

Jack__Bauer 2008.02.19. 00:09:52

A sztrájk folytatásáról lehet már tudni valamit? Szerdán újrakezdik?

petya.bacsi 2008.02.19. 08:52:18

Ma délután lesz még egy utolsó forduló, a VDSzSz engedett annyit, hogy nem kell egyben kiköhögnie a MÁV-nak a követelésüket, elég lesz szépen szétdarabolva. Ha jól tudom arra is nemet mondott a MÁV, tehát szerintem folytatják a sztrájkot. Közben frissült a vdszsz.hu oldala.

Ma már próbáltak a naplopók az egyik utas szerint, a szolnoki zónázó késett reggel. Hazafele tartó munkások megvitatták, hogy "A (bííp) anyjukat! Már biztos holnapra próbálnak, hogy a (bííp)".

Egyet elértek: még inkább romlott az utas-vasutas viszony. Rájöhetnének, hogy ezzel csak veszthetnek.

Pöttyös Bálna 2008.02.19. 20:44:15

perec, konkrétan nekem is február 22-én lesz a diplomaosztóm, és nem csak én szeretnék feljutni azon a bizonyos napon Pestre, hanem a kedves családom is. Ha a kedves VDSzSz-ék megint sztrájkolnak, és nem tudom megünnepelni e jeles napot, G. I. Joe-n vajon leverhetem? Esetleg adjak be rektori kérelmet, hogy tárgyaljanak a VDSzSz vezérével a diplomaosztó lehetséges sztrájkmentes időpontjáról? Vagy irjak a MÁV-nak, hogy küldjön értem és a családomért kisbuszt?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.02.20. 16:31:52

Jernee : írj Gaskónak, hogy lesz szíves érted járművet küldeni házhoz x óra y percre. másik kezeddel a rektori kérelmet írd, harmadikkal meg kezdd el írni a feljelentést a vdszsz ellen...

G.I. Joe-t meg egy videon be kéne mutatni a terroristáknak, bevennék maguk közé... a baromarcúja amúgy azt hiszi, hogy a vasutasok hullahalmain most megépíti a politikai karrierjét, és még utána is népszerű lesz... remélem amikor már karrierje csúcsára ér, a dühödt vdszsz-es társai fogják meglincselni :-)

öntelt radírpók 2008.02.20. 18:31:23

Jernee! Nagyon drukkolok értetek is, különösen érted! Még az is elképzelhetetlen, hogy bármely fiatal részéről ne legyen ott senki- de hogy pont akiért az egész szertartás lesz, az hiányozzon! Gondolatban most nagyon mondom a magyart...! Mindemellett nagyon gratula neked!! ELTE esetleg? Azért is bízni kell!
Legalább az elégséges szolgáltatás megvalósulna, de még tervezni sem lehet,ahogyan korábban sem lehetett. Ez háborít fel és irritál leginkább.

öntelt radírpók 2008.02.20. 18:52:34

Jernee jó hírem van! Kaptam egy fülest ( mert az ember csak készül infókat szerezni)megbízható forrásból, hogy hétfőig vonatozhatunk!! Vasárnap estig biztosan. Jó utat mindenkinek, aki tervezi!

petya.bacsi 2008.02.20. 18:57:35

Röhej, hogy görcsölnie kell az embernek, hogy mikor megy a vonat, ráadásul ezért kemény tízezreket fizetünk. Mondjuk sztrájk ide, sztrájk oda, a MÁV-nak a késéshez nem kell különleges esemény. Most mindenki a sztrájkra figyel, majd ha ez elcsendesedik ismét visszatérnek az állandó problémák: a késés biztosan.
süti beállítások módosítása