Gratulálok Fővárosi Bíróság, MÁV, stb...

Sajtóközlemény

Idézés kibocsátása nélkül utasította el a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a MÁV ZRt. keresetét, melyben a munkáltató annak megállapítását kérte a Bíróságtól, hogy a VDSzSz sztrájkja során jogait rendeltetésellenesen gyakorolta, és visszaélt a sztrájkjoggal, valamint jogellenesen zárta ki a még elégséges szolgáltatások köréből a hivatásforgalom biztosítását.
Az elutasítás indoka egyrészt az, hogy a MÁV ZRt. keresetlevele nem tartalmazott határozott és pontos, a bírósági határozathozatalra alkalmas kérelmet. Másrészt a keresetlevél nem felel meg az anyagi jogi szabályoknak sem. A végzés megállapítja, hogy kizárólag a sztrájk jogszerűségének és jogellenességének megállapítása iránt lehet bírósághoz fordulni; a bíróságnak a még elégséges szolgáltatás meghatározásával kapcsolatban sincs hatásköre.

2008. február 19.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr53345270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winston01 2008.02.19. 11:05:37

Ő... mi a baj a bírósággal? Mit tehet, ha a MÁV nem képes egy épkézláb keresetet megfogalmazni?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.02.19. 11:52:05

hivatásforgalom: na ez mi lehet? van elképzelésem, de kívácsi vagyok, más hogyan értelmezi.

A bíróságról is no comment. Valószínűleg az volt a baj, hogy nem a szokásos, érthetetlen jogi nyelven lett megfogalmazva...

petya.bacsi 2008.02.19. 15:13:26

A VDSzSz.hu oldal megint olyan aranyos. Szerintük ha valami nem fekete, akkor fehér.

"A Bíróság az indokolásban kiemelte, a sztrájk egészét érintő jogellenesség megállapítására csak akkor van lehetősége, ha a Bíróság mindegyik követelés tekintetében megállapítja a jogellenességet. Fentiekből következik, hogy a VDSzSz Szolidaritás által meghirdetett és megtartott sztrájk valamennyi munkáltatónál jogszerű."

Ha nem jogszerűtlen valami, akkor jogszerű. Írigylem ezt a logikát.

Kismanó 2008.02.19. 16:21:25

Akkor kinek van hatásköre az elégséges szolgáltatást meghatározni?! Nem a bíróságnak kellene érvényt szerezni a törvényben előírtaknak?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.19. 16:41:30

Szanalmas...

Ha minden "jol" megy tovabb a megszokott vaganyon, akkor legkesobb csutortoktol ujra sztrajkra ebredunk, a MAVnak es a VDSzSznek koszonhetoen.
A MAV toketlen, a VDSzSz meg nem fogja fel, hogy csak sajat maga alatt vagja a fat azzal, hogy fafeju.

winston01 2008.02.21. 10:25:47

Kismanó: a bíróság csak a törvényben előírtaknak tud érvényt szerezni: a törvényben nincs konkrét előírás és, ami fő, szankció az elégséges szolgáltatással kapcsolatban.

Chipetke: valószínűleg az volt a baj, hogy a MÁV nem megfelelő jogszabályokra hivatkozott, vagy olyasmit értett(/magyarázott) bele a jogszabályba, amit a bíróság szerint nem lehet. ("a szokásos érthetetlen jogi nyelv" pedig nem érthetetlenebb, mint bármelyik szaknyelv. A te érdekedet is szolgálja, hogy precízen körülírják, mi micsoda, és pl ne ítélhessenek el olyan bűncselekményért, amit nem követtél el, vagy ne követelhessenek tőled olyasmit, ami nincs a szerződésben.)
süti beállítások módosítása