Forrás:http://frego.li/c398-kaosz-professzor-szinre-lep
Tájékoztató: a cikk február 2-án íródott, itt nem részletezendő okokból nem került ki akkor az oldalra. Most már legalább mindenki tisztában van vele szerkesztőségünk tagjain kívül is, hogy miért ez a rovat neve.

A Káosz Professzor (Professor Chaos) a South Park című rajzfilmsorozat 85. része (a 6. évad 6. epizódja). Elsőként 2002. április 10-én sugározták az Egyesült Államokban.

Kenny végleges halála után a negyedik barát Butters lett, amíg ebben az epizódban a srácok ki nem rúgják a csapatból. Ezután Cartmanék kiírnak egy versenyt, hogy új tagot találjanak. Eközben Butters annyira lehangolt és dühös lesz, hogy létrehozza az alteregóját, Káosz Professzort, akinek a célja az, hogy pusztulást hozzon a világra. Ezalatt a srácok összehívnak húsz helyi kölyköt, hogy versenyezzenek a barátságukért. Az egyik korai kieső, Dougie kapcsolatba lép Buttersszel és Rettenet Tábornok néven a társa lesz. Együtt megpróbálják elárasztani a Földet egy kerti locsolócsővel, majd aeroszolos dezodort fújnak a levegőbe, hogy elpusztítsák a légkört. Forrás: Wikipédia.


Jobbra Káosz Professzor, balra hű társa, Rettenet Tábornok (forrás: www.southparkstudios.com) Jobbra Káosz Professzor, balra hű társa, Rettenet Tábornok (forrás: www.southparkstudios.com)
Gaskó "Káosz Professzor" István közölte, hogy meglepetésszerű vasutassztárjkkal bármikor megbénítaná a közlekedést

Egyáltalán ki ez az ember, honnan maradt itt, és mit csinált eddig? Mint annyi más esetben, most is megfelelő tájékoztatást nyújt a Wikipédia.

Sikerült végigolvasni? Akkor folytassuk! Az a helyzet, hogy ha Gaskó és az egész nyomoronc szakszervezetének összes tagja kifeküdne keresztben a sínekre, azzal is legfeljebb aranyeret sikerülne kiharcolniuk, nem fizetésemelést. Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy az illetékesek három lépésben végrehajtják a belföldi vasúti személyszállítás átalakítását:

1. Egytől egyig mindenkit kirúgnak a francba, és felszámolják a vállalatot.
2. Kidolgozzák azt a konstrukciót, amelyben gazdaságos és jó színvonalú szolgáltatás nyújtható a lakosságnak, és alapítanak ehhez céget úgy, hogy sem a
Magyarországon. Hehe. Álljuk körbe és röhögjük ki! magyar, sem az állami szó ne szerepeljen benne, még véletlenül sem. Lehetne mondjuk Vasúti Személyszállító Társaság (VSZT), vagy valami hasonló (a Mér’ Állunk Vazze után megint lenne feladata a humorosabb embereknek).
3. Felvesznek ötödannyi jól képzett munkaerőt a közlekedésmérnököktől az utolsó jegykezelőig (egy idegen nyelv társalgási szintű ismerete kötelező), aztán hajrá.

"Most már nincs más dolgunk, mint várni!" (forrás: www.southparkstudios.com) "Most már nincs más dolgunk, mint várni!" (forrás: www.southparkstudios.com)
Addig is, amíg ez hónapok, esetleg évek alatt megvalósul, találunk majd módszereket, melyekkel részben, átmenetileg ki lehet váltani a belföldi vasúti személyszállítást. Én már láttam is egy jó öltetet, a BME-ről érkezett. Találékonyak vagyunk mi, magyarok, meg sem fog kottyanni egy ilyen apró kellemetlenség, mondom én, aki az utóbbi hat évben átlagosan kétheti rendszerességgel tettem meg a Nagykanizsa–Budapest–Nagykanizsa távot gyorsvonattal, négy és fél, öt órás menetidőkkel. Ha nem jár majd a vonat, kreatív leszek, és megoldom máshogy.

frego.li

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr62353474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nudli80 2008.02.25. 13:41:06

Az elnevezés marha jó :D , de Butters egy aranyos, kedves, naív kisgyermek. Én inkább Cartman-nel asszociálnám Gaskót.

mkmax 2008.02.25. 16:02:43

Hali!

Kicsit tördeld be jobban légyszives, az első kép alatti mondat második fele pár bekezdéssel lejjebb csúszott pl.
+ ha kérteznék még az aljára egy linket: frego.li
Előre is köszönöm! Mk

mokkercukker · http://theoneandonly.freeblog.hu 2008.02.26. 11:16:48

oszkarral kapcsolatosan csak annyit h elegjo kezdemenyezesnek tunik, sajnos meg nem ismerik elegen. nemetorszagban pl (es ausztriaban) bevett szokas egyetemistak kozott h meghirdetik a "telekocsit" ami altalaban mindig tele lesz.
igy lehet köln-hamburgot 20 eurobol kocsival meguszni mig vonattal neha 70bol sem all meg...
kell egy kis ido mig felnovunk ehhez, meg azert kell bizalom beulni egy idegen kocsijaba de hajra! remelem fellendul
süti beállítások módosítása