petya.bacsi megjegyzése a sztrájkhoz. hajtás után pedig ismét a megszokott vicces forradalmi motívumok

Szia

Kedvenc vicclapunk megint vadregényes sztorikat ír. Ezeket a díszpintyeket a MÁV miért nem rúgja ki (Gombos György, Ábrahám László stb)? OK, hogy van megállapodás, de kit érdekel?

Még a végkielégítés kifizetése is megérné, hogy az ilyen kártékony emberektől megszabaduljon a cég, mivel krampácsolóként máshol nem tud úgysem elhelyezkedni... meg is érdemelné pl. a VDSzSz reklámarca.

Más: a személyvonatokra kiragasztottak matricákat, takarítást jelzik rajta. Nagy ötlet, a gond a következő:
- A MÁV-Start alkalmazottja havonta 1x ellenőrzi a vonatot (a kiragasztott matrica szerint). Ez kevés. Minden héten szúrópróbaszerűen kellene ellenőrizni.
- Nagyon szép kék matricákkal jelzik a takarítók, hogy kitakarítottak. Miért nem kap a takarítóbrigád egy számot, vagy azonosítót, így könnyebb lenne az esetleges panasz esetén beazonosítani és felelősségre vonni őket?

Tegnap a kaller megkapta a magáét az utasoktól. Valószínűleg ma ő sem dolgozik, mivel az utasok támadását azzal próbálta elhárítani, hogy "még tárgyalnak". Ha nem lenne az a sztrájkoló fajta, akkor azt válaszolta volna a dühöngő utasoknak, hogy "én nem sztrájkolok". Tegnap délutántól már Rákoson bemondták, hogy ezek a díszpintyek megint sztrájkolnak.

A MÁV-nak NEM szabad engednie. Most már csak azért sem.

Hello,

petya.bacsi

Tiszta tippmix

 A megfelelő rubrikába egy iksz kerül, a többiek - tízen vannak – mind sztrájkolnak. Irkálgatás kezdődik, vele együtt pedig a nagy rácsodálkozások következnek.

- „Hatvan vagy?” – kérdezi az egyikük. – „Jövő hónap után inni lehet, gyerekek” – teszi hozzá.

- Hol születtél? Nagylétra? Hol van az?

- Kislétra mellett – hallatszik a tartózkodó másik pontjából. A hang megérkezésére nem kellett sokat várni, kicsi a helyiség. - Aztán hány fokú, hat, hét, nyolc?

- Debrecen mellett van – zárja rövidre Laci a témát, de mint kiderül, a község neve Nagyléta. A nevetés is hamarosan kifullad, a vasúti rádió adóvevőket a szolgálati vezető elkezdi összegyűjten

Keresztrejtvény, cigi miegymás. Mi lenne, ha munkaidőben se a rejtvény lenne a lényeg!

Laci direkt félretesz a sztrájkra keresztrejtvényeket, most azokat tölti nagy lendülettel. Kettő óra előtt eljön az a pillanat, amikor a tudósító feje dekadenciába és a laptop billentyűzetével egy síkba hanyatlik. Nincs mese, jön a kávé, a többiek is javában ásítoznak, illetve cigiznek. Illetve ásítanak.

A dohányzás káros az egészségre, csakúgy mint a sztrájk. Milyen stressz lehet ez?

„Nem dohányzik, mégis elszív egy dobozzal a stressz miatt” – bólint egyikük fiatal sorstársa láttán, akiről most senki meg nem mondaná, hogy általában füsttel csak passzívan érintkezik, illetve ősszel avarégetéskor. Most meg mint a gyárkémény. „De csak sztrájk idején” – védekezik a fiú, a többiek csak mosolyognak.

Hát nem édes, amikor a saját kollégáikat utálják? Szánalom a köbön.

Gombos Gyuri, a VDSzSz legújabb plakátarca eközben a peronon beszélget az egyetlen sztrájktörő kocsivizsgálóval. Úgy tűnik, a sztrájkba és a keresztrejtvény-fejtésbe merült Laci kettős elfoglaltsága ellenére is képes érzékelni az idő múlását – és ezzel együtt Gyuri távollétét, mivel egyszer csak megszólal: - „Ejnye már hol van, leütötte az Endrét?” Közben többek fantáziáját is megmozgatta kedvenc sztrájktörőjük sorsa: "a lapáttal a Gyuri biztos most egyengeti a sírboltot a nyolc mellett. Persze, sokáig tart egy akkora nagy marha embert elhantolni."

- De szódabikarbónát is szórtunk a sírhantjára, tudod miért? - fordul felém az egyikük.

Nem tudtam.

- Hogy ki ne hányja a föld.

Elmés meglátás. Miért nem arccal lefele, sóval felhintve stb?

Tiszta bélés, biztos fingmentes sztrájk lesz. Végre figyelnek a környezetre is. Ja bocsi a paprika megöli a bélflórát... Valami bűzlik keleten...

Gyuri térítő körútjáról jó félóra múlva lapát nélkül tér vissza, a gyenge idegzetű olvasók kedvéért fontos leszögezni, hogy Endre is előkerült – külsérelmi nyomok nélkül. Az elvárások kérdés formájában hamar testet öltenek: - Na, sikerült meggyőzni?

- Nem mondanám – hangzott Gyuri nem túl lelkes válasza.

Jelenleg a sztrájkoló kocsivizsgálók a tartózkodóban, illetve az előtérben üldögélnek, a sztrájktörő a mesteri helyiségben egymagában próbál eggyé válni a sötétséggel – a képtelen helyzet láttán bármelyik szociálpszichológus helyből megírná a doktori disszertációját, de minimum orgazmust kapna.

Eközben csípős paprikát kínálnak a nekivetkőzött Lacinak: - „Egyél belőle, kipucolja a bélést.”

Laci nem kér, evett már hármat.

Tipikus vdszszes sínbohóc mentalitás, aki másként gondolkodik az hülye...  Nem szokott hozzá az üléshez, ja persze állva jobb fingani..


"Azt mondja, mindjárt hazamegy, aztán igazolatlan lesz.  Hazamegy, persze, és mivel – dörmög az egyikük.

- Nem álmos vagyok, én bírom, csak nem szoktam hozzá az üléshez – jegyzi meg másikuk. De utána az ébredés jelei mutatkoznak rajta, szó szót követ, az indulatok kezdenek elszabadulni:

- Tíz emberrel b@szol ki, ember, tíz emberrel! Áll a Keleti, te megindítod, te hülye! A főnökeink tudod mit fognak ebből kihozni? Hogy létszámfölösleg van!

- Véleményem nem változott meg az egészről – cáfolja meg egy csapásra a csoporthatásról évtizedek alatt pszichológusok által összehordott elméletek sokaságát a sztrájktörő kocsivizsgáló. Nincs könnyű dolga, tízen veszik körül, egyikük se kifejezetten balett-táncos alkat.


Lassan kocsmai bunyó is lesz?


A kedélyek végre nyugodni látszanak, a többség lassan kezd beletörődni, hogy a műszakot egy sztrájktörő jelenléte is „gazdagítja”. Azért egy-egy fogak között szétmorzsolt vélemény akad így is: „Lerontod tíz ember sztrájkját, ezt nem vagy képes belátni?!”

Ezt megerősítve, borús jövőkép bontakozik ki: „a főnök fél óra múlva fog telefonálni, melyik vonatokat lehet indítani.”



A hangos csak pofázik...

„A hangosbemondó se szól semmit, az is sztrájkol, mert ilyenkor szokott pofázni, hogy így személyvonat, meg úgy” – jegyzi meg Laci. A Keletiben az éjszakás műszak már egy ideje teljes létszámban sztrájkol, Endre jó útra tért.

A Keletiben most először jött meg a hangosbemondó hangja, a reakció nem maradt el: „meg se mozdul semmi, de késhet a vonat. Hülye” – véleményezi a hangosbemondó első szárnypróbálgatását a műszak vége felé egyre beszédesebbé váló Laci.

Darwini okfejtés. Ki hova helyezné a vdszsz.hu cikkíróját a törzsfejlődésben, és a többi sínbohócot?


Miskolcon eközben egy Gyula nevű kocsivizsgáló mély frusztrációt él át, mivel hiába hozta magával fényképezőgépét, a vadonatúj hosszúnyelű kalapácsokkal fékpróbát imitáló vezető jegyvizsgálót csak nem sikerült lencsevégre kapni. Tegyük hozzá: szerencsére, nincs szerencséje. Mellesleg a kocsik mellett guggoló, féktuskókat rugdosó sztrájktörő jegyvizsgálók látványa keresett fotótéma lett a kocsivizsgálók körében, nem véletlen, hiszen ebben a testhelyzetben inkább egy törzsfejlődésben az emberré válás lehetőségeit kutató főemlősre emlékeztetnek inkább a sztrájktörő kollégák.

Miskolc térségében egyébként minden mozdulatlan, a vasútüzemre semmi nem emlékeztet, hacsak egy csapat varjat nem tekintünk annak, amelyek egyébként nagy megbecsülésnek örvendenek a vasutasok körében: ez ugyanis az egyetlen ismert madárfaj, ami képes a vonat által keltett menetszelet saját hasznára fordítva kisiklani a kerekek elől.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr46353350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martinasz 2008.02.25. 09:03:58

Jó reggelt!Hát nehéz itt mit mondani,kétségtelenül nehéz!Mert ugye az első reakcio,hogy hát a qva anyjukat!Állandóan késnek,koszosak,vagy fűtenek,vagy nem,borzasztoan drága,és mégis milliárdos ráfiztések vannak!én Balassagyarmat felé járok/ Aszódon át,ezt GEORGERJ-nek mondom/50%-os jeggyel nekem még megéri,de teljesárunál már ha egyedül ülök kocsiba akkor is olcsobb mint a vonat,ténylegessen ft-ban is olcsobb,és nem kell az állomástol 800m-t gyalogolnom a csomagokkal!...de van ennek a dolognak másik oldala is!ebben az országban soha nem lesz össztartás itt is egyik melos baxtatja másikat,az egyik 80ezért a gyárba járo bírka ,baxtatja a másik bírkát aki meg a vasúthoz jár ugyanennyiért!Ugyhogy nehéz itt igazságot tenni,hogy kinek van igaza! Na 9 óra! most jöttb a hír a sztrájkot felfüggesztették! na most erre mit mondjak?) órát sztrjkoltak és 24 órára tönkretették a menetrendet!Ez volt a cél? ez!

petya.bacsi 2008.02.25. 09:10:08

Na, tényleg felfüggesztették a sztrájkot. Ezzel az akciójukkal is magukat minősítették.

Remélem a MÁV továbbra sem enged nekik.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.25. 09:11:30

Most olvasom az Inforadion, NepszabadsagOnlineon, a Hirszerzon, hogy a VDSzSz 9 orakor (a post iraskor mar leallt a sztrajk) felfuggesztik a sztrajkot hatarozatlan idore.

Most ki csinal hulyet kibol?
(Vagy mindenki hulye csak en vagyok teas kanna?)

En mondom a VDSzSznel csunyan elgurult a gyogyszer es csak mostanra talaltak meg.

Tobb variacios lehetoseg is van a sztrajkkal kapcsolatban:
1.: elfogyott a penz.
2.: kezdenek rajonni, hogy ez nem a jarhato ut.
3.: a VDSzSz tagoknak kezd leesni, hogy ok csak a gyalogok a sakktablan es csak egy kiraly van.

Mar alig varom a kovetkezo operett sztrajkot, eskuszom ennyit egy nap leforgasa alatt nem rohogtem.

petya.bacsi 2008.02.25. 09:13:03

A VDSzSz megmutatta, hogy nem érdeklik az utasok, nem érdekli őket az, hogy több ezer ember munkáját és napját tették tönkre.

0 órától tippem szerint ismét elkezdik ezt az egész cirkuszt.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.25. 09:16:48

Petya bacsi megelozott.

Remelem a MAV nem enged, mert azzal csak a VDSzSz es a tobbi szakszervezet ala adja a lovat, hogy zsarolhatok.

Most kivetelesen a MAVnak drukkolok, hogy ne hagyjat.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.25. 09:18:36

Szerintem a Szerencsejatek ZRt felvehetne a Tippmixbe a VDSzSz sztrajkot.

petya.bacsi 2008.02.25. 09:20:01

Schumbag: 3-as ponttal vitáznék, lásd vdszsz.hu oldal, vannak önjelölt sztárok, reklámarcok, akikből sztárt csináltak.

A sok utas meg les, hogy most mi is van, most hazamenjen, vagy ne, tud-e majd másnap dolgozni menni, vagy nem, elkezdik-e újra vagy nem... bizonytalanságban tartják az utasokat.
szánalmas banda.

Bari6 2008.02.25. 09:21:47

Sziasztok!
Én már szavakba sem tudom foglalni, amit gondolok erről az egészről!
Mindenesetre felháborító, amir ezek meg mernek tenni.
Szivassuk meg az embereket, akik dolgozni szeretnének menni hétfőn reggel.
Figyeljétek meg: NE LEGYEN IGAZAM, de vagy a délutáni csúcsidőben vagy holnap reggel folytatni fogják!
Itt ragadnám meg az alkalmat és nagyon szép napot kívánok kedves Gaskónak és a családjának aki mellette áll, illetve, annak a kedves hölgynek, aki ma reggel a buszon odébbtaszigált, mert nem volt hely és nem tudtam beljebb menni!
Kívánom mindannyiójuknak, legyen olyan szép napja mint nekem!!!!!
Bari6

martinasz 2008.02.25. 09:25:50

Kedves PETYA BÁCSI!Én is vagyok,holnap utaznék,és csütörtökön jönnék vissza! És kénytelen leszek kocsival menni,mert nem tudom,hogy hogy jönnék vissza csütörtökön!Ezzel a bizonytalansággal teljesen hazavágják a vasutat!De ugy látszik ez a céljuk!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.25. 09:31:22

Petya bacsi: hulyek, elvakult fanatikusok mindenutt vannak.

hard 2008.02.25. 09:48:12

Na most meg abbahagyták. Ebből is látszik, hogy a cél a hétfőn reggel munkába/iskolába/doktorhoz sietők napjának elbaszása volt.

hard 2008.02.25. 09:52:20

"A VDSzSz Szolidaritás sztrájkbizottsága február 25-én 09:00 órától felfüggesztette a sztrájkot az eredményes tárgyalások reményében. Az egyeztetések 15 órakor folytatódnak. Gratulálunk az ország területén minden sztrájkoló vasutasnak, akik készek voltak alkotmányos jogukkal élni."

Szerintem 4-kor már tudják folytatni, de legkésőbb 5-kor.

mkmax 2008.02.25. 10:08:01

Cikk a sztrájkról:

frego.li/c398-kaosz-professzor-szinre-lep

"Gaskó "Káosz Professzor" István közölte, hogy meglepetésszerű vasutassztárjkkal bármikor megbénítaná a közlekedést Magyarországon. Hehe. Álljuk körbe és röhögjük ki!"

Fedup Sári 2008.02.25. 10:19:58

A takarítómatricákról:

Figyelem ezeket, de még soha nem láttam rajtuk semmilyen, a takarítást vagy az ellenőrzést jelző matricát/bejegyzést (legfeljebb "utaspanaszt" tollal). Gondolom, _a_ _szokott_ _okból_ kellett legyártatni ezeket is: kellett a havernak párszázezres megrendelés, illetve a megrendelőnek vissza a zsebbe 10..50%.

A mi pénzünkből.

tra lala 2008.02.25. 10:31:41

Ma délután szükségtelen folytatni a sztrájkot. Aki reggel eljutott valahogy a munkába, az már megszervezte a hazaútját is és nem fog vonatozni. Nem hiszem, hogy sok ember meri megkockáztatni (feleslegesen) a vonatozást ilyen bizonytalan helyzetben.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.02.25. 11:29:59

szerintem a sztrájkkal együtt Gaskót is fel kellett volna függeszteni. Valami magas, függőleges oszlopszerű tárgyra.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.25. 16:59:12

~ 2-3 sort olvastam el belole es kinyilt a bicska a zsebemben.
Mi az, hogy az utas "elszant leny"?
Ha viccnek szantak akkor sajnos nalam nem esett le a poen, pedig (szerintem) eleg humoros, vidamsagot kedvelo ember vagyok.

Nem lehet ezt a szemet bandat szarra perelni, feloszlatni, a helyet felszantani es soval behinteni?!?!

Manyizga (törölt) 2008.02.26. 07:48:38

Érdekes, hogy hétvégén soha nem sztrájkolnak. Jobban fogyna a sztrájkalap, meg az otthon/melóhelyen/egyetemen ragadt népek val'szeg össznépi igazságosztást csinálnának a vasutasok között. Válogatás nélkül.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.02.26. 08:22:43

A hülye vasutas annyira mégsem hülye, hogy a hétvégi pótlékot veszni hagyja.
süti beállítások módosítása