Tegnap ez a remekbe szabott ki vaginamonológ jelent meg a vdszsz.hu oldalon:

287/2008.
Vasutas Magazin Szerkesztősége
Büki Dorottya
felelős kiadó részére!
Budapest
Andrássy út 73-75.

Kedves Dorottya Asszony!
Köszönöm, hogy az Ön kiadásában megjelenő lap, különösen a február 26-i szám, - ahogy eddig is - mindent elkövet annak érdekében, hogy az olvasók hiteles képet alkothassanak a vasútnál zajló eseményekről. E pártatlan, ebből adódóan objektív, a konfliktusokat - így különösen a jelenleg még fennálló sztrájkkal terheset is - rendezni igyekvő, a szervilizmus látszatát is kerülő írásokhoz, „olvasói” levelek közléséhez csak gratulálni tudok.
Elkerülhetetlenül vetődött fel bennem a gondolat. A magazin címét is a lapból sugárzó magasztos „küldetéstudathoz” illene igazítani.
Az ebben való elmélkedést segítve javaslom, fontolja meg, a jámbor olvasóknak korábban oly kellemes élményt nyújtó lap nevének feltámasztását. Nevezetesen a „Szabad Nép” cím méltó formai megjelenést adna a becses tartalomnak.
Fogadja nagyrabecsülésemet,
Budapest, 2008. február 26.
Üdvözlettel:
Bárány Balázs Péter
alelnök

Kedves Péter Úr,

Ha már levelezni tetszik, legalább a címzett nevét írja már le helyesen.
Lehet fájó szembesülni azzal, hogy mindenkinek és a vasutasoknak is tele töke magukkal, de ha már ezt tagadja és emiatt síránkozó nyilvános levelet ír, akkor tájékozódjon már kinek írja.
De segítek:Nem Büki, hanem Büky Dorottya. Ez elég ciki. Még a posta elkeveri...

Üdvözlettel:

Zsibrita György
MÁV Blogger

ui.: ha valakinek a nevében nem biztos kérem tájékozódjon, tudja mav.hu sok hasznos info van ott:)

De mi is fájt ennek a jóembernek? Álljon itt a vasutas magazin vonatkozó része:

"A VDSZSZ tévesen úgy gondolja, hogy ő az állam. Bárki bármit is mond, bárhogy is látja, mi az utasokért dolgozunk, mert mi vagyunk értük, és nem ők értünk. És ha egyszer majd gondolkozom azon, hogy mi lehettem volna más, mint vasutas, mosolyogva válaszolok majd, hogy szeretek itt dolgozni."
"Nagyon sok kollégám nevében írok, akik becsületesen felvennék a munkát, de a pár sztrájkoló miatt előfordul, hogy be sem jutunk a munkahelyünkre. Olvastam az
egyik közleményüket, hogy a sztrájk idején növelni akarják az információs kollegák számát. Szívesen felajánlom a munkámat, a budapesti pályaudvarok valamelyikén tudnék segíteni. Megvan minden szükséges vasúti vizsgám."
"Az a baj hogy a kívülállók szemében mindenki sztrájkol, aki a vasúton dolgozik. Nem lényeg, hogy ki mit csinál, csak kék ruha legyen rajta. Mivel én is tudom hogy
a sztájkjog nem játék, és mivel magam mozdonyvezető  vagyok, bizton állíthatom hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezetének tagjai nem kaptak sztrájkfelhívást és nem is vesznek részt ebben a politikailag vezényelt zavarkeltésben. Kérek mindenkit, ha lehet, ne általánosítsunk!"
"Kérem, ne bántsák a többségében megtévesztett vasutasokat! Ők csak eszközök egy karrierista figura kezében. Egyetértek azzal a felvetéssel: ki fogja a sztrájk miatt kiesett
milliárdokat megtéríteni? Gondolom, ebben az esetben Gaskó nem fog arra biztatni, hogy kedves szaktársak, nyissuk meg pénztárcáinkat!"
"Budapesti mozdonyvezető vagyok. Sajnálom azt, ami a napokban történik, de a dolgozók nagy része felvenné a munkát. Sajnos van egy csoport, amely kitart a sztrájk mellett, ezzel nemcsak az utasoknak okozva bosszantó kellemetlenségeket, hanem még cégen belül is káoszt teremtenek."
 "Vasutasként szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit érint ez az eszement felfordulás. A vasutasok igen nagy százaléka a munka mellett dönt, de sajnos egy maroknyi ember képes megfogni az egész rendszert. Bízzunk abban, hogy a rend minél hamarabb helyreáll!"
"A VDSZSZ által szervezett sztrájk az ország vasúti közlekedésének jövőjére nézve súlyos következményekkel járhat. A VDSZSZ a sztrájkkal a vasutasság ellen tesz: bebizonyosodik, hogy megannyi viszonylaton feleslegessé válik a vasút, mert buszokkal is el lehet szállítani az utasokat. Ez pedig azt jelenti, hogy ezekről a helyekről, melyek
jellemzően mellékvonalak, elbocsátják kollégáinkat! Bízom abban, hogy a VDSZSZ sem kívánja ezt. Ne vegyék el a magukat a mi érdekeinket képviselőnek gondoló emberek
a munkánkat, a munkánk lehetőségét! Vasutasok! Vegyétek már észre: a sztrájkkal csak a saját helyzetünket rontjuk! Ha nincs utas, nincs fuvaroztató, akkor nincs munkánk és nem lesz munkahelyünk! Ugye, nem ezt akarjuk? Ha meg akarjátok tartani a munkahelyeteket,
akkor tegyetek azért, hogy se az utasok, se a fuvaroztatók ne forduljanak el tőlünk! Vegyétek fel a munkát! Csak így érhetitek el, hogy valóban legyen bevétel és legyen miből
finanszírozni a bérfejlesztést. Ha nincs bevétel, nincs mit kifizetni munkabérként.
Én magam dolgozni szeretnék. Biztos helyen, biztos menetrendben, biztos vonaton és nem ilyen bizonytalanságban, amit a VDSZSZ vezetői teremtettek a sztrájkjukkal.
Nem ez a megoldás!"

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr9356271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.02.27. 10:07:13

Vannak még dolgozni akaró vasutasok. És ez jó. Remélem egyre többen lesznek.

j0nNyKa 2008.02.27. 10:24:13

Hali.
Na én már nem tudom követni a sztrájk alakulását. Tegnap ugye megint változott a dolog. Kérdésem: Ma este fognak járni vonatok?
Köszi

Takika 2008.02.27. 10:47:49

Kedves Peter azt is elfelejtette odairni, hogy minek az alelnoke :))

petya.bacsi 2008.02.27. 11:09:22

Takika: ezzel te sem dicsekednél :P :D

Manyizga (törölt) 2008.02.27. 14:01:52

Már nem azért, de Péter a keresztneve, a Péter úr élég Móra Ferences megszólítás így...
süti beállítások módosítása