A MÁV-START Zrt. tájékoztatást ad a személyszállító vasúttársaságot a november 21-i 6 órás figyelmeztető sztrájk kapcsán ért, a menetjegyek visszaváltásából adódó bevételkiesésről. 

A hatórás vasutas sztrájk ideje alatt 41 személyszállító és 6 tehervonat közlekedett a menetrendszerinti 1300 vonatból. A sztrájkot követően a MÁV-START Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott belföldi és nemzetközi utazásokra szóló előreváltott menet- és helyjegyek árát, valamint a sztrájk miatt késett vagy elmaradt IC, IP vonatokra szóló menet- és pótjegyek árát, a kezelési költség levonása nélkül térítette vissza. A kezelési költség levonása nélkül visszatérített jegyek árát a munkabeszüntetés utáni harmadik nap, november 24-e 24.00 óráig igényelhették vissza utasaink. 

A 6 órás figyelmeztető sztrájk kapcsán több mint 200 visszaigénylés történt, ami jelentősen elmarad, a korábbi 2 órás munkabeszüntetések utáni igénylésektől. Belföldi viszonylatban 516.900.- forint, nemzetközi viszonylatban pedig 190.840.- forint volt a visszaváltott mentjegyek értéke. A legutóbbi sztrájkhoz viszonyítva több mint ötször annyian, azaz 22-en mondtak le nemzetközi utazásaikról. A munkabeszüntetés miatt a MÁV-START Zrt. összesen 707.740.- forintot fizetett vissza utasainak. Ez alkalommal is Debrecenben és Nyíregyházán éltek a legtöbben a visszatérítés lehetőségével. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr47243688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.11.27. 13:42:31

Örülök, hogy örül a máv, milyen keveset kellett visszafizetni.

Arról miért nem vezet statisztikát, hogy a fizető közönségnek vajon hány hosszú percet, fél órát kell azzal eltöltenie, hogy hozzájusson a pénzéhez.

Valószínűleg az úri közönséget ez tartja vissza, ahogy a késésekről szóló igazolás kiállítása is fél órákba telik, amiről akár újabb igazolást is ki lehetne adni.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2007.11.27. 13:59:23

Bukott rajta? ..hogy nem annyit az tuti!

A vonatok nem közlekedtek, nem fogyott áram, gázolaj ,csak ami a fütésre kellett. De ez közel sem annyi, mint ami menet közben fogyott volna. Ezt is tessék belekalkulálni.

Az igaz, hogy ez bevételkiesés, de számoljuk ki mennyit takaritott meg a nem közlekedés miatt.

Lehet, hogy nyert rajta? :)

Fedup Sári 2007.11.27. 14:06:09

És ebben a hónapban mekkora volt a havibérletekből a bevételük? Ennek ugyanis 1/40-dét .. 1/60-dát vissza kellene szintén téríteniük. Gondoljátok meg, ez a pénz tiszta nyereséget jelent a mávstartnak.
Gratulálok a sztrájkolóknak, jól kicsesztek a cégükkel.

Tibee 2007.11.27. 15:27:09

De ezeket ugye levonják a mávos dolgozóktól? Ja vagy emiatt kapnak majd évvégén hatalmas jutalékokat?

Manyizga (törölt) 2007.11.29. 09:45:29

Az a baj, hogy azt a kárt, amit a magyar gazdaságnak okoz egy ilyen sztrájk (munkaidő-kiesés) azt sehol nem akarják publikálni.
Az, hogy a MÁV-Startnak mekkora bevételkiesése van, az marhára nem érdekel, mert sajnos azt állami támogatásként úgyis megkapja utólag.
süti beállítások módosítása