Egy vélemény

Címkék: sztrájk máv start vdszsz gaskó

2008.02.11. 08:03

Ehhez sem fűzök hozzá semmit. Nyilvánvaló, hogy a cél az utasokkal való kiszúrás. Velünk zsarolják a vezetést.


Hello!
Nem tudom hallottad-e vagy sem, de jovő 7 péntekre (15.) megint sztrájkot szerveznek.
Ha már sztrájkolnak akkor miért pont pénteken sztrájkolnak, amikor a sok egyetemista, fősikolás, diák megy haza meglátogatni a családját, meg amúgyis pénteken szinte mindig csúcsforgalom van.

Ez a legnagyobb taplóság tőlük,amit tehetnek.  Miért nem sztrájkolnak hétfőn, kedden, szerdán, vagy csüt-ön?
Így az az embernek az érzése, hogy direkt nekünk utasoknak tesznek keresztbe.
Kéthetente járok haza Pestről, és most szerettem volna hazamenni, de már nem merek jóslásokba bocsátkozni.
Na mindegy.

További szép estét!

Hello

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr81334502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.02.11. 08:15:54

A levélíró félreértette Gaskó úr nyilatkozatát. Ő azt mondta, hogy LEGKÉSŐBB pénteken. Lehet, hogy már ma elkezdenek újra sztrájkolni (ezen nem lepődnék meg, gondoljunk csak a legutóbbi "határozatlan idejű sztrájkra"), lehet, hogy holnap, szerdán, csütörtökön. Ezeknél nem lehet tudni.

Szerintem nem pénteken fogják kezdeni, mert tartanak attól, hogy - mivel hétvége közeledik - az utazóközönség elkalapálja a sztrájkolókat, szolidaritás ide vagy oda.

A sztrájkkal saját maguknak ártanak az utasok mellett, remélem erre rájönnek a kedves vasutasok, hogy Gaskó úr a vesztükbe vezényli őket.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.02.11. 08:44:09

Talán mégsem.
Most beszéltem egy vidéki állomásfőnökséggel, és az ottaniak azt mondták, péntektől lesz várhatóan ismét. Majs sietve hozzátették, hogy Ők nem sztrájkoltak. Nem értenek vele egyet.

petya.bacsi 2008.02.11. 09:16:49

Georgejr: hát, meglátjuk. Mondjuk nevetséges, hogy hó elején az ember megveszi kemény tízezrekért a dolgozói / tanuló bérletet, aztán gyomorideggel figyeli a híradást, hogy mikor kattan be a főnök, és hirdet sztrájkot. Így ha tudja átszervezi az életét, a közlekedést, ha meg nem tudja, akkor szépen naponta több ezer forintos kár éri.

Hallgattam utasokat pénteken a vonaton, nagyon idegesek voltak: volt olyan utas, aki kiment hajnalban az állomásra, és ha jött vonat, akkor felszállt, és azzal vonatozott be (már ha elindult a vonat), volt utas, aki autózott, napi 180-200 kilométert, és volt, aki otthon csücsült, mert nem tudott bemenni dolgozni, így az vagy szabadságot vett ki, vagy ha a munkahelye rugalmas, akkor valamennyi pénzt kap, mivel nem a saját hibájából maradt otthon. Ennek hosszútávú következménye az lesz, hogy a vidéki munkavállalók fognak a kirugandók névsorára előre kerülni.
Bár, a munkaügyi bíróság véleménye a múlt heti sztrájkról még nem ismert.

hard 2008.02.11. 09:36:06

a címben kicsit sok lett az "y" :)

Manyizga (törölt) 2008.02.11. 10:54:08

A legutóbbi 3,5 napos sztrájkot csütörtökön mondták le, mert féltek, hogy a hétvégére a fővárosban/egyetemi városokban maradó diákok és melósok esetleg szétszednek minden vasutasnak látszó egyént.
Úgy tűnik, érzik, hogy már minden mindegy (vagyis vesztésre állnak), ezért hétvégén is sztrájkolnak...

magocska 2008.02.12. 09:28:02

Mi sem voltunk otthon 3 hete és szintén most pénteken, 15-én mennénk. Már kb. 1,5 hónapja elterveztük, hogy ezen a hétvégén ünneplünk egy névnapot (az enyémet:) ) és egy szülinapot. Tehát mindenképpen hazamegyünk. Ugyan nincs kocsink, de abba a szerencsés helyzetbe vagyunk, hogy tudunk szerezni. Valószínűleg kocsival fogunk menni, mert még ha haza is jutunk pénteken, vissza is kéne jutni valahogy...

Jegkoko 2008.02.12. 23:08:36

Elmennek a fenébe, már kurvára elegem van a hükye sztrájkjukból. Pénteken szeretnék pestre menni, és semmi kedvem buszozni legalább 2x annyiért.

Tibee 2008.02.13. 11:35:12

Ha szombaton sztrájk lesz, kimegyek a Keletibe és pofán verem az összes sztrájkoló vasutast! De előtte felhívom gaskó "tahó" istvánt, nehogy kimaradjon a jóból. Csatlakozik valaki?

tra lala 2008.02.13. 11:54:53

Sajnos eddig még sehol sem mertek cikket írni a vasúti dolgozók fizetéséről, juttatásairól (illetve én még nem találkoztam ilyennel). Jót tenne a közvéleménynek, ha ezek nyilvánosságra kerülnének és mindenki látná, hogy mire fel van pofájuk folyamatosan sztrájkolni..

Jegkoko 2008.02.13. 14:05:03

Egy mozdonyvezető jóval 100 ezer ft felett keres tudomásom szerint. Más normális ember nem kap ennyi pénzt se, sőt évente különböző emeléseket se. Igy semmi joguk nincsen követelőzni.

mildi 2008.02.13. 14:41:12

a mozdonyvezetők nem sztrájkolnak

cs_laca 2008.02.14. 10:16:23

Sziasztok!
Én írtam a levelet, és ma reggel hallottam a rádióban, hogy ha ma nem állapodnak meg, akkor pénteken sztrájkolnak. Örülnék, ha valaki tajékozatatna, hogy állnak a tárgyalások eredményei, mert ennek fügvényében venném meg a jegyemet holnapra.
süti beállítások módosítása