Már régen elfelejtettem az  naccerű humor oldalakat. Azt hiszem tanúi lehetünk a demagóg, buta humor megszületésének.

Szemelvények a vdszsz.hu oldalról:
Szereplők:
Az Ork (munkáltatói jogkörgyakorlónak szereti becézni magát): emberszerű lény, a wikipedia szerint szájukból jókora szemfogak merednek ki. Az orkokat gonosz, kegyetlen és vérszomjas lényeknek tartják. Életelemük a harc, ők sorakoznak fel csapatainkkal szemben.
Az utas: Jellemzője, hogy A-ból B-be szeretne eljutni, és ezért még hajlandó fizetni is. Ma elsősorban a kötöttpályás helyváltoztató mozgásra elszánt lényeket értjük alatta. A MÁV, a MÁV Cargó és a MÁV Start vezető beosztású orkjainak a még elégséges szolgáltatások tárgyalásain tanúsított hozzáállása miatt (tudniillik, hogy nem jött létre megállapodás) ma (is), ők is szívni fognak.
Entek, trollok, törpök, hobbitok, nazgúlok jelentkezését várom. Persze ebben az értelmezésben gondolom Gaskó= Fehér Gandalf, a vdszsz pedig a tündék csapata...

Egy tünde palantírral játszik (via vdszsz.hu)

Az orkok szájából – a szakirodalom általános meghatározása szerint – jókora szemfogak állnak ki. A Dél-Dunántúl mediterrán éghajlattal kacérkodó klímája azonban úgy tűnik, jótékony hatást gyakorol az orkok egyedfejlődésére, náluk ugyanis a szokásosnál is nagyobb szemfogak nőnek, vérszomjasság tekintetében pedig egy orkhosszal vezetnek az ország visszamaradottabb orkjai előtt, ez persze csapatainknak nem jó hír: Szentlőrincen, Fonyódon, Sásdon, Godisán, Pécsbánya-rendezőn, Csurgón és Szakályhőgyészen leváltották a forgalmi szolgálattevőket, Kaposváron pedig a váltókezelőt. Vonatok azonban így se közlekednek, mivel a fékpróbát a lövészárokban tevékenykedő derék kocsivizsgálóink nem végzik el, ráadásul, a jegyvizsgálók is sztrájkolnak.
Debrecenben is multifunkciós sztrájkolóink vannak, a várkapitány helyettese nő, és ráadásul fényképezni is tud. Tóth Tibornénak hívják, a fotókat ezúton is köszönjük. A reggel készített képekből látszik, hogy minden áll. Ennyi vonat 1999. óta nem volt az állomáson, sehol egy utas. Az utastájékoztató táblák magukért beszélnek: a Tisza 6:14-es menetrend szerinti indulásának helyén 12:00 szerepel.
Vajon ki lehet Gollam?
Azt hiszem nem idéznék többet. Elég szánalmas, hogy az úgy nevezett Szakszervezet pocskondiázó hangnembe ment át. Ilyen hangnemet általában a kuruc.info oldalon olvasni. Innentől kezdve a sztrájk tényleg komolytalanná vált.


Ma reggel ezt nyilatkozta Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke:
"Nem béremelést követelünk, ott még nem tartunk"
Ehhh.
lsd korábbi postom

A bejegyzés trackback címe:

https://mavsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr62236711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2007.11.21. 11:20:09

azt hittem, hogy ennél mélyebbre nem tudnak süllyedni. tévedtem. orkok, utasok meg multifunkciós fénymásológépek izé sztrájkolók. valaki nagyon unatkozik. (mondjuk most nem megy a vonat, mikor megy, meg késik, erre kifejezetten büszkék lehetnek...)

én most minden női szervezet helyében tiltakoznék a következő nőket lenéző kijelenetés miatt:
"a várkapitány helyettese nő, és ráadásul fényképezni is tud."

petya.bacsi 2007.11.21. 11:25:58

Georgejr: a kedves blogoló vasutas kolléga megnézheté a "hogyan írjuk magyarul" kézikönyvben (ha már úgyis ráér), hogy a vákum szót rosszul írta. helyesen: vákuum-nak írjuk...

petya.bacsi 2007.11.21. 11:44:54

hoppá, már sértegetik a blogírókat is...

"A fenti szöveget a Kötöttpálya-blogon találtuk, egyelőre úgy tűnik, szerzője annyira azonosult a blog nevével, hogy ő is kötöttpályán mozog. Szép próbálkozás, ork-emlékplakettet neki!"

na, ez már színvonal...

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.11.21. 12:02:20

kíváncsi vagyok engem mikor kóstolnak be:)

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2007.11.21. 12:31:01

a legszebb, ahogy megtudhattuk, mégis kik miatt szív az utas...

krtek2 2007.11.21. 12:40:29

Az utasokat nem nézik ám le, dehogy...
(Az utas nem ember.)

Zekk 2007.11.21. 12:45:19

Na innentől volt komolytalan az egész vdszsz meg a sztrájkuk...

petya.bacsi 2007.11.21. 13:01:48

nem, az utas nincs is benne az egész egyenletben szerintük.

mind1, az vdszsz.hu oldalt lementettem az utasokat sértegető online közvetítéssel együtt, mert asszem ebből megtudtuk, hogy mennyire tartják a kedves vdszsz-es emberek az utast. botrány és szégyen!
már reggel a vezetőjük láttán és viselkedésén is felment a pumpa...

büszkék lehetnek, hogy annyit értek el, hogy sok (jeggyel vagy bérlettel rendelkező) utas, aki vonattal jár próbált utazni, az többletköltségbe verte magát, hogy be tudjon menni dolgozni / vagy haza tudjon menni az éjszakai műszakból. igaz, hogy a bérletét, jegyét nem tudta felhasználi, ezáltal szokás szerint kár érte, de az ügyfél ennél a szolgáltatónál nem számít. pedig azt hittem, hogy a szolgáltató van az ügyfélért... de ezek szerint nem.

az elért eredményt bekeretezve ki is rakhatják a Gyűrűk ura 3 kötet (vagy a rövidített változat?) és a helyesírási lexikon közé a polcra. szép volt!

petya.bacsi 2007.11.21. 13:03:14

(a gépelési hibákért bocsi)

Fedup Sári 2007.11.21. 13:14:23

Azt hittem, rosszul látom, ami honlapjukon van. De nem, ezek tényleg úgy gondolkoznak, mint amilyen viselkedést nap mint nap utasként megtapasztalhatunk. Csak most mindez átgondolva, leírva, előre megfontoltan.

Ide írhatod meg a vdszsz-ről, illetve a sztrájkról véleményedet e-mailben, illetve sms-ben:
info@vdszsz.hu
70 700 0111

greggrant 2007.11.21. 13:55:16

"...ott még nem tartunk." Mármint béremelés-igénynél. És akkor lásd a "Sztrájk miértek" c. post-nál közölt kommentemet...

LiBerti 2007.11.21. 14:09:58

Hja, ezen az orkozáson én is teljesen kiakadtam. Szerintük ez vicces? Hogy akarják így elnyerni az emberek szimpátiáját? Most aztán jól lábon lőtték magukat...

greggrant 2007.11.21. 14:17:19

Ugyanmár, azoknak az embereknek a szimpátiáját igenis megnyerik vele, akik eddig mellettük álltak; hiszen azok nem olvasnak ilyesmit, vagy ha igen, akkor vevők erre a humorra. Zsák a foltját...

petya.bacsi 2007.11.21. 17:16:10

Egy kicsit offolok.

Kaptam egy emailt, amiben azt ajánlották, hogy én is forgassam a helyesírási kézikönyvet, mert nem írom nagybetűvel a mondat első betűit.

Ezt ne vegyük már egy szervezet honlapján megjelent helyesírási hibával egy kalap alá. A blogolás, fórumozás egy kötetlen, lazább társalgási forma, ahol - ugyan nem szép, és erre akkor odafigyelek innentől - lazábbra lehet venni az egészet (ékezetek elhagyása, mondat kezdőbetűinek kisbetűvel írása, stb).

Köszönöm az észrevételt, innentől megpróbálok figyelni a mondat nagy kezdőbetűire.

On
süti beállítások módosítása